Home / Om Barcelona / Kvarteret Eixample
Eixample

Kvarteret Eixample

Varför Eixample?

Du kan inte besöka Barcelona utan att spendera tid i Eixample! L’Eixample, som betyder “förlängning” på katalanska, är den övre delen av Barcelonas centrum och är en komplett motsatsen till den nedre delen, Ciutat Vella. Medan Ciutat Vella är fylld med små kurviga och smala klaustrofobiska gator, är Eixample ett perfekt rutnät av stora boulevarder som omger kvarter i exakt samma storlek. Många av byggnaderna i Eixample är byggda i den berömda katalanska modernist stilen och det är den plats i världen med flest modernistiska byggnader. Eixample är också där du hittar den berömda shoppinggatan Passeig de Gràcia, som är fylld med design butiker och bra restauranger.

 

Sevärdheter i Eixample

Eixample är fyllt med sevärdheter du måste se! I Eixample ligger den världsberömda kyrkan, “La Sagrada Familia“, utformad av Antoni Gaudí, kyrkan som aldrig kommer att bli färdig. Eller nu verkar det som den kommer det, nu har det meddelats att den förväntas vara klar under 2026, på 100-årsdagen av Gaudís död. Eixample är även där du finner några andra mycket kända modernistiska byggnader, som “Casa Battló”, “La Pedrera” och “Arc de Triomf”, Barcelonas motsvarighet på Paris’s “Triumfbåge”.

 

Dricka och Klubba i Eixample

Om du gillar att ta en drink, sväng över till vänstra sidan (Esquerra) i Eixample. Den högra sidan (Dreta) är det mer bostäder i medan den vänstra är mer kommersiell med butiker, barer, klubbar och restauranger. Eixample Esquerra har ett antal stora barer som kommer att släcka din törst! “Espit Chupitos”, med fler än 5oo olika slags shots, är en perfekt plats att starta kvällen på.
Eixample är området där du finner klubbar och andra festställen. Om du vill prova något lite mer intressant och roligt än den vanliga klubben, ge “Mojito nightclub” ett försök. Här är allt latinskt, med salsa, samba och andra latinska danssteg som visas på dansgolvet. En av de mest kända klubbarna i hela Barcelona är “La Fira”, som på grund av sitt enorma dansgolv alltid är värt ett besök.

 

Äta ute i Eixample

Eixample är området att gå till om du gillar det finare köket! Eixample har en mängd läckra och berömda restauranger, allt från Michelin medverkande och världsberömda restauranger som “Cinc Sentits”, små autentiska katalanska restauranger som “La Bodegueta” till utländska restauranger som den indiska “Mayura Lounge” och “Thai Gardens “.

 

Shopping i Eixample

Eixample har en av Europas mest kända shoppinggator, Passeig de Gràcia. På Passeig de Gràcia hittar du många av världens största designmärken som Dolce och Gabbana, Karen Millen, Burberry etc. Butikerna på Passeig de Gracia är främst finare butiker, men du kommer också att kunna hitta de oundvikliga Zara, Mango och Nike Store.

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top