Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / Besöka Barcelona med en hund
dawgies_graphic

Besöka Barcelona med en hund

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
—Roger Caras (fotograf och författare)

Är hunden din bästa vän eller en del av din familj? Då kan vi föreställa oss att var du än reser vill du ta din Fido med dig. Om du kommer till Barcelona med en hund, finns det inget att oroa dig för! Det är en mycket djurvänlig stad som erbjuder många attraktioner både för ägarna och deras hundar. På gatorna i Barcelona kan du se varje dag många hundar i vilken ras, storlek och färg som helst. Det är det bästa beviset på att besöka Barcelona med en hund blir ett nöje för både dig och valpen!

Element 2Saker att göra

Sightseeing

Barcelona är en mycket hundvänlig stad och erbjuder dig många attraktioner för dig och din hund. Det är självklart inte möjligt att komma in på de viktigaste hotspots som Sagrada Familia, museer och andra inomhusmonumenter, men det finns fortfarande många saker att göra med din hund. Barcelona är en perfekt stad för långa promenader, där du kan beundra konst, arkitekturmästerverk och fasader av fantastiska modernistiska byggnader. Du kan starta din promenad från översta sidan av Passeig de Gracia för att se Gaudis monument La Pedrera och Casa Batlló (trottoarer är det väldigt brett, men du måste komma ihåg att koppla din hund eftersom det finns många bilar runt). Sväng sedan till vänster till gatan Gran Via de les Corts Catalanes för att nå Plaza Tetuan, då imponerande Triumfbågen, varav bara några steg till din sista destination – Parc de la Ciutadella. Parken, även om den är full av människor på helgerna, är en perfekt plats att vila, låt din hund ut och ha kul!

Barcelona with a dog; Parks

Parker

En annan park du kan njuta av med din hund är den berömda Park Güell. Du kan enkelt komma in till dess monumentala del (glöm inte att boka dina biljetter i förväg!). Dessutom är hundar också mycket välkomna i offentliga parker som Parque Joan Miró, Parque de la Estació del Nord eller Parque de la Espanya Industrial.

dogs on a beach

Stränder

Barcelona är känt för sina vackra stränder, som du definitivt vill besöka. Tyvärr, under högsäsong för badning, på Barcelonas stränder finns det vissa restriktioner. Det är förbjudet att gå till stranden med din hund under helgerna från april till oktober och från och med den 1 juli till den sista söndagen i september. Llevantstrand har dock ett speciellt område, märkt för hundar och öppet från 1 juni till 25 september (2017). Det finns också några hundstränder runt Barcelona: Cala Vallcarca nära Sitges eller Playa de la Picordia i Arenys de Mar.
Och om du vill ha något extra för din valp kan du besöka Canino Can Jane Resort med en särskild pool för hundar, bara 30 minuter från Barcelona.

Funky Cycle Rickshaw City Tour

Annat

I staden hittar du också hundvänliga attraktioner som Cronologic Escape Room. Du kan också ta en tur på Funky Cycle Rickshaw City Tour, som vill vill ta din hund på ett bräde;) Under din vistelse i Barcelona håll dig uppdaterad med några utomhusevenemang som Palo Alto Market – en helgfestival med live musik, matbilar och design, organiserade den första helgen i varje månad. Det är självklart 100% hundvänligt!

Transport

Du kan enkelt använda en kollektivtrafik flytta runt Barcelona med din hund. Men du måste följa vissa begränsningar. I Barcelonas tunnelbana och bussnät får du resa med en hund per person. Alla hundar i tunnelbana och bussar måste ha en nosparti och hållas på en icke sträckande ledning och förbli inom 50 cm från handlaren. På vardagar från 11 september till 24 juni är hundar inte tillåtna på tunnelbanan mellan 7.00 och 9.30 och mellan 5.00 och 7.00. På helger och på helgdagar är hundar tillåtna när som helst och under sommaren (från 24 juni till 11 september).

Du kan också resa med din hund med taxi, men kontrollera alltid att det överföringsföretag du väljer är djurvänligt och om det tar några extra avgifter för hunden.

Tips:

  • Även om alla platser som vi nämnde är hundvänliga, kom ihåg att under högsäsong eller rusningstid kan de platser som är överfulla , vilket kan vara inte lämplig för din hund.
  • Ha alltid en flaska vatten till din hund. Du kan enkelt uppfylla det i en av dricks fontäner i staden.

Element 3Vart ska man äta?

I Barcelona behