Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / En reseguide för djurälskaren
farmto-table3

En reseguide för djurälskaren

Du kanske har märkt att Barcelona är fylld med hundar! Det finns inte en enda plats utan hund, och du kommer alltid att träffa en, var du än går! Rätt bra va? Denna stad är en av de mest avancerade när det gäller djurs välbefinnande, och de är engagerade för att skapa ett bättre förhållande mellan djur och människor. I 1996 inrättade staden kommunfullmäktige för försvar och skydd av djur (MCDPA) , som lagligt framhöll att “ alla djur, av alla arter, har rätt att respekteras. De får inte utsättas för missbruk, överdriven ansträngning, våldsamma föreställningar eller grymheter som orsakar dem fysiskt eller psykiskt lidande”. 

Med ett ständigt utvecklande samhälle när det gäller djurens rättigheter följer Barcelona snabbt de största trenderna runt om i världen för att tillåta djur älskare att sällskapsdjur, promenadhundar och njuta av djur av alla slag. Om du råkar älska djur, sadla upp dig! Detta är våra favorit saker att göra eller platser att gå i Barcelona och runt!

Element 2 Vad ska man hitta på? 

Zoo of Barcelona

Först visad vid Universal Exposition 1888 är det bara i 1892 som Zoo öppnades för allmänheten. Från och med dess fortsatte det att bli större och större, välkomna och spara fler och fler djur som år passerade. Det är en av Barcelonas största attraktion, med omkring 965 000 besökare per år.


tigre zoo barcelona

Om du råkar älska djur, sadel upp! Detta är våra favorit saker att göra eller platser att gå i Barcelona och runt!

Från regelbundna besök till betalda aktiviteter erbjuder djurparken olika aktiviteter för alla:

 • Semesterläger (“Spring Day Camp”, 26 mars till 29 mars, för barn att upptäcka och lära sig om naturen och dess djur)
 • Födelsedag (fira din födelsedag på Zoo!)
 • “Ta del”
 • Öppna aktiviteter (titta på träningen av elefanter, delfinobservation, utfodring av pingvinerna, identifiering av ryggradslösa djur)
 • Betalda aktiviteter (pedagogiska guider med djurparkens lärare och lär dig allt om ditt favoritämne)

aerial view zoo barcelona
Indelad i 11 olika områden är detta 13 hektar zoo en imponerande anläggning i centrum, hem till tusentals vackra djur av alla slag.

 • Land of Dragon (Komodo dragon, common munjac..)
 • Terrarium (Chinese Alligator, Indian Rock Python…)
 • Aviarium (Blacksmoth lapwing, Green-backed Heron…)
 • Farm (häst, getter, kycklingar …)
 • Gorillas aera
 • Primates galleri
 • Marmosets galleri
 • Palmeral (Macaw, Cockatoo …)
 • Aquarama (sjölejon)
 • Flight dome (fria flygfåglar av alla arter)
 • Garden of Biodiversity (native fauna)

Priser: Vuxna 22 € – Från 3 till 12 år 12,95 € – Under 3år GRATIS – Handikappade 5.65 € – 65 och över 10.50 €
När: Varje dag från 10:00 till 5:30
Address: Parc de la Ciutadella, s/n08003 Barcelona

Monkey Sanctuary

La Fundación Moana är ett rehabiliteringscenter för champanzees och makar missbrukas av cirkusen som de var i, liksom film och tv-apparater. Detta centrum gör det möjligt för dem att återhämta sig från år av omänskliga förhållanden, ständig känsla och ensamhet. Foundationg sparar dessa primater, som ger en läkande, vårdande och restaurerande miljö för att de ska växa och leva ett smärtfritt liv i en skön och naturlig miljö.

fundacio mona barcelona

Genom att rädda dessa pimater sparar de samma från hemska förhållanden, rehabilitera dem fysiskt och mentalt , vilket ger dem tillbaka med sin egen typ. Socialt, långlivat och mycket intelligent , de drabbas när de är i fångenskap eftersom de behöver mycket utrymme. Stiftelsen försöker också att lära så mycket som möjligt för allmänheten om många ämnen som primater står inför, till exempel problem med utrotning, människohandel, missbruk för underhållningsindustrin. Utanför Barcelonas, och nära Girona, är stiftelsen ett bra ställe att besöka, för att lära sig mer om primater och njuta av lite tid utanför staden med lite frisk luft.

När: varje dag från 09:00 till 19:00

Aquarium of Barcelona

Med 16 miljoner människor som går igenom Port Vell varje år, är Aquarium of Barcelona säkert en av stadens främsta attraktion. Det är det enda akvariet i Europa med 6 miljoner liter vatten och gigantiskt Oceanarium! Med 35 olika akvarier öppnade anläggningen den 8 september 1995 för att erbjuda besökare ett utmärkt tillfälle att upptäcka ett imponerande utbud av djur med omkring 11 000 personer från 450 arter. Akvariet tillåter dig också att dyka lite mer genom att gå i en undervattentunnel på 80 meter, precis under Oceanarium.

barcelona aquarium

Akvariet gör att du och din familj eller vänner kan njuta av olika slags aktiviteter som::

 • Aktiviteter med hajar (urdykning, dykning, etc. )
 • Födelsedagskalas
 • Familjeaktiviteter
 • Utfodring av djur  (hajar, pingviner, strålar, örnar)

Du kan få FAST PAST biljetter HÄR med Barcelona-Home !

