Home / Kulturen / Sevärdheter / Nudiststränder i Sitges
Nudist-Beaches-of-Sitges-955x508

Nudiststränder i Sitges

Sitges har totalt 22 vackra stränder, av dessa är tre nudiststränder. Dessa stränder är lokaliserade i olika ändar av staden och om du vill sola fritt i den varma sommarsolen bör ni ha koll på dessa!

Då de ligger en bit från centrum finns det flera sätt att transportera sig i Sitges.

#PLAYA DE LAS BALMINS

Den första heter Playa de las Balmins, och har tidigare varit en nudiststrand för heterosexuella men med tiden och med större acceptans för HBTQ har det blivit en strand för alla. Vid Playa de Las Balmins finner ni även en liten restaurang med en vacker havsutsikt. Bland de första två delarna av stranden är det framförallt välkommet att skippa badkläderna. Trots att det uppmuntras att vara naken är detta såklart inget krav, med det menas att ingen kommer att tvinga dig att ta av dig kläderna. Denna strand är liten i jämförelse med icke-nudiststränder i Sitges. Däremot har den ett centralt läge till stadskärnan med endast en 15 minuters avstånd till kyrkan.

Playa de las Balmins

#PLATJA D’AIGUADOLÇ

Den andra stranden heter Platja d’Aiguadolç och är ytterligare femton minuter från Playa de las Balmins. Det är också en öppen strand där besökare kan sola och bada naket om så önskas. Det är vanligt att de två stränderna blandas ihop då de är lokaliserade så pass nära varandra, och ofta benämns som Playa de las Balmins.

Platja d’Aiguadolç

#PLAYA DEL MUERTO

Den tredje stranden, Playa del Muerto, eller Död Mans Strand, lever upp till namnet. Det är en bit från citykärnan, cirka en timmes promenad. Playa del Muerto är svåråtkomlig. Den är känd för att vara en främst gayvänlig strand men välkomnar alla. Ni tar er hit genom en 45 minuters promenad från centrumet till L’Atlantida, klubben på den södra sidan av staden.  Därifrån har ni två alternativ: den korta och den långa vägen. Den korta vägen innefattar en brant sluttning nedför på den vänstra sidan. Den långa vägen finnes på den högra sidan där ni kommer stöta på en tågräls vilket ni tar följe med, vid sidan av såklart. Det låter kanske inte så farligt, tills ni ser den gula varningsskylten vilket hänvisar om hastighetsgräns på 140km/h. Efter några meter kommer ni fram till en snacksbar och därefter är det en enklare väg till stranden.

De yngre besökarna tenderar att placera sig på mer synliga platser medan den äldre generationen håller till i viken. Bakom stranden finns en skog vilket är ett populärt område för “cruising”. Cruising inom HBTQ- rörelsen är en benämning för att leta efter en partner av det mera temporära slaget, för en natt eller liknande.

Vägen till Playa del Muerto gör det värt att spendera en heldag då det tar en stund att ta sig dit. Se bara till att ta er tillbaka till staden före solnedgången då vi inte rekommenderar att färdas längs med järnvägen i mörkret!

Playa del Muerto.

Förutom dessa stränder så är Sitges fyllt med historiska och otroliga monument värt att besöka så se till att planera in tid för både stranddagar och upptäcktsfärder i centrum genom en flerdagars vistelse.

Featured Image: MARIA ROSA FERRE CC

 

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top