Home / Costa Brava - Spaniens östkust / Peratallada – Costa Brava

Peratallada – Costa Brava

Längre längre inåt på Costa Brava ligger en vacker, pittoresk stad som heter Peratallada. Stenbyggnaderna som omfattas av murgröna gör att denna plats känns magisk till en utomstående. Smala gator leder dig runt denna stad och tar dig till många av landmärkenna, vilket gör den här medeltida platsen lik en saga. Staden är väldigt liten med mindre än 500 invånare, så förvänta dig att se allt på en dags tid!

Hitta ditt boende nu!

Peratalladas historia

Peratallada härstammar från ‘Pedra Tallada’ vilket betyder snidad sten, vilket är mycket lämpligt på grund av utseendet på sina byggnader. Staden är kopplad till medeltida tider och har en årlig festival för att ta dig tillbaka till 10-talet och uppleva vilka saker som en gång pågick i denna stad. Kom oktober hela lugen luktar, låter och smakar som medeltida åldrar. Peratallada är verkligen ett av de bäst bevarade exemplen på en medeltida staden i hela Spanien.

I mitten av staden ligger slottet, vilket verkligen är något spektakulärt. Den har över 1000 års historia inom sina väggar och i tunnelbanorna under den. Platsen har nyligen renoverats och trädgårdarna kring slottet har moderniserats på ett sätt som passar perfekt till omgivningen. Det är ganska ovanligt att kyrkan är byggd utanför huvudbyn här. Ryktet har det att detta beror på att präst och herre på slottet hade ett argument! Den romanska kyrkan är väldigt attraktiv, med en ingång kantad med träd för att leda dig in.

Aktiviteter i Peratallada

En dag i Peratallada innebär att gå runt denna unika stad och ta i historia och kultur. Det finns många restauranger där du kan smaka på äkta spansk mat och vin, tillsammans med utmärkta utkikspunkter för att ta en spektakulär utsikt. Det finns också många gallerier som säljer olika typer av konstverk; om du bara går runt byn är du mer än sannolikt att snubbla in i en!

Stränderna i närheten är också mycket vackra och perfekta för en eftermiddag under solen. Att hyra en bil är det enklaste sättet att komma dit, men en lokal buss går också.

Peratallada ligger mycket nära en stad som heter Pals, ca 10 km bort. Pals är också en medeltida stad och dess utseende är mycket lik Peratallada. Det var ursprungligen byggt upp mot en kulle som heter Puig Aspre. Att vandra genom staden känns inte som att du är halvvägs uppför den här kullen, men när du når toppen kommer du fram till en spektakulär utsikt, som går för miles.

Hur man kommer dit:

Peratallada ligger ca 136 km från Barcelona. Du kan nå hit genom:

-Tåg- Ta ett tåg till Girona, byt tåg till Flassa och byt om till Peratallada

-Bil- Kom ihåg Spanska vägarna har vägtullar! Håll lite reservförändring, dock har de flesta kortkort nu. Dirigeringar med bil är följande:
– Ta på B-10 från Via Laietana, Carrer del Dr. Aiguader och Exit 22
– Ta AP-7, C-35 och C-31 till C-66
– Följ C-66, GI-644 och GI-651 till din destination i Peratallada

Om du behöver hjälp med att hitta lägenheter nära Peratallada kan vi hjälpa dig! Besök vår hemsida och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

 

View more

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

Boende Costa Brava


Scroll To Top