Home / Fritid / Sports / PortAventura
PortAventura

PortAventura

PortAventura är en nöjespark och resort som ligger i Salou, Tarragona,  Spain på Costa Daurada som ligger sydväst från Barcelona. Här vill du bli omringad av landskap, stränder och monument att upptäcka och njuta av.  Detta är en idyllisk destination för familjesemester bestående av två olika parker och fyra stycken hotellteman.

PortAventura visar en mångsidig nöjespark med sex olika världar som också innehåller en helt fantastisk vattenpark, med extremt lyckliga hotell-för att ge dig en resa du sent glömmer. Denna oförglömliga resa genom världarna innehåller platser som China, Poynesia, Mexico, Mediterranean och SesamoAventura.

Hitta ditt boende nu!

 

Historia

Denna grundades och expanderades av ett spanskt underhållningsföretag  Consortium and Anheuser-Busch (BEC-Busch Entertainment Corporation). Därefter tog Tussauds grupp över och investerade i det som fanns kvar, på så sätt utvecklades stället och kom att bli de första operatörerna.

1997 delades uppmärksamheten till parken universellt när parken började skyltas som ‘universal PortAventura’. Ytterligare år 2000 byggdes två extra hotell och vattenparken  ( Costa Caribe) konstruerades också, denna park bytte senare namn till  ‘Universal Mediterranea’.

År 2004 såldes nöjesparken till PortAventura som för tillfället ägs av bankföretaget La Caixa. År 2005, namngavs nöjesparken igen.

De fem olika områdena av parken är baserade på olika historia civilisationer. Den senaste tillagda är Sesame Street som öppnades enbart för säsongen år 2011.

The Mediterrania

Mediterranean ger dig ett varmt välkomnande  in till PortAventura, det är huvudingången av parken och det finns ungefär tre olika karuseller, men det är många restauranger och butiker. Vid ankomsten kommer du inte bara njuta av de fantastiska åkattraktionerna utan också de oförglömliga magiska underhållningen som tillhandahålls.

Huvudattraktionen i detta område är ‘Furious Baco’ vilket är en berg och dalbana med bevingade sittplatser, hastigheten är (135 km/h) och det är den snabbaste berg och dalbanan i Europa! En annan karusell nöjesområdet är  ‘Estacio Del Nord’ vilket är en av de tre stationerna för PortAventura turen. Sist men inte minst, Port de la Drassana, en av båtkarusellerna som tar besökare från huvudområdet till kinesiska området.

Mediterrania håller också en Halloween parad, där hela parken är klätt i svart och lilla, där många karaktärer dyker upp i olika kostymer. De rör sig mellan de olika områdena i väldiga gammalmodiga transportsätt, häst och vagn som kör kistor, pumpor, cykelbåt, tåg, plan och givetvis en väldigt stor demon.

Så om du är i Barcelona under den här festival perioden Halloween och  bor i ett boende  när, missa inte den här upplevelsen.

Far West

Här kan du  uppleva den roliga äventyrliga vilda västern i en gammal amerikansk väststad. Det är flera gamla västern byggnader och skulpturer;  det finns 9 olika attraktioner som gör detta området till det störa av dem alla. Några av attraktionerna är Wild West versionen av tekopparna och karuseller som ‘stampida’ ett race med tjurar, känd som den tredje största  berg och dalbanan i parken. En annan kallas Grand canyon’s rapids som är en flotte där det spruts vatten på en.

Mexico

Denna sidan av parken är en exklusiva Colombian Mexico. Här visas tempel, statyer, ruiner och ståtliga pyramider. Denna sida av parken har den största showen i parken Gran Teatro Maya.

En av attraktionerna här i detta område är  ‘ Hurakan Condor’ vilket är en Intamin torn som drivs av ett kabellyft, först är man på toppen innan åkattraktioner skickas till fritt fall till botten av åkturen. Detta anses också vara en av de högsta i världen på 330 m och är något märkt som störst. Du kan njuta av den mexikanska köket på restauranger som ger dig en show där människor kan sjunga och dansa till den mexikanska rytmen.

Polynesia

Detta område är lite mer tillbaka, med mindre skräckfyllda karuseller. Här finns mycket palmer, buskar och växter. Detta är de temaområde som är minst attraktioner och shower. En av de viktigaste attraktionerna är “Tutuki plask” där du får vatten-åka från ett utbrott från en vulkan.

China

Det räknas med att vara det största landet i nöjesparken, här finns kinesbuffe kallad Marco Polo, här finns ett gott utbud av olika maträtter tillgängliga. Huvudvägen är designad av samma som i the Great Wall of China. Det mest utmanande åkturen i PortAventura är draken khan, vilket är den mest ironiska åkturen som aggerar som en värd för imperiet Kina

SesamoAventura

Detta är för den yngre generationen och speciellt designad för barn. Det finns över 11 karuseller och det finns många karaktärer att möta som Bert och Erine, som barn i unga åldrar underhålls av.

It attraherar över 4 miljoner besökare varje år, vilket gör det till den mest besökta nöjesparken i Spainen. Port Aventura är också den sjätte mest besökta nöjesparken i Europa. Den har också 2 aflygplatser  med 30 minuter ifrån , inkluderar Reus flygplats.

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sport-sv service-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top