Home / Om Barcelona / Kvarter / Kvarteret Sarriá-Sant Gervasi
Sarria-Sant Gervasi Neighbourhood (4)

Kvarteret Sarriá-Sant Gervasi

 

Varför Sarrià-Sant Gervasi?

Kvarteret Sarriá-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi var den sista oberoende byn som tillfördes till Barcelona 1921. Detta kan förklara varför Sarrià-Sant Gervasi fortfarande har denna “bykänsla” med charm och personlighet kvar som inte kan hittas någon annanstans i staden. Sarrià-Sant Gervasi har alltid varit ett av de finare distrikten i Barcelona och det har medborgarna alltid varit stolta över och visar gärna upp sina kvarter till utomstående. Vill du bo i det här området? Boka här.

 
 

Sevärdheter i Sarria-Sant Gervasi

Stadsdelen Sarrià-Sant Gervasi är väldigt vacker då det alltid har varit ett kvarter för de rikare klasserna i Barcelona. Detta innebär att många av de byggnader och gator i området är mycket väl underhållna och du kan också hitta några exempel på den berömda Modernista arkitekturen, som Casa Bellesguard som ritades av Gaudí.
De största sevärdheterna i Sarrià-Sant Gervasi är Tibidabo, den högsta toppen i Collserola bergen. På toppen av berget hittar du Tibidabo Amusement Park, belägen vid 512 meter över havet, kyrkan Sagrat Cor och det ikoniska TV-tornet designad av den brittiska arkitekten Sir Norman Foster. Härifrån kan du få den mest fantastiska utsikten över Barcelona.

 

Dricka och klubba i Sarria-Sant Gervasi

Sarrià-Sant Gervasi har ett stort urval av barer och klubbar och det är nästan omöjligt att peka ut något speciellt. Om du vill prova en mer traditionell klubb rekomenrerar vi Jazzroom och sedan gå över till La Cova del Drac på Carrer Vallmajor. Två andra stora klubbar att nämna är Luz de Gaz och Sala B som ligger precis bredvid varandra på Muntaner. Klubbarna är mycket lika men den största skillnaden är att det är 10 år yngre publik på Sala B.

 

Äta ute i Sarria-Sant Gervasi

Ett bra ställe att äta i Sarria-Sant Gervasi är Moroni. Här kan du hitta bra mat när som helst på dagen, vare sig det är frukost, lunch, middag eller ett mellanmål emellan. Maten är enkel men bra, främst från medelhavet och det är prisvärt.

 

VISA MER LÄGENHETER

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top