Home / Fritid / Hamnen i Barcelona och stranden
Port of Barcelona

Hamnen i Barcelona och stranden

portNär du är ute och upptäcker Barcelona, kan du stå Montjuïc berget, förutom att du ser den vackra utsikten av Barcelona kommer du även notera en stor hamn i  Barcelona som ligger på den norra sidan av Montjuïc berget och och precis bredvid stranden. (Klicka, för mer information om området Montjuïc)

Hamnen brukade vara på den södra sidan av  Montjuïc berget, men eftersom det var svårt för fartyg att ta sig igenom, har hamnen flyttats  år 1438 till vart den är placerade nu, precis bredvid stranden. Hamnen i Barcelona är en av de mest viktiga hamnarna i medelhavet och den rankas vara den femte största i världen. Hamnen är precis bredvid La Barceloneta, vilket är stadsdelen som är byggd på en ö.

Hitta ditt boende nu!

Barceloneta är den gamla delen av den nuvarande hamnen. Hamnen växer till södra sidan, vilket innebär att den andra sidan är nu ett område av njutning. Detta område är också känt som Port Vell. Den var en gång  en trång hamn Moll d’Espanya mellan La Barceloneta och stadens centrum , som nu är förvandlats till ett köpcentrum, det finns en biograf, klubbar och akvariet i Barcelona. Men mest glädje är stranden och havet som lockar miljontals turister varje år. (Klicka för mer information om Barceloneta området)Barcelona beach

Stranden i Barcelona är en turist attraktion. Men inte bara turister, även artister kommer hit för att visa sina färdigheter. Oavsett om det är att bygga en sandslott eller konst statyer. Stranden i Barcelona är den mest besökta platsen när folk kommer till Barcelona. På sommaren är det svårt att hitta någonstans att ligga och på vintern är det många människor som njuter av en promenad längst stranden på eftermiddagarna.

Generellt har Barcelona 1000- tals områden att se. Varje område visar en ny sida av Barcelona, du kan finna mycket konst och kultur och efter ett tag kommer du förstå varför Katalonien blir taget som ett annat land än Spanien.

Om du letar för en lägenhet eller ett boende av något slag i  Barceloneta området, kan vi hjälpa dig hitta det. Klicka på följande länk strand lägenheter i Barcelona, så kan du börja söka på hemsidan för ett bra boende.

Besök hamnen i Barcelona och stranden.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter kultur-sv sevardheter-och-museum strander

Boende Barcelona


Scroll To Top