Home / Om Barcelona / Kvarter / Olika stadsdelar i Barcelona
Neighbourhoods of barcelona to live

Olika stadsdelar i Barcelona

Olika stadsdelar i Barcelona

Ciutat Vella – lista över lägenheter i Ciutat Vella

Olika stadsdelar i BarcelonaCiutat Vella är det äldsta och mest typiska området i Barcelona och namnet härstammar från de många gotiska byggnader som går att finna där. När du vandrar längs gatorna i området är det lätt att få intrycket av att du går omkring i en labyrint av affärer, barer, caféer och restauranter.

Det är lätt att spendera en eller flera dagar med att bara beundra arkitekturen i området, speciellt vid katedralen som är lika majestätisk som magisk. För att komma dit tar du av öster från La Rambla eller sydöst från Plaza Catalunya. Stranden och marinan ligger nära, enbart en kort promenad bort. Det är en del av Barcelona som inte får missas!

OMRÅDEN I DISTRIKTEN

Barceloneta, Santa Caterina-Born, el Raval, Gòtic.

Hitta ditt boende nu!

 

separator

 

Eixample – lista över lägenheter i Eixample

Här ser du tydligt Eixamples fantastiska rutnätBarcelonas Eixample (utvidgningen) är utformat som ett stort rutnät av gator med diamantformade byggnader. I området finns ett brett utbud av allt du kan tänka dig – från små designerbutiker, stora företagsbyggnader till marknader och restauranger från olika delar av världen. Många turister upplever bara Passeig de Gràcia och området kring Sagrada Familia som är Antoni Gaudí’s ofullbordade mästerverk, men om du har tid och energi att utforska det här området mer kommer du att få en lektion i Modernism och lära känna Barcelona som stad mer än bara på turistvis.

Eixample ligger längs med Passieg de Gràcia som är Barcelonas paradgata av designbutiker och shopping. Det sträcker sig från Eixample Esquerra i väst (vänstra utvidgningen) till Eixample Dreta i öst (högra utvidgningen). Bra kommunikationer: Metro linje 3, 4, 5 och FCG tåg som går genom Eixample, även nästan hälften av stadens bussar trafikerar området inklusive nattbussar från Plaza de Catalunya.

Gatorna är mycket större än i de gamla stadsdelarna. Här kan man promenera i lugn och ro och det bjuds på ett stort utbud av allt från lugna uteserveringar och restauranger till små typiska tapasbarer och trendiga nattklubbar, men utan att störas av oväsen när man vill gå och lägga sig på kvällen.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Sant Antoni, Sagrada Família, Fort Pienc, Dreta de l’Eixample y Esquerra de l’Eixample.

 

separator

 

Gràcia – lista över lägenheter i Gràcia

Det mysiga torget Placa del Diamant i GráciaGrácia var från början till största delen en arbetarby och inkorporerades till Barcelona stad först 1897 under protester av dess invånare. Än idag kan ibland (även om inte så ofta längre) höras slagord för områdets självständighet. Det här området har alltid präglats av starka politiska viljor vilket syns på många av namnen som Mercat de Llibertat, Pl. de la Revolució m fl. Grácia är fortfarande en samlingsplats för många alternativa politiska grupperingar.

Området är relativt litet men bjuder på ett förvånansvärt utbud av modernistiska byggnader, parker, butiker och många olika internationella kök (framför allt libanesiskt).

Eftersom allt ryms på en liten yta kan du gå vart du än skall inom området. Du hittar människor med olika bakgrunder, små bohemiska gränder och mysiga torg som fortfarande är ganska orörda av turismen. Om du befinner dig i Barcelona i augusti bör du inte missa la Fiesta Major de Gràcia som är en veckas lång fest som drar till sig Barcelonabor från stadens alla hörn.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Gràcia, Camp d’en Grassot, La Salut, El Coll, Vallcarca y Penitents.

 

separator

 

Horta Guinardo – lista över lägenheter i Horta Guinardo

Den gröna och vackra labyrintparken i BarcelonaHorta och Vall d’Hebron ligger intill Eixample Derecha i Barcelonas övre nordöstra hörn. Horta var fram till 1904 en självständig by och de smala gågatorna och de gamla bostadshusen visar tydligt områdets småstadshistoria. Här finns även några bondgårdar och fort från medeltiden, liksom aristokratiska kvarlämnor från 1800-talet.

Som kontrast byggdes grannområdet Vall d’Hebron upp speciellt för de Olympiska spelen 1992 och i området finns cykelstadion samt ett stort tennisområde. Generellt sett så är det få turister som tar sig till området då det framförallt består av bostadshus och påminner om en lugn förortsmiljö med hög levnadsstandard.

Kommunikationer: Metro: Horta, Vall d’Hebron, Mundet och Montbau.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Baix Guinardó, Can Baró, El Carmel, Font d’en Fargues, Font del Gos, Guinardó, Horta, La Clota, Montbau, Sant Genís dels Agudells, Taxonera y Vall d’Hebrón.

 

separator

 

Les Corts – lista över lägenheter i Les Corts

FC Barcleonas fantastiska hemarena Camp NouLes Corts är mycket känt i Barcelona då många av stadens universitet ligger i området. Les Corts är en stadsdel som är full av liv och rörelse samtidigt som det är en harmonisk stadsdel som lyckats bevara sin charm från förr. Stora, moderna kontorsbyggnader och lyxhotell blandas med historisk arkitetktur.

