Home / Om Barcelona / Kvarter / Ciutat Vella kvarteren
ciutat-vella

Ciutat Vella kvarteren

Ciutat Vella kvarteren

Om du kommer till Barcelona som turist, är Ciutat Vella en fantastisk plats att bo på! Ciutat Vella, som betyder “gamla staden” på svenska, är full med vackra och gamla byggnader, mysiga torg, alla typer av restauranger, småbutiker, gatukonst och mycket mer. I Ciutat Vella ligger även Palau de la Generalitat, det officiella statliga kontoret i Katalonien. Ciutat Vella består av “kvarter” (stadsdelar) såsom  GoticRavalBorn och Barceloneta. Här kan du leta lägenheter i Ciutat Vella.


Sevärdheter i Ciutat Vella

Ciutat Vella blomstrar av saker du bara måste se som turist i Barcelona. I Ciutat Vella ligger den berömda Las Ramblasgatan. Även om den normalt sätt kallas “Ramblan”, är det faktiskt inte en gata utan ett antal gator i följd.

I Ciutat Vella finner du både den katalanska regeringen och stadshuset i Barcelona, som ligger i byggnader mittemot varandra på det vackra Plaça Sant Jaume (Sant Jaumetorget). I Gotic är där du hittar katedralen i Barcelona La Seu, men förväxla den inte med den kanske mer kända Sagrada Familia, eller den gamla kyrkan “Santa Maria del Pi“, som är från 1400-talet. Hela de gotiska kvarteret är en upplevelse i sig, eftersom de flesta byggnader och konstruktioner här är mycket gamla, en del går ändå tillbaka till när romarna grundade “Barcino” där Barcelona är i dag. Barceloneta kanske är den katalanska huvudstadadens mest berömda och besökta kvarteret med dess vackra stränder i Barcelona.

Hitta ditt boende nu!

 

Äta ute i Ciutat Vella

Ciutat Vella kvarteren är helt enkelt fullpropade med ställen att äta på. Här hittar du alla typer av restauranger, från baskiska, iriska, argentinska, till libanesiska, typiska spanska och traditionella katalanska och dessa i alla prisklasser. Många av restaurangerna som ligger på de kändaste gatorna och torg tenderar att vara lite dyra och alla serverar nästan samma typiska turistmat men ta en titt på de mindre gatorna, bort från de stora massorna. De mindre gatorna i Ciutat Vella kvarteren har ett urval av fantastiska restauranger som kommer att servera dig smakrik mat till rimliga priser.

 

Dricka och Klubba i Ciutat Vella

Om du vill ta en drink då är Ciutat Vella kvarteren den rätta stället. Både Gotic, Raval och Born är fyllda med alla typer av barer, från rockbarer i övre delen av Raval, till jazz och barer med olika teman i nedre delen av Gotic, till moderna och chica barer i Born.

Vill du gå ut på en klubb? Oavsett vad du känner för, har Ciutat Vella det! Techno och rock i Raval på ställen som Moog och 7Sins, livekonserter i Gótic på ställen som “Sidecar Factory Club” och “Jamboree“, som också blir till vanliga nattklubbar när konserterna tar slut och slutligen hippa och moderna klubbar i Borne, som “Bar Rubi” och “Coppelia club” för finsmakare.

Shopping i Ciutat Vella

Har du svårt att kontrollera ditt shoppingsug? Då är kanske inte Ciutat Vella platsen för dig då området är fullt av affärer och butiker av alla slag! Det spelar ingen roll vad du letar efter, du kan hitta det i Ciutat Vella kvarteren. Du kommer att se massvis av souvenirbutiker, märkesaffärer, designbutiker, skoaffärer och mycket mer. Om du fortsätter in på de mindre gatorna i de gotiska kvarteren hittar du fantastiska små nischade butiker. Ciutat Vella har också, inte bara en, utan 4 avdelningar av El Corte Ingles shopping megahus. Om du vill köpa riktigt färska frukter eller grönsaker, läckert choklad eller traditionell spansk skinka är det bara att gå över till Mercat de la Boqueria på La Rambla. Denna marknad anses vara en av de bästa av sin typ i Europa, och de flesta stjärnkockar från Barcelonas många restauranger köper sina färska ingredienser här varje morgon.

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kvarter

Boende Barcelona


Scroll To Top