Home / Om Barcelona / Kvarter / Kvarteret Gràcia
Gracia Neighbourhood

Kvarteret Gràcia

 

Varför Gràcia?

Kvarteret Gràcia

Gràcia har en alldeles egen känsla och historia eftersom det var en liten by fram till 1897 då det annekterades av den växande metropolen Barcelona. Inte någon glädje för sina invånare, som protesterade länge och hårt mot att vara en del av Barcelona. Till slut var det oundvikligt och Gràcia blev ett område i Barcelona. Önskan om “självtändighet” fortsätter fram till idag, med familjer, som har bott i Gràcia i generationer, som fortfarande påstår sig vara Gràcianes och inte Barceloneces. Gràcia har också alltid varit ett centrum för vänsteraktivism, som kan bevittnas genom de många väggar täckta med politisk graffiti torgen som “Plaça de la Revolució” och många fler.

 
 

Sevärdheter i Gràcia

 
Gràcia är ett området där du finner den berömda Parc Güell som ritades av Antoni Gaudí. Parc Güell var ett av de sista projekten Antoni Gaudí hann göra under sitt korta liv. Parc Güell är det största exemplet på Antoni Gaudís fantastiska verk. Att gå in i parken är som att kliva in i en saga, komplett med pepparkakshus och mosaik salamandrar. I Parc Güell är också där du hittar Gaudí House Museum, Gaudís gamla hus som har förvandlats till ett museum om hans liv.

Äta ute i Gràcia

 
Gràcia har ett mycket stort utbud av restauranger som serverar mat från alla hörn av världen. Här hittar du allt från typiska spanska restauranger och tapasbarer till asiatiska rätter. Om du firar något speciellt och är villig att spendera lite, då rekommenderar vi “Fernandez” på Gran de Gràcia, den är helt fantastisk!

Dricka och Klubba i Gràcia

 
Gràcia har ett antal stora barer med många olika teman. En “all time favorite” är Timeline bar på Carrer de la Provencia eller den lite mer plånboksvänliga Ban Canigó som kommer att servera dig mer än prisvärda drycker.
Om du vill gå på klubbar är Gràcia rätt plats! Gràcia är ett hem för två av Barcelonas mest berömda klubbar: “Duvet” och “KGB“. KGB är en institution i Gràcia och den har varit där under en lång tid och har en hel del coola liveframträdanden. Om du gillar traditionell klubbverksamhet mer, då är moderna och livfulla “Duvet” dit du ska gå!

Shopping i Gràcia

 
Gràcia är fylld med små hippa och bohemiska butiker. Gràcia är stolt över att vara lite “annorlunda” och detta visar också de i sina urval av butiker. Du kommer inte att se några av de större märkena här, medan små butiker som säljer allt från icke-traditionella kläder, handgjorda väskor, organiska skor till morotsjuice. Ser du dig själv som en bohemisk hipster? Då är Gracia ditt shoppingparadis!

 

VISA MER LÄGENHETER

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top