Home / Costa Dorada vid havet / Cambrils Costa Dorada

Cambrils Costa Dorada

Cambrils Costa Dorada är en kuststad belägen i provinsen Tarragona i Katalonien, SpanienStaden ligger nära till semesterorten SALOU, bara 120 kilometer bort från Barcelona och omkring 90 km från Sitges. Cambrils är i nuläget ett mycket populärt område bland spanjorerna själva samt de internationella resenärerna likaså, som gemensamt valt att utforska stadens kända stränder, den fantastiska arkitekturen och ett utsökt utbud av medelhavsmat. Det är oundvikligt svårt att inte bli kär i denna underbara stad. Om du planerar att besöka Cambrils kan vi hjälpa dig att hitta BOENDE I BARCELONA eller BOENDE  I SITGES.

Klicka bara på länkarna för hitta ditt boende idag!

Cambrils i historien 

Cambrils historia går tillbaka till förhistoriska tider. Många reliker från varje era av sin långa historia kan fortfarande hittas och spåras runt om i staden. Det finns bland annat flera byggnader från den Romerska tiden, och den kända The Roman Villa of Llosa. Kuststadens historia är i många avseenden ganska likt provisen TARRAGONA. Under det kalla kriget som varade mellan åren 1936 och 1939 fick staden uppleva ett katastrofalt öde med bombningar från Italien, vilket resulterade i att lokalbefolkningende tvingades bygga luftrumsskydd i det som idag är känt som stadens historiska centrum. Dessa kan besökas även i dagsläget och är en populär destination bland turister. Turismen är numera den viktigaste ekonomiska drivkraften i staden, traditionellt är det de två huvudindustirerna som kännetecknas i Cambrils är fiske och jourdbruk. 

Aktiviteter i Cambrils 

Som i de flesta kustbelägna städerna är en populär aktivitiet även i Cambrils att spendera en hel dag genom att njuta av solen på en av dem mest fantastiska stränderna i Cambrils. Cambrils har en spektakulär 9 kilometers gyllene sandstrand, vilket ger massor av variation för dig att hitta den perfekta platsen att koppla av på med familj och vänner. Alla stränder i Cambrils tillhandahåller en blå flagga, vilket indikerar att ett certifikat om renlighet getts ut av den Europeiska Unionen, samt en idealisk topografi som anger att vattnet är tryggt för barn att bada och leka i. Vi rekommenderar ett besök till Platja del Regueral, vilket är 1200 meters långt och runt 80 meters brett. KÄNNETECKNAS Det är ett av dem mest karaktäristiska stränderna i området som kännetecknas av den gyllenfina och rena sandstranden. Dessutom är det grunda vattnet, som tidigare nämnts perfekt för familjer. Stranden erbjuder också ett brett utbud av vattensporter för de modiga och äventyrliga. Följt av flera affärer, barer, strandbarer, restauranger, solstolar och hängmattor etc. för dem som helt enkelt föredrar att koppla av på semestern.

Cambrils är dessutom ett extremt populärt resemål bland cyklister då staden garanterar tjänster anpassade efter dem som önskar att utöva sporten i grupp. Bland de många fördelar som finns för  för cyklister inkluderar följande, som en uppgradering med parkeringar för cyklar, verkstäder och utrymmen där man kan städa cyklar, menyer anpassade för cyklister etc. Dessutom erbjuder staden ett stort antal rutter för alla nivåer (för nybörjare och professionella cyklister) med underbara  turer inom det vackra landskapet. Totalt finns det cirka 10 resvägar som vi starkt rekommenderas dem som tycker om att cykla!

För dem som vill lära sig mer om staden och dess historiska arv finns det flera monument och platser som du helt enkelt inte kan missa. Santa María-kyrkan är en av våra favoritmonument i Cambrils, kännetecknad av en mix av tre stilar (renässans, barock och noe-gotisk). Beläget i det gamla distriktet Vila (som på katalanska betyder: stad) har kyrkan varit där sedan medeltiden. En ytterligare rekommendation är också Sama Park, ett litet palats tillsammans med en romantisk trädgård, som förklarades som en historisk trädgård år 1992. Verket skapades av arkitekten Josep Fontseré och Mestre, med hjälp av Antoni Gaudí. En plats värt att se!

Och naturligtvis måste du också besöka hamnen i Cambrils för att fullt ut förstå vikten av denna hamn som ett historiskt centrum som illustrerar kärnan till  stadens ekonomi. Vi rekommenderar att du går upp på morgonen för att köpa färsk fisk som sedan lagas till lunch i din egen LÄGENHET I BARCELONA eller i det omgivande området. Ett fantastiskt sätt att uppleva staden inuti.

Hur man tar sig dit

  • Med bil: På B-20 / C-32 från Carrer d’Aragó, C-31 och ta avfart 195A. Följ C-32 och E-15 / AP-7 till T3-312 i Cambrils. Ta sedan avfart 37 från E-15 / AP-7. Fortsätt på T-312. Ta N-340, Passeig Sant Joan Baptista La Salle och Rambla de Jaume 1 till Carrer Pau Casals. Det tar ca 1h30 att nå Cambrils från Barcelonas centrum.
  • Med buss: Det finns bussar från Barcelona till Cambrils, starttid är 9.10 a.m och de går fram till kl. 11.55. Det tar ca 2h15. För ett sätt är priset 14 € 95 per person och 27 € för en rundresa.
  • Med tåg: För att nå Cambrils med tåg, har du valet att välja tåg från Barcelona Sants. Det första tåget lämnar klockan 9.30 och den sista på klockan 5.00. Det tar ca 1h15 och kostar mellan 9 € och 15 €.

 

LEDIGA LÄGENHETER I SITGES!

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

costa-dorada-vid-havet itineraries-sv sevardheter-och-museum strander

Boende Barcelona


Scroll To Top