Home / Om Barcelona / Arbeta i Barcelona / Pengar och löner i Spanien
Money and salaries

Pengar och löner i Spanien

Den “tillbaka” livsstilen i Spanien är det som lockar många utländska, Speciellt hårt arbetande människor, som har mycket stress på jobbet. Så när du flyttar till Spanien får du acceptera att du inte arbetar så hårt och att du har lite mer ledig tid. Dessvärre tyvärr en lägre lön också än vad du är van vid. Löner i Spanien kan vara lägre men detta bör inte förhindra dig från att komma, levnadskostnader i Barcelona är betydligt lägre också.

Hitta ditt boende nu!

Kostnader

De grundläggande levnadskostnaderna i Barcelona är lägre än i övriga Västeuropa. Du måste undvika turistfällorna, eftersom det finns vissa områden som kommer att ta mer betalt för basvaror såsom kaffe, smörgåsar, öl etcetera. Barcelona erbjuder billig mat, livsmedel och drycker i snabbköp. Det självklara sättet att spara pengar är att undvika äta regelbundet  ute. Det finns ingen anledning när det finns så mycket färskvaror i stormarknaderna, livsmedelsbutiker och i marknader  (som är värt ett besök, speciellt La Boqueria på La Rambla). El Corte Ingles kan verka som ett bra ställe att köpa mat, frukt, grönsaker och kläder, men det är betydligt mer dyrt än stormarknader som finns utanför de viktigaste gatorna. I sidogatorna finner du livsmedelsbutiker, såsom Lidl, Dia, Mercadona och Capabro . När det gäller att dricka, så säljer stormarknader  1 liter öl för 66 cent, eller 1 liter sangria för endast 99 cent! Många barer har verksamma Happy Hours, så håll utkik efter dessa också! Cigaretter är billiga också,  ca 3 euro för en förpackning.

Money and salariesDu behöver inte en bil när de offentliga transportmöjligheter i Barcelona är så effektiva och så billiga. Du kan köpa en T-10 biljett för ca € 10, som varar dig för 10 resor i zon 1. Det finns också för månadskort, som sparar dig pengar. Många människor som bor i Barcelona tar cykeln istället, vilket är ett bra sätt att spara pengar och få lite frisk luft och motion i din dagliga rutin! Staden erbjuder ‘cykling  tjänsten, där du kan köpa ett årligt pass för endast € 30, det finns stationer över hela staden, där du helt enkelt kan plocka upp en cykel och sedan släppa den på en av dessa stationer.

Kostnader för boende varierar väldigt mycket i pris beroende på vart du väljer att bo. Givetvis kommer turistområdena i centrum kosta dig mer.  Det finns många billiga boenden att hyra och du kan finna några med Barcelona-Home. Det är värt att veta att spanjorer tycka mer om att spendera deras tid utomhus än i hemmen. Det är inte så vanligt att ha middagsbjudningar eller sammankomster i ens hem. Det finns regelbundna marknader på gator och torg, där du kan hitta billiga och högkvalitativa begagnade möbler samt webbplatser som Loquo som regelbundet uppdateras av människor som bara vill bli av med möbler och tillhörigheter till ett billigt pris. De flesta boende  inkluderar alla räkningar som el, vatten, gas och internet.

Löner

Den vanliga lönen i  Barcelona är 1000 euro i månaden, och det är tillräckligt mycket för att leva  ‘tillbaka livsstilen. Eftersom Barcelona erbjuder dig så mycket underhållning och saker att göra, med det finna vädret och den fina arkitekturen, kommer du märka att människor inte slösar pengar på kläder ,skivor, filmer, etc. Med avslappnad livsstil, kommer du att märka att du inte upplever lust att blåsa pengar genom att behandla dig med “shopping” för att lindra stress!

I Spanien är det normalt att bo hemma tills man är runt 30. Detta kan förklara varför lönerna är lägre, dock med allmänna levnadskostnader  också till ett lägre pris, så är detta inte ett problem. Vårt råd är att omfamna den spanska kulturen och livsstilen, och fördjupa dig i kulturen … trots allt, att flytta till Barcelona är en flykt från de stressiga arbetstider och vardagen i ett kontorsjobb i Sverige. Barcelona-Home har en hel del information, tips och råd för att hitta jobb i Barcelona.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

arbeta-i-barcelona om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top