Home / Om Barcelona / Funicular de Tibidabo
feature

Funicular de Tibidabo

Tibidabo-parken är ett roligt och spännande nöjesfält för hela familjen och bara resan upp i sig kan också visa sig vara ett riktigt äventyr! Efter att antingen ha tagit spårvagnen (Tramvia Blau) eller buss nummer 196 kan man ta linbanan ‘Funicular de Tibidabo’ upp till toppen av Tibidabo. Linbanan går var 30:e minut och är en av Spaniens äldsta linbanor, med öppning år 1901, samtidigt som den blåa spårvagnen, och förser besökare med ett smidigt och snabbt sätt att ta sig upp till parken.

Hitta ditt boende!

Funicular de Tibidabo öppnar 15 minuter innan ‘The Skywalk’ (en gång uppe på berget med en helt fantastisk utsikt) och stänger 15 minuter efter att ‘The Skywalk‘ stänger. I februari är är linbanan öppen på helger och från mars till december varje dag. Under årets gång dekoreras linbanans vagnar med roliga och spännande dekorationer, så se till att få den mest färgglada! Allt detta utgör anledningen till varför det är så spännande att besöka parken, där den väntar uppe på berget. Förutom parken bjuder destinationen förstås på en spektakulär utsikt över hela staden, en av de bästa i Barcelona! Det finns också en kyrka dit man kan gå för att gå upp på en ännu högre utkikspunkt och beskåda den fantastiska staden från höga höjder.

En tur- och returresa kostar  €7.70, men om du även besöker nöjesfältet så kan du få rabatt när du köper biljetterna.

Hitta till Funicular de Tibidabo:

Det är väldigt enkelt att ta sig till linbanan och det är möjligt att nå den genom antingen Tramvia Blau eller buss nummer 196.

Information

Transport: Tramvia Blau eller buss nummer 196
Priser: Tur- och returbiljett €7.70
Scheman: I februari har linbanan öppet på helger och från mars till december varje dag. Den går var 30:e minut.

Om du behöver ett ställe att slappa i efter att ha besökt den roliga nöjesparken på Tibidabo i den otroliga staden Barcelona, kom ihåg att besöka www.barcelona-home.com.

 

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top