Home / Kulturen / Äta och dricka / 5 fantastiska Pinchosbarer i Barcelona
pinchos

5 fantastiska Pinchosbarer i Barcelona

Under en promenad på Barcelonas gator kommer du att bevittna fantastiska byggnader, museum och torg, utöver detta kommer du mest största säkerhet även stöta på flera livliga och mysiga Pinchosbarer som finns utspritt i hela staden.

Pinchos är små bitar av bröd vilket serveras från bardisken, upplägget är en skön blandning av vackra av färger. Förutom att det är en fröjd för ögat är de även utsökta! Skillnaden mellan pinchos och tapas är främst att basen, det vill säga brödet, och de övriga ingredienserna hålls samman av tandpetare, vilket även är precis vad pinchos betyder. På en äkta pinchosrestaurang betalar du för det totala antalet tandpetare som du lämnat på din tallrik i slutet av måltiden. Precis som med tapas passar det utmärkt med en öl, ett glas vin eller cava.

Pinchos kommer från början ifrån norra Spanien och du kan hitta dem på flera restauranger här i Barcelona, men alla erbjuder inte samma standard av kvalitet på maten, atmosfär och service. Vi vill underlätta sökandet för er genom att presentera en lista på fem fantastiska pinchosbarer i Barcelona som vi vill rekommendera. Därmed hoppas vi att ni kan få den bästa matupplevelsen under ert besök i staden!

# Maitea

Vår första rekommendation är tavernan Maitea, vilket sticker ut med sin precisa Katalanska stil och pinchos för alla smaker. Var beredd på mycket folk på kvällen, trots det behålls en god och trevlig atmosfär med bra service. Maitea har även tilldelats ett Certificate of Excellence 2013 av TripAdvisor. Detta ställe är definitivt ett måste om ni vill äta pinchos i Barcelona!

pinchos 1
Adress: Carrer de Casanova, 155, 08036 Barcelona
Öppettider: Måndag – Fredag 11:00 – 12:00, Lördag 12:00 – 00:00, Söndag – Stängt
Telefon: + 34 934 39 51 07

# Blai Tonight

Den lilla puben Blai Tonight är en av våra favoriter lokaliserad i hjärtat av  POBLE SEC. Denna pub är så pass populär att många struntar i att finns sittplats och nöjer sig med att äta sina pinchos ståendes. Om ni däremot önskar sittplatser på uteserveringen bör ni besöka denna bar tidigt, runt 19-20 eftersom de flesta lokalborna anländer senare runt 21-23. En av anledningarna till denna succé är att varje pincho endast kostar 1 Euro styck.

pinchos 2
Adress: Carrer de Blai, 23, 08004 Barcelona
Öppettider: Måndag– Fredag 6:00  – 01:00 Lördag – Söndag 12.30 – 01:00
Telefon: + 34 648 73 32 00

# 1881 per Sagardi

Vårt tredje alternativ är Sagardi, vilket erbjuder en magnifik terrass där man kan sitta och njuta av goda pinchos. Det är en av våra favoriter på grund av det bra läget och det breda utbudet av pinchos. Inredningen skall inte glömmas heller, med sin träpanel och bar vilket sträcker sig långt in i lokalen. Denna bar har en stabilt turistflöde, då många kikar in här efter ett besök hos CATEDRAL DEL MAR. Servicen här är snabb och tillgodosedd och restaurangen håller i sin helhet en hög standard utan några anmärkningsvärda brister.

pinchos 3

Adress: Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona
Öppettider: Måndag – Söndag 13:00 – 00:00.
Telefon: + 34 902 52 05 22

# El Golfo de Bizkaia

Golfo de Bizkaia är en av våra personliga favoriter i El Born området. De erbjuder en bred uppsättning av pinchos, fyllda med färger och smaker. I denna bar kan ni hitta människor från alla åldrar vilket njuter av en god matbit i en trevligt atmosfär. Servicen är väldigt bra och personalen kommer se till att  ni känner er välkomna och göra ert besök så trevligt som möjligt.

Pinchos-El-Golfo-de-Bizkaia-768x576
Adress: Carrer de la Vidrieria, 12, 08003 Barcelona
Öppettider: Söndag – Torsdag: 10:00  – 00:30 Fredag – Söndag 10:00 – 01:00
Telefon : + 34 932 68 48 88

# Euskal Etxea

Vår sista rekommendation är Euskal Etxea. Det är en traditionell pinchosbar i området av gamla stan, nära Picasso MuseetLokalen är fördelad i två delar, den öppna och livliga baren och den mer stillsamma restaurangavdelningen. Detta stället är prisvärt, speciellt med tanke på kvaliteten, då en pincho kostar 1,20 Euros.

pinchos 4

Adress: Placeta de Montcada, 1, 08003 Barcelona
Öppettider: Söndagar – Måndag 10:00 – 01:00
Telefon: + 34 933 10 21 85

Söker du de bästa tapas restaurangerna? Då ska du kolla in vår artikel här om BARCELONAS BÄSTA TAPAS RESTAURANGER!

Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig att ha den bästa pinchosupplevelsen som är möjlig i Barcelona! Om du letar efter en plats att bo på i staden, kolla in boenden i Barcelona.

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

ata-och-dricka baesta-platserna

Boende Barcelona


Scroll To Top