Home / Kulturen / Catalunya en Miniatura
Catalunya en Miniatura version of attractions in barcelona feature

Catalunya en Miniatura

Catalunya en Miniatura är en minipark öppnad år 1983 i Torrelless de Llobregat. Den anses vara en av de största miniatyrparkerna i världen tack vare dess 60,000 kvadratmeter varav 35,000 tillägnade skalmodeller. Den visar över 150 modeller av palats, kyrkor och broar från Katalonien och Mallorca och inkluderar alla verk av arkitekten Antoni Gaudi.

Hitta ditt boende nu!

Historia

Det första konceptet för att bygga Catalunya en Miniatura kom från Hans (Johannes A.) som också just hade blivit involverad i designen och konstruktionen av ett mini-Europa i Bryssel och Minimundus i Österrike.

I juni 1985 lade Nicolau Casaus, vice president för FC Barcelona, den första stenen på plats i skalmodellerna av camp Nou och Mini Estadi- modellerna.

Skalmodellen av Sagrada Familia-katedralen krävde 13.000 timmars arbete av 6 personer, Dali’s teater och museum tog mer än 500 timmars att för 2 personer att bygga och Montserrat-berget krävde mer än 5,000 arbetstimmar från 3 personer.

Om du inte har mycket tid att upptäcka regionen Katalonien under din vistelse i Barcelona så är ett besök på  Catalunya en Miniatura den perfekta lösningen! Du kommer att kunna se alla de kända sevärdheterna inklusive Sagrada Familia, Camp Nou, Figueres-Dali Museum och Montserrat, alla inom loppet av en dag. Det kan bli en rolig och underhållande dag ute för hela familjen med många olika aktiviteter att underhålla sig med.

Det finns totalt mer än 150 ikoniska monument i parken, men det är inte allt som finns att se. Det finns även en amfiteater, ett picknickområde, en lekpark och ett litet tåg som kan ta dig på en tur genom parken på 10 minuter (€2 för vuxna och €1.50 för barn)

Det finns också en hinderbana, Bosc Animat, med en repbana och 4 olika banor med varierande svårighetsgrader men alla roliga i högsta grad!

Du kan ta dig hit med bil, vilket tar uppskattningsvis en halvtimme från Barcelona. Ta väg A2, sväng av vid väg 602 och följ skyltarna till Torrellas de Llobregat. Parken finner du strax efter skylten för Torrellas de Llobregat.

Du kan även ta buss 62 från Barcelona på Carrer Riera Blanca till Trav. de Les Corts och fortsätt in i parken. Det tar uppskattningsvis mellan 1 timme och 1 timme och 30 minuter att åka kommunalt. Det är nuförtiden möjligt att köpa en biljett till parken som även täcker kostnaden för tillbakaresan (med FGC till Sant Vicenç dels Horts eller bussresa) samt entré till parken för €16 för vuxna och €12 för barn.

Parken är öppen varje dag 10.00 – 18.00. Under sommarmånaderna är den öppen ända fram till 20.00. Under vintern är den endast öppen på helger, men oavsett så är det bäst att gå in på den officiella hemsidan för specifika öppettider året runt.

 


Se större karta

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top