Home / Om Barcelona / Las Golondrinas Barcelona – Båtturer i Barcelona
Las golondrinas

Las Golondrinas Barcelona – Båtturer i Barcelona

Las Golondrinas tar dig med på en åktur så att du får uppleva hamnen från ett annat perspektiv. Detta företaget startade sin verksamhet 1888 och var de första att erbjuda turer utanför hamnen för att ge besökarna möjlighet att uppleva den från ett annat håll. Idag är de dem enda som erbjuder turistturer i hamnen.

Det finns lite olika alternativ till turer, allt från olika hamnturer, yacht turer, och guidade turer längs med hela hamnen. ‘Port I Litoral’ tar dig med på en tur inne i hamnen, ut på havet och sedan bort till Barcelona Port Forum som ligger i den norra delen av stan.

Hitta din bostad nu!

Hamnen i Barcelona

Barcelona sägs vara den största frakthamnen i Medelhavet nu när fisket har tappat sin efterfrågan nästan helt och hållet. Barcelona är även en viktig färjehamn också där många kryssningsfartyg har Barcelona som en av destinationerna.

Båtturer

Den korta båtturen i hamnen är ungeför 35 minuter lång där du får se hamnen och även fiskehamnen i Barcelona. Den här båten passerar Torre del Rellotge, en klocka som en gång var en fyr som visade vart ingången till hamnen var. Den är dock inte aktiv längre. Därefter kommer det en minst sagt fascinerande bro ‘Pont de le Porta d’Europa’  som kan öppnas för stora fraktfartyg. Längst bort i hamnen ligger containerna där gigantiska fraktfartyg lossas- och lastas med stora kranar. En fascinerande plats för den som är intresserad av hur stora frakt verksamheter fungerar på plats.

Hamnturen och priser

Den här turen är ungefär 90 minuter lång. Båten lämnar hamnen och åker ut till det öppna havet där den passerar vackra Barceloneta, port Olympic, Vila Olimpica, stränderna vid Nova Icaria och Bogatell, Mar Bella ad Nova Mar Bella tills den når det sista stoppet: Port forum. Här kan du beskåda stora lyxica yachts och andra mindre fartyg som ligger i hamn. Sedan återvänder båten samma väg tillbaka och tar dig tillbaka till utgångspunkten.

Båtarna är gjorde av trä, 18 meter långa, 5 meter breda med en kapacitet på ungefär 200 personer.

Katamaran

Den långa turen i ‘Port I Litoral’ går det att ta en tur i en modern katamaran på en längd mellan 20 eller 26 meter, och en bredd på 7-8 meter. Till skillnad från de andra båtarna i ovanstående beskrivningar så har inte den här båten ett tak så se till att smörj dig ordentligt med solkräm så du inte bränner dig. Det finns även en bar där du kan köpa dricka och mindre tilltugg, det finns även en toalett. Längst ner på däck är det mest populärt, här kan du se havet genom glasgolv, även motorerna. En läskig men spännande känsla.

Om du är på semester eller affärsresa och bor i en bostad i närheten så ta chansen och åk på någon av båtturerna för att uppleva Barcelona ur ett perspektiv från andra sidan.


Visa större karta

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top