Home / Fritid / Bokhandlar i Barcelona
bookstore featured

Bokhandlar i Barcelona

Nästan alla gillar att läsa. För många människor är läsning en nödvändighet, bara att mysa ner sig i soffan med en bra bok och glömma vardagslivet en stund. Hursomhelst så kan det ibland vara svårt att hitta bra bokhandlar i närheten. För turister som besöker Barcelona under några veckor eller månader kan det vara svårt att hitta bokhandlar som uppfyller deras behov. De flesta bokhandlarna i Barcelona erbjuder böcker på Katalanska eller Spanska och om du förstår dessa språk är det enkelt att hitta bra bokhandlar. Om du däremot letar efter böcker skrivna på Engelska eller andra språk kan det ta ett tag att hitta en bokhandel som erbjuder de  böcker som du är ute efter. Men det är inte så att det inte finns några bokhandlar som erbjuder böcker på flera språk, det finns massor, du måste bara veta var du ska gå!

Hitta ditt boende nu!

Var ska man gå?

Det finns massvis av bokhandlar i Barcelona som erbjuder ett sortiment av engelska böcker. Vissa är väldigt enkla att hitta och några är lite mer speciella och svårare att hitta. Vi har listat några stycken, så att du kan upptäcka olika typer av bokhandlar i Barcelona!

 • FNAC – FNAC är en väldigt stor bokhandel. Butiken ligger på Placa Catalunya, som är ett centralt torg i staden. Denna franskbaserade butikskedja är den största i staden. De flesta av böckerna i deras sortiment är på Spanska och Katalanska, men de erbjuder även en variation av böcker på Engelska, Franska, Galiciska och Tyska. Här hittar du romaner, tidningar, skönlitteratur, reseböcker m.m. Förutom böcker kan du även hitta ett stort utbud av musik, DVD:er och elektronikprodukter.
  Adress: Placa de Catalunya 4, Barcelona
  Tunnelbanestation: Catalunya
  Öppettider: Måndag till Söndag 10.00-22.00
 • Hibernian – Detta är en mysig liten engelsk bokhandel i Gracia-distriktet. De erbjuder både nya men främst begagnade böcker, vilket märks på priserna. Hibernian är den enda engelska second hand-bokhandeln i Barcelona. Här hittar du allt från barnböcker till antika romaner, skönlitteratur och facklitteratur, thrillers, poesi, science-fiction och mycket mer. Sortimentet består av över 40.000 bäcker, varav de flesta är fraktade från Dublin.
  Adress: Carrer de Montseny 17, Barcelona
  Tunnelbanestation: Fontana
  Öppettider: Måndag 16.00-20.00, Tisdag till Lördag 10.30-20.30
 • RAS gallery and bookstore – Denna bokhandel ligger nära MACBA, muséet för modern konst. Bokhandeln säljer inte bara böcker utan agerar även som konstgalleri. De specialiserar sig på böcker i grafik och konst (verk av arkitekter, design, fotografi, typografi och film), men du kan även hitta böcker om gatukonst, så som graffiti, skateboardning och mycket mer!
  Adress: Carrer del Doctor Dou 10, Barcelona
  Tunnelbanestation: Universitat
  Öppettider: Tisdag till Lördag 12.00-20.00

 

 • Mercat de Sant Antoni – Mercat de Sant Antoni är inte en bokhandel, utan en stor marknad där många olika saker säljes så som böcker, filmer, serietidningar, kalendrar, tidningar, leksaker, mat och mycket mer. När man strosar runt på marknaden kan man hitta massor av gamla böcker. Adress: Carrer del Comte d’Urgell, 1bis, Barcelona
  Tunnelbanestation: Sant Antoni
  öppettider: Varje Söndag 8:30-14:30

 • Laie – Detta är en klassisk Europeisk bokhandel och ett café. Laie erbjuder en variation av romaner och böcker om konst, arkitektur och film. Det är mycket trevligt att de även har ett café då du enkelt kan köpa en bok och gå och läsa den på caféet en trappa upp.
  Adress: Carrer de Pau Claris 85, Barcelona
  Tunnelbanestation: Passeig de Gracia or Urquinaona
  Öppettider: Måndag till Fredag 09.00-21.00, Saturday 10.00-21.00

 • The Watergate Bookshop – The Watergate Bookshop är annorlunda från vanliga bokhandlar. Den ligger i El Raval-området och är inte lätt att hitta om  man inte vet om dess existens. Här hittar du böcker inom konst, politik, design, kulturvetenskap och musik samt serietidningar.
  Address: Placa de Vincenc Martorell 2, Barcelona
  Tunnelbanestation: Universitat
  Öppettider: Måndag till Fredag 10.00-14.00 och 16.30-20:00

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top