I Les Corts finns även många parker och vackra trädgårdar även om det är Fútbol Club Barcelona och Camp Nou som lockar mest. Les Corts är även känt för dess utsökta konditorier med terrasser där man kan avnjuta solen under de varmare perioderna under året. Tveka inte att besöka denna vackra stadsdel där du finner det mesta!

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

El Camp de la Creu-Loreto, El Camp Vell i la Plaça del Centre, Can Feu i Can Batllori, Can Sòl de Baix, L’Església i Can Rosés, La Maternitat i Can Bacardí, La Mercé, Pedralbes, Sant Ramon i la Torre Melina y la Zona Unversitària – Bederrida.

 

separator

 

Nou Barris – lista över lägenheter i Nou Barris

Nou Barris - BarcelonaI nordöstra Barcelona hittar du området Nou Barris. Det ligger bara ca:15 min från Barcelonas centrum och där finns flera metro-hållplatser: Viliapicina, Llucmajor, Via Julia och Trinitat Nova. Stadsdelen är framför allt bebodd av spanjorer och gör den därför något mer typisk än många andra delar.

Det finns många universitet i området och för naturälskare finns många parker att promenera i, som t ex Parc Turó de la Peira, Parc Esportiu de Can Dragó och den vackra Parc Central de Nou Barris med sin karakteristiska damm i mitten. Man kan absolut säga att Nou Barris är ett av Barcelonas grönaste områden.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Can Peguera, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta, Trinitat Nova, Turó de la Peira, Valbona, Verdum y Vilapicina.

 

separator

 

Sant Andreu – lista över lägenheter i Sant Andreu

Sant Andreu de Palomar KyrkanSant Andreu är ett lugnt område som är beläget i den nordöstra delen av Barcelona. Området är mindre känt för turister men därmed inte sagt att det inte är värt ett besök. Gatorna och torgen är fyllda av historia och överallt finns det restauranger som erbjuder Barcelonas bästa tapas till överkomliga priser.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Sant Andreu de Paloma, La Sagrera, Trinidad Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Navas y Congrés.

 

separator

 

Sant Martí – lista över lägenheter i Sant Martí

Sant Martí - BarcelonaSant Martí är beläget i den östra delen av staden. Det är det näst största området i staden mätt i storlek och population. Då området sträcker sig längs med kusten är det här vi hittar majoriteten av Barcelonas stränder. Sant Marti är ett medelklassområde med många fina parker och sevärda platser.

Området är historiskt viktigt då eftersom kanalen Condal Channel har transporterat vatten från Montcada till Barcelona. Dock var dem södra markerna väldigt torra, men under 1700-talet ändrades detta och Sant Martí har blivit ett viktigt industriområde.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

El Clot, Camp de l’Arpa, La Verneda, Can Ricart, Provençals, Poblenou, Barri del Besòs, Diagonal Mar y Vila Olímpica

 

separator

 

Sants Montjuic – lista över lägenheter i Sants Montjuic

Den fantastiska magiska fontänen och slottet vid Placa EspanyaDe olympiska spelen i Barcelona 1992 gav Montjuïc ny identitet, från att ha varit ett historiskt militärfäste till ett attraktivt sport- och promenadområde med många sevärdheter och museum. Det bjuder på ett varierat utbud av aktiviteter fyllda av positiv energi, liv och rörelse. Området runt Montjuïc kan skryta med världskända konstmuséer, teatrar, restauranger, barer, caféer och klubbar. Eftersom Montjuïc även var centrum för de Olympiska spelen 1992 är det hemmarena för många sportevenemang och koncerter i Palau de Sant Jordi.

Området är även värt ett besök kvällstid för ta en drink på någon bar, äta tapas och njuta av den fantastiska utsikten och den magnifika lysande fontänen som leder hela vägen upp till bergets ansikte MNAC – Museo Nacional d’Art Catalunya (Kataloniens nationalmuseum för modern konst).

Bredvid Monjuïc ligger Poble Sec som är en av de äldsta delarna av Barcelona. Genom historien har det varit det område som kontrollerar Montjuïc och vilket har den verkliga makten över staden. Laietani gjorde berget till bas för ostronsamlare innan de förlorade makten till romarna, som uppförde ett tempel till Jupiters ära. Sedan dess har dussintals makthavare byggt om och reformerat fästningen på Montjuïc (Castell de Montjuïc) som tornar upp sig vid den gamla judiska begravningsplatsen (namnet Montjuïc betyder judiska kullen).

Under diktatorn Francos leding gjordes fästningen om till ett av hans förhörshögkvarter; det sägs att den föregående president Luís Companys sköts någonstans nere bland byggnadens gångar år 1941. Fortet kunde inte restaureras förrän Franco återlämnade det till staden 1960.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca y Montjuic.

 

separator

 

Sarria-Sant Gervasi – lista över lägenheter i Sarria-Sant Gervasi

Sarria - Sant Gervasi BarcelonaDistriktet Santaló/Sant Gervasi är ett fint och högklassigt område med lugna gator och torg. Här kan man hitta trendiga klubbar, stilfulla barer och goda men ofta dyra drinkar.

Runt torget Francesc Macià ligger ett antal chica ställen dit Barcelonas innefolk går för att avnjuta en god middag, dansa eller bara mingla på någon av de många barerna på gator som Maria Cubí eller Santaló.

Sant Gervasi är ett av de säkraste och finaste områdena att bo i.

OMRÅDEN OCH DISTRIKT

Sarrià, Sant Gervasi, Vallvidrera, Can Caralleu, Bonanova, Les Planes, Tibidabo.

 

separator

 

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter boende-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top