Home / Kulturen / Sevärdheter / La Rambla Mest Gatan i Barcelona
Ramblas

La Rambla Mest Gatan i Barcelona

Området kring Las Ramblas är det utmärkta valet för din vistelse i Barcelona, med ett stort utbud av boenden i närheten. Gatan ligger på gångavstånd från alla de mest fantastiska turistattraktioner och i hjärtat av staden.

Att bo nära Las Ramblas förser dig med massvis av valmöjligheter till spännande aktiviteter och den bästa delen; det ligger precis i mitten av alla händelser. Las Ramblas är en lång, gångvänlig gata som sträcker sig från Plaza Catalunya ända ner till Christoper Columbus-statyn nere vid hamnen, med bara två smala, enriktade bilvägar på varje sida. Las Ramblas ligger i stadens centrum och det går många tunnelbanor, vilket gör det lätt att ta sig runt.

När man strosar ned för promenadstråket hör man folk surra överallt och speciellt på kvällen är gatan händelserik. Här hittar du gatuuppträdanden, mänskliga statyer, floriststånd, uteserveringar och t.om. djuraffärer, men var försiktig för ficktjuvar och väskknyckare  då det finns en liten minoritet som utnyttjar turisttäta områden.

På Las Ramblas är du bara några minuter ifrån den största marknaden, La Boqueria, fylld med färgglada, exotiska och tropiska frukter och grönsaker, en stor variation av kött, skaldjur, ost och ägg. Placeringen är central, bara 5 minuter från katedralen, Port, Plaza Catalunya, Operahuset, shopping och många museum. Precis bredvid las Rambla ligger det berömda operahuset Liceu såväl som många torg, inkluderat det stora Plaza Reial, som är fyllt av restauranger, barer och klubbar.

Att shoppa i det här området kan vara lite dyrt p.g.a. det stora antalet turister som Barcelona tar emot året om. Genom att gå ned för gatan kommer du att se många stånd som säljer souvenirer och även många internationella butikskedjor så som Mango, Zara, H&M, Topshop och Bershka.

Om du har glömt att packa några nödvändigheter så behöver du inte oroa dig! Från produkter så som adapters till speciella kamerabatterier, kläder eller till och med stationära produkter som är svåra att hitta i en vanlig butik, hittar du troligen på El Corte Inglés. Den är belägen på Plaça Catalunya precis vid Las Ramblas norra ände. El Corte Inglés är ett enormt varuhus med 7 våningar av shopping katigoriserad av olika teman. Om du inte kan hitta det du letar efter här, då hittar du det nog inte någon annanstans heller!

Restaurangerna i närheten eller på Las Ramblas har olika typer av mat, från världskända restaurangkedjor så som Burger King, KFC, McDonalds och Subway till lokala restauranger som serverar spanska delikatesser och turisk mat. Det är även en bra plats att ta en cerveza eller en kanna sangria på medan man sitter och väntar på några vänner eller bara andas in atmosfären. Det finns många barer kring Las Ramblas, eftersom den är centrumet av Barcelonas nattliv.

Det är alltid något som händer vad klockan än är och om du hoppas på att få sova gott och länge så är Las Ramblas inte rätt ställe för dig. Var beredd på massa oljud och galenskaper. Hursomhelst, om du bill vara i hjärtat av barcelona, så är Las Ramblas helt rätt ställe för dig!

 


Visa större karta

 

 

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top