Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / Gatukonst i Barcelona

Gatukonst i Barcelona

Street Art introducerades först i USA på 1970-talet, och hittade sedan sin väg till Europa nästan tio år senare. Jämfört med resten av kontinenten har framväxten av den urbana konsten i Spanien varit mycket långsammare än på andra ställen. I Barcelona tar Street Art subkulturen olika former. Bland annat uttrycks känslor och passion i synliga och öppna platser för allmänheten att åskåda runt om i staden. I början av 2000-talet blomstrade Street Art kulturen i Barcelona vilket har medfört att världskonstnärer varit på besök här för att promota sina verk, i vad som kom att kallas för konstnärers paradis eftersom varken reglering eller förbud fanns på den tiden.  Nu finns det dock andra lagar, vilka inkluderar böter som kan komma upp till 1000 €. Det är därför vanligt idag med olagliga rutter eller att aktiviteten utövas på nätterna för att undvika böter. Inom den politiska- och offentliga debatten har gatukonsten blivit ett allt mer kraftfullt verktyg för att påverka den politiska dagordningen. Mot bakgrund av de senaste händelserna har Katalonien delats upp i två delar efter frågan om självständighet. I detta avseende anses gatukonst vara ett sätt att uttrycka en åsikt, vilket 

Element 2

Vad ska man hitta på?

#El Raval

Det här distriktet är en av de mest eftertraktade hos Street Art utövaren eller beundraren av subkulturen i allmänhet. Det kommer att erbjuda dig möjligheten att upptäcka flera artister på gatorna. Dessutom kommer du att kunna hitta till Miscelanea galleriet och dess stora utbud av olika diversifierade konstverk. Flera utställningar och delar av galleriet dedikerade till stadens stadsart. Montana-galleriet nära triumfbågen kan också intressera nyfikna och professionella i början av året med en utställning. Barcelona är också en stor stad som präglas av konst, inte bara koncentrerad i ett distrikt. Därför utforskas även andra kvarter som Poble Nou y Born.

 

dscf7679-2

#Nau Bostik

Denna plats är helt ägnad åt musiken, teatern, men används huvudsakligen för Street Art. Med avsikt att skapa en speciell plats i Barcelona skapade fotografen  Xavier Basiana en speciell plats i Barcelona. Han har valt denna övergivna fabrik och förvandlat den till en otrolig social plats där konstnärer, unga och olika människor möter varandra för att skapa, dela, njuta och ha en bra tid. Många evenemang organiseras varje vecka till exempel på torsdag från 19.00 till 21.00. Du kan hitta ett stort utbud av workshops om stadsart. Dessutom är detta en ledig plats (förutom speciella händelser) som har stängts några månader men nu helt tillgänglig för alla. En atypisk plats i staden för att göra en social upplevelse och upptäck de många hemligheterna på denna plats.

 

 

#Barcelona Street Art Tour

Barcelona Street Art Tour erbjuder möjligheten att upptäcka alla de olika aspekterna av staden med både industriella och alternativa översikter över stadsbyggnaden fullt integrerad i staden: Höga väggar målade med graffiti, stencils och mer, backas upp av några artister guider tar dig genom ett friluftsmuseum för modern konst. Oavsett om du är passionerad eller inte, kommer uppsättningen av staden snart vara ett hushåll för dig! Dessutom ger turen information om historien, rörelserna och de olika formerna av gatukonst i Barcelona. Tveka inte att hoppa på turnén för att få en chans att fullt ut uppskatta skönheten och storheten i vad konsten i Barcelona kan erbjuda dig. Resan involverar olika sätt runt Raval, distriktet Poblenou och Born, var och en av dem kan ske på det mest hållbara sättet som möjligt (miljövänlig bambu cykel eller till fots).

 

Element 3

Vart ska man äta?

 

Om du föredrar att äta eller dricka något har vi de rätta ställena för dig! Barcelona är full av platser att njuta av en kort måltid eller en snabb drink, för det finns ingen tid att förlora för att upptäcka staden!

#Nevermind Bar

The Nevermind Bar är nummer 1 att besöka om du är en älskare av gatukonst. Baren är dekorerad med graffiti och skateboards överallt vilket ger den en perfekta atmosfären att antingen bara koppla av i eller ha det roligt. Baren är belägen i Barrio Gótico i Barcelona, missa inte att kolla in det!

 

Vart: Carrer d’Escudellers Blancs, 3
När: Varje dag från 19:00 till 02:30 förutom på fredag och lördag 19:00 till 03:00

#Pizza Circus

Pizza Circus är ett perfekt stopp för att njuta av en fantastisk god pizza på vägen. De erbjuder många olika alternativ för att tillfredsställa dina förväntningar inom ramen för en mycket prisvärd meny.

web_307

Vart: Carrer Nou de la Rambla, 40, 08001 Barcelona
När: Varje dag från 13:00 till 01:00. Stängt på söndagar.

Element 1Var ska man bo?

 

Om du planerar att åka till Barcelona, kolla in de lägenheterna, som ligger i ett perfekt läge för alla Street Art-älskare!

 

p1768ahbs9rj21o1935n1ulk6v7dLägenhet med balkong i centrum av Barcelona 

Denna underbara moderna lägenhet i hjärtat av distriktet Sants-Montjuïc är smakfullt utformad med en varm palett av naturliga färger (mörkbrun, beige och grön), som är accentuerade med ljusa vita möbler för att ge ett elegant, polerat utseende till lägenheten.

Från 74€/natten – 50m²

 

 

 

p17i0t3onhu76k7u13931o2m1fs8cVindsvåning med privat terrass

Ljus och vacker lägenhet i Barcelona med ett eklektiskt Dalí-tema tillgängligt för daglig eller månadshyra nära Plaza de España. Vardagsrummet inkluderar ett pulserande rött och vitt färgschema, med röda och vita stolar som omger ett ljuvligt matbord för 4, en ljus röd vintage soffa och vit shagmattad framför den. Vi älskar bilderna av den kända katalanska konstnären Salvador Dalí bakom ljusa vita ramar vars färg kontrasterar dramatiskt mot de ljusa röda väggarna.

Från 72€/natten – 40m²

p17689vbrj4s2os3bjrd62ikiLägenhet närliggandes till centrum Barcelona 

Ljus och rymlig lägenhet bara några minuter från några av Barcelonas mest ikoniska sevärdheter, perfekt för en familj eller vänner som söker ett fullt möblerat boende för att ringa hem under semestern. Inredningen har ett konsekvent tema av mörkgröna väggar och dekorationer med ljusa vita möbler, vars kontrast tillför en ny och elegant touch till utrymmet.

Från 75€/natten – 50m²

 

 

 

 

If interested, you can find more information HERE and book your tickets HERE.

screen map apartments 4 stars

 

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activities-sv sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top