Pris: 20 € för vuxna (från 11 år) – 15 € mellan 5 och 10 år – 7 € för 3 och 4 år .
När: De har särskilda öppettider beroende på årets dag / månad / år. Kolla deras hemsida för mer information.
Var: Moll d’Espanya del Port Vell, s/n, 08039 Barcelona

Cim d’Aligues

Cim d’Aligues är en fågelskådning centrum ligger oustide av Barcelona (55 minuter med bil). Centret tillåter sina besökare att titta på flygsessioner på 45 minuter, för att upptäcka några imponerande arter eller ta guidade turer på 30 minuter för att lära sig om deras näring, hälsa, livsmiljö och beteende.

map of Cim d'Aligues

Priset inkluderar en guidad tur samt en flygsession , och parken tillåter dig också att gå igenom en liten skog med picknickområden och en restaurang om du vill spendera hela dagen. På helg och helgdag ingår priset 2 flygningar och guidad tur (morgon och kväll – båda olika).

/! \ Var försiktig, vid stark vind eller dåligt väder, kommer flygsessionerna att avbrytas, så var noga med att kolla vädret & amp; vind innan du köper dina biljetter! /!\

Pris:12 € för vuxna – 9 € för barn mellan 3 och 15 år
När: Stängt på måndag. Tisdag – Torsdag: 12-16:00 – Lördag &  Söndag: 12-18:00
Var: Camí del Peror de Planes, 08182 Sant Feliu de Codines, Barcelona

Element 3

Vart ska man äta?

Cat Café

Espai de Gats är det bästa stället att tillbringa några kvalitetsmoment med katter som har blivit övergivna , och medan de väntar på ett nytt hem, tar Espai de Gats hand om dem och låter dig besöka dem, och om du råkar bli kär i en, kan du även anta en! Den här platsen är perfekt om du vill ha en kaffe och en bra tid med några söta kattdjur. Alla är redo för adoption, steriliserad, testad, avvattnad och avverkad, vaccinerad och har en mikrochip.

espai de gats

Förutom att du spenderar en bra tid i ditt företag kommer du också att få möjlighet att lära känna en katts beteende , hur de kommunicerar, deras hälsa, hur man berikar deras utrymme . Du kommer att kunna lära dig genom olika workshops och till och med kurser om djurskydd , som du kan följa direkt där. För att besöka Espai de Gats måste du boka direkt på deras hemsida (se till att läsa reglerna!) . Var noga med att boka på förhand, eftersom vissa dagar kan vara lite busier än andra. Du kan hitta mer information på deras hemsida eller på deras Facebook-sida.

Priser: 2,50 € i 30 minuter (+ 1 € för en drink / +3,50 för en drink och en snakc / + 5 € för 3 drycker och en XXL Snack / + 1 € för 15 extra minuter)
Adress: Carrer de Terol, 29, 020812 Barcelona
När:

 • Måndag: 17: 00 – 21: 00
 • Tisdag: 17: 00 – 21.00
 • Onsdag: 10:30 – 13:30 / 17: 00 – 21: 00
 • Torsdag: 10: 30 – 13: 30/ 17: 00 – 21: 00
 • Fredag: 10: 30 – 13:30  / 17: 00 – 22: 00
 • Lördag: 10: 30 – 13:30 / 16: 00 – 22: 00
 • Söndag: 10:30 – 13:30 / 16: 00 – 21: 00

Element 1

Var ska man bo?

 

Om du kommer till Barcelona, behöver du hitta en plats att bo på natten, kolla in de lägenheterna som ligger i den perfekta platsen för djurälskare!

pet friendly apartment barcelona

PENTHOUSE MED PRIVAT TERRASS

Bekväm lägenhet för 4 personer (och en hund!) Ligger i stadsdelen Sants-Montjuïc för daglig och månadsuthyrning. Det är bara några minuter från vackra parker Espanya Industrial Park och Parc de Joan Miró och Montjuic Hill, där du kan gå på promenader.

Från 63€/ NATT; 1200€ / MÅNAD| 40m²  | License : HUTB-001182

 

Dog-friendly accommodation near la Rambla

LÄGENHET MED TERRASS I LAS RAMBLAS

Boende i ett centrum i det charmiga gotiska distriktet. Lägenheten har elegant och modern stil med en rustik touch. Det har också en balkong där du kan få ett morgonkaffe eller romantisk middag.

Från 157€ / NATT| 80m2 | License : HUTB-002464

Holidays with a dog barcelonaLÄGENHET FÖR FAMILJER I EIXAMPLE

Denna eleganta lägenhet för stora familjer eller grupper av vänner ligger i ett lugnt grannskap nära tunnelbanestationen El Clot. I närheten finns det många områden där du kan gå och leka med din hund och ta en picknick med dina vänner.

Från 81€/ NATT; 1550€ / MÅNAD| 90m2 | License : HUTB-002414

 

 

Om du är intresserad kan du hitta mer information HÄR och boka dina biljetter HÄR

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activities-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top