Home / Om Barcelona / Kvarter / Området Sants-Montjuic
sant montjuic Neighbourhood

Området Sants-Montjuic

 

Varför området Sants-Montjuïc?

Området Sants-Montjuic

Sants-Montjuïc är till stor del bostäder och mestadels befolkad av katalaner, som ursprungligen byggdes för att göra bostäder åt arbetarfamiljer omgivna av industrin men bebos nu till mestadels av medelklass familjer och har vuxit till att bli ett attraktivt område för infödda Barceloneces. Området har sin charm, det är lätt att navigera, mycket bra förbindelser med tunnelbana och fullt med butiker och bra ställen att äta på. I Sants finner du den största tåg-och tunnelbanestationen i hela Barcelona, Estació de Sants, därifrån går snabbtåget AVE till Madrid tillsammans med regionala tåg som tar dig till flygplatsen El Prat, Lleida, Tarragona och många andra destinationer.

 

Sevärdheter i Sants-Montjuïc

Montjuïc är som en stor kulle i Barcelona. Montjuïc är fylld med saker att se så var beredd att spendera minst en hel dag här. Montjuïc är där du hittar de flesta av de sportarenor som byggts för de legendariska olympiska spelen 1992, inklusive Estadi Olimpic Lluís Companys (Olympiastadion, vilken faktiskt är mycket äldre, som byggdes 1927). Vid Montjuïc finner du Museu Nacional d’Art de Catalunya, det katalanska National museumet av konst, som innehåller katalansk konst från förra årtusendet och Fundació Joan Miró som har hundratals stora konstnärer och Joan Mirós största verk.

Sedan långt tillbaka i historien har Montjuïc varit ett starkt fäste då det är lätt att försvara, och det har alltid varit någon form av fästning på den plats där Castell de Montjuïc ligger idag. Castell de Montjuïc har idag en något dyster historia av att vara huvudkontor för General Francos hemliga polis under det spanska inbördeskriget och efter “ockupationen” av Catalunya. Castell de Montjuïc användes för att fängsla och avrätta många “politiska fiender till staten”, inklusive tidigare katalanska presidenten Lluis Companys. Castell är nu ett museum som ger besökarna en titt in på livet av soldater från det förflutna.

För botaniskt intresserade, har Montjuïc gott om erbjudande! Du finner den stora Jardi Botanic (botanisk trädgård) på vägen uppför kullen, Laribal Gardens, som är perfekt för en liten paus i skuggan av ett av träden och den fantastiska Jardins Mossen Costa i Llobera. Jardins Mossen Costa i Llobera som är fylld med kaktusar av varje slag, vilket skapar en fantastisk mix av färger!

 

Äta ute i Sants-Montjuïc

Både Montjuïc och Sants erbjuder ett brett utbud av bra restauranger, några dyrare än andra. Det bästa av det bästa finns på restaurangen, 5-stjärniga Miramar, som ligger på den östra sidan av Montjuïc. En annan stor restaurang är El Xalet där de värdesätter kvalitet framför kvantitet.
Sants har ett antal stora katalanska restauranger, men Sants är också stället att gå till om du gillar det italienska och mexikanska köket! En italiensk restaurang du måste besöka om du någonsin befinner dig i Sants är La Briciola på Carrer d ‘Olzinelles som serverar bra italiensk mat till mer än rimliga priser. Om du behöver en ställe för en date, leta efter Blau på Carrer de Tenor Masini som är en liten och intim och mysig plats.

 

Dricka och klubba i Sants-Montjuïc

Om du befinner dig i Sants och vill ta en drink, gå då bort till Plaça d’Osca som är det nya innestället i Sants där du hittar massor av barer och caféer med uteserveringar. På den kurviga väg upp till Montjuïc hittar du Occassional bar och Cerveceria.
På Montjuïc finns inte många klubbar men i Sants finner du den enorma klubben Privilege som är Barcelonas motsvarighet till Ibizas megahouse. Privilege spelar främst housemusik.

 

Shopping i Sants-Montjuïc

I Sants ligger det stora Las Arenas shoppingcentret. Om du ställer dig på Plaça Espanya med ryggen mot Montjuicberget, har du framför dig det nya köpcentret “Las Arenas”. Las Arenas brukade vara en plats för tjurfäktning, men har varit stängt i många år och har nyligen förvandlats till en galleria men behållit utseendet av en tjurfäktningstadium från utsidan. Las Arenas ligger precis intill Plaça Espanya, mittemot den stora boulevarden som leder upp till MNAC och Magic Fountain på Montjuïc. För mer information om shopping i Barcelona, läs vidare här.

 

VISA MER LÄGENHETER

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top