Home / Fritid / El Ninot Barcelona
Mercat del Ninot Barcelona Spain

El Ninot Barcelona

Överallt i Barcelona hittar du fantastiska matmarknader, den ena mer populär än den andra, och varje marknad har en härlig atmosfär med massor av underbara råvaror att provsmaka eller köpa.

El Ninot-marknadens historia sträcker sig ända tillbaks till år 1893 då det var en utomhusmarknad. Namnet på marknaden kommer från det Katalanska ordet för trädocka eller marionettdocka. Idén kommer från en närliggande taverna där ägarens dotter hittade en docka i havet och tyckte så mycket om den att hon hängde upp den utanför tavernan, vilket så småningom gav restaurangen namnet The Puppet Inn. Följaktligen tog även marknaden samma namn, ‘El Ninot’.

Hitta ditt boende nu!

Marknaden ligger i den vänstra delen av Eixample-distriktet, nära sjukhuset Hospital Clinic på Carrer Villaroel och Carrer de Mallorca. El Ninot driver inte bara råvaruförsäljning, utan här hittar du även bland annat tapasbarer och kläder. Byggnaden genomgår för tillfället en renovering och kommer att bli nästan som ny. Så länge hittar du där en tillfällig marknad där du fortfarande kan ta del av den charmiga atmosfären. 

Om du skulle vilja uppleva samma livliga atmosfär som på La Boqueria men utan horder av turister i din väg så är El Ninot den perfekta marknaden att strosa genom och uppleva stämningen av en äldre Katalansk marknad.

Öppettider:

Måndag till Fredag 08:00-21:00

Lördagar: 08:00-15:00

Hitta hit:

Tunnelbana: L5 (Hospital Clinic)

Buss: 14, 20, 31, 37, 43, 44, 59.

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter kultur-sv marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top