Home / El Penedes
Feature

El Penedes

History

El Penedes är en av de äldsta vintillverkningsregionerna i Europa och är beläget mellan Tarragona och Barcelona. 95% av all Cava produceras i El Penedes och det är den unika kombinationen av jorden och solen i Medelhavsklimatet som gör det möjligt.

Sant Sadurní d’Anoia kallas för Cavans huvudstad och i staden finner man fler än ett företag som erbjuder rundturer till flera vingårdar om dagen. De flesta turerna inkluderar vinprovningar på varje vingård och vissa även lite traditionell Katalansk mat. Kom bara ihåg att tygla dig själv gällande mat och vin så att du klarar dig genom den sista visningen!

Cavan ‘Codorniu’ är känd världen över och om du vill ta en rundtur på vingården som tillverkar den, glöm inte att boka i förväg.

Hitta ditt boende nu!

Sant Sadurní d’Anoia är ett vackert område med ljuvlig arkitektur och över 80 vingårdar. Det finns möjlighet att resa hit med tåg via Rodalies-linjen C4 från Manresa och kliva av vid Sant Sadurní d’Anoia

Nära Sant Sadurní d’Anoia ligger staden Vilafranca del Penedès känd som Kataloniens vinhuvudstad. Här kan man besöka vin- och kulturmuséet VINSEUM, som har som syfte att visa vinkulturen och dess relation till staden och området.

Om du skulle behöva en paus från vimlet i centrala Barcelona är ett besök i El Penedès precis vad du behöver. Regionen bjuder på en pittoresk landsbygd och många vingårdar att välja mellan när det kommer till att provsmaka vin och strosa bland vackra vingårdar.

Ställen som måste ses:

Olèrdola

I samlingen av monument som finns att hitta uppe på Olèrdola finner man bland annat slottet, ruinerna av den gamla staden och Sant Miquel-kyrkan från 900-talet. Denna uråldriga stad var bebodd redan under Neolitikum (eran mellan 10,000 år f.Kr och 4,500 till 2,000 år f.Kr.).

Slottet i Subirats

I mitten av 900-talet var detta slott en viktig gränsstation men en ännu viktigare utkikspost mot väst, i Marca Hispánica (ett historisk namn för den nordöstra delen av Spanien). Nuförtiden erbjuder slottet en magnifik utsikt över El Penedès och berget Montserrat.

Sant Martí Sarroca-slottet

The Castle of Sant Martí Sarroca är den viktigaste samlingen av monument i Alt Penedès och inkluderar 900-talsslottet Sant Martí and 1300-talskyrkan  Santa Maria, kategoriserad som ett historiskt konstmonument av riksintresse.

Sant Sebastià dels Gorgs
Ett uråldrigt Benediktinskt kloster med kvarlevor från både kyrkan och delar av klostret. Dess Romanska klocktorn, från den första tiden, sticker ut med sin kvadratiska form, sina stora fönster och runda bågar, unika i Penedès.

Codorníu
Företaget som är bäst utrustat för att ta emot besökare är Codorníu, den största producenten av cava i Spanien (40 miljoner flaskor om året). Codorníu nås lättast med bil, p.g.a. den opålitliga kollektivtrafiken, men ibland är det möjligt att ta en taxi från stationen i Sant Sadurní d’Anoia. Grupper är välkomna till Codorníu och bokningar i förväg är inte nödvändiga. Rundturer finns på bland annat engelska och varar i ungefär 1 timme och 30 minuter då man upptäcker några 16 km långa källare via en eldriven vagn. I en sektion som tidigare var delen där druvorna pressades ligger idag ett museum som ställer ut vintillverkningsverktyg genom åren. Rundturerna avslutas med en cavaprovning.

Många bestämmer sig för att bo i Barcelona och besöka detta område under en dagsutflykt. Om du behöver boende i Barcelona, besök Barcelona Home.


Address: L’Alt Penedès, Spain.
Transport: Rodalies linje C4 (Manresa – St. Vicenç de Calders, stanna Sant Sadurní d’Anoia)

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Barcelona


Scroll To Top