Home / Kulturen / La Diada
Spain Region Catalonia Demo

La Diada

Kataloniens nationaldag

Kataloniens nationaldag, även kallat La Diada, infaller den 11:e september och är en allmän högtid i Katalonien-regionen.

Trots att La Diada  högtidlighåller datumet från år 1714 när Katalonien blev besegrat av kastilianska styrkor och blev del av dagens Spanien, är dagen dedikerad till att fira katalansk självständighet som var inspirerad av Baltikum (Estland, Lettland och Litauen) år 1989. Dagen framkallar en hel del känslor och passion för den katalanska regionen och det är fantastiskt att få uppleva detta själv.

Hitta ditt boende nu!

Många saker händer under La Diada. Bland annat kan man gå på uppläsning av katalanska dikter, lyssna på katalansk musik eller titta på traditionell katalansk dans. Den största delen av händelserna tar plats i den vackra Parc de la Ciutadella nära Arc de Triomf

Kom ihåg att eftersom det är en allmän högtid så kommer du märka att nästan alla butiker är stängda, men många caféer och restauranger håller öppet under dagen.

Om du letar efter det ideala boendet inför din vistelse i Barcelona, besök Barcelona Home.

11:e september varje år
 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top