Home / Om Barcelona / Flyga till och från Barcelona
shutterstock_117742525

Flyga till och från Barcelona

Flyga till och från Barcelona

Att flyga till Barcelona är ett smidigt sätt att ta sig till staden och det finns en del saker att ha i åtanke för att få en så prisvärd och smidig resa som möjligt. Denna spanska stad är ett mycket populärt resmål oberoende av säsong. Om du är ute efter billiga flygbiljetter finns det en del knep som du kan ta till. Januari är till exempel den billigaste månaden och du kan då hitta resor till ett mycket bra pris. Även val av veckodag kan göra skillnad på priset.
Du kan söka på flera olika sätt när du är ute efter en flygresa till eller från Barcelona. Förutom att välja datum kan du ofta få andra val, till exempel om det är en budgetresa, semesterresa eller affärsresa. Kolla de olika alternativen och se vilket förslag som passar dig bäst. Om du reser från Sverige finns det många flygplatser att välja bland och priserna mella avreseort kan skilja sig åt. Dock är det inte enbart priset som är viktigt, du ska även resa bekvämt och tryggt när du flyger.

Hur hittar du billigast flyg?

Det finns som sagt en del veckodagar och månader då det är billigare att flyga till Barcelona och självklart kostar mer under högsäsong då det är många som flyger dit. Om du planerar att åka till Barcelona under högsäsongen kan det bli billigare om du bokar din biljett långt innan avresedatumet, annars går det att försöka sista minuten-resor om du är lite flexibel gällande din resa. På sajter där du kan göra flygsökningar från många olika flygbolag kan du oftast göra prisjämförelser och se kalendrar över en hel månad för att hitta de dagar då det är absolut billigast att flyga.
Om du till exempel ska resa från Stockholm till Barcelona kan du hitta biljetter som kostar allt från ett par hundralappar upp till flera tusen kronor tur och retur. Det är inte heller tvunget att anlita samma flygbolag för resan dit som för resan hem. Bland de flygbolag som erbjuder flyg till Barcelona finner du exempelvis Norwegian Air och Vueling Airlines och det erbjuds många direktflyg. Ett direktflyg från Stockholm till Barcelona tar cirka tre och en halv timme.

Hur tar du dig från flygplatsen?

shutterstock_1481463194

De flesta flygbolagen reser till Barcelonas internationella flygplats El Prat som ligger relativt nära stadens centrum, men lågprisbolag kan flyga till Girona eller Reus som ligger ganska många mil från staden. Om du anländer på El Prat finns det många sätt att ta sig därifrån till stadens centrum. Med taxi tar du dig snabbt dit, för ett pris på runt 400 kronor. Andra alternativ som finns tillgängliga är tunnelbana, buss och tåg. Med tunnelbana tar det cirka 30 minuter till Barcelonas centrum.
Att åka tunnelbana kostar runt 45 svenska kronor enkel resa och det är ett smidigt resesätt. Om du väljer att åka tåg finns det direkttåg från Barcelonas flygplats till centrum, men tågstationen kan enbart nås från terminal 2. Priset för en biljett ligger på runt 40 kronor enkel väg. Buss är det billigaste transferalternativet då en biljett kostar ungefär 15 kronor. Dock tar det längre tid på grund av många hållplatser. Det finns även en viss begränsning gällande hur mycket bagage du kan ta med på bussen.

Bra transportsätt i Barcelona

shutterstock_1195353463
Barcelona har bra kollektivtrafik som du kan utnyttja när du turistar i staden. Det finns en biljett kallad T-10 som kostar lite mer än 100 kronor och som berättigar dig till 10 resor på metro, buss, spårvagn och pendeltåg. Då kan du ta dig runt enkelt och hela resesällskapet kan använda den, bara tryck in den lika många gånger som ni är resenärer. Du reser mycket billigare i Barcelonas tunnelbanor än till exempel i Stockholm och du kan ta dig till de flesta turistattraktionerna kollektivt.
Det finns gott om fördelar med att hyra en bil när du är på semester i Barcelona. Det är inte så svårt att köra bil i staden, tänk dock på att du måste ställa in GPS:en innan du kör. Det är nämligen förbjudet att göra det under körning. Med en hyrbil kan du också ta dig utanför staden och upptäcka omgivningen. Ett annat bra sätt att ta sig runt i staden är att hyra en cykel, staden har ett väl utbyggt cykelsystem samt olika sightseeing-turer.

Barcelona kan upplevas på många sätt

shutterstock_1030969102

Barcelona har mycket att erbjuda dig som turist och hur du väljer att ta dig runt i denna vackra stad beror lite på vad du är ute efter att se. Om du vill uppleva atmosfären, arkitekturen och annat är det bästa sättet att ta dig runt till fots. Det finns guidade turer men även många rekommenderade stråk där du kan hitta attraktioner och sevärdheter. Vill du kunna ta dig fram till fler ställen med längre avstånd kan det vara värt att hyra cykel, vilket ger lite större svängrum.
Är du inte intresserad av att strosa runt utan redan har bestämt dig för vilka sevärdheter du vill besöka är det bättre att utnyttja kollektivtrafiken eller hyra en bil. Ska du bara hålla dig inom staden är kollektivtrafiken smidigt och effektivt. Har du tänkt att besöka omgivningarna utanför Barcelona är nog en hyrbil ett bättre val. Har du det i åtanke redan när du landar kan du enkelt hyra en bil redan på flygplatsen.

Blogginlägg Skrivet av Brath AB

Apartment Barcelona

button_sw    button2_sw

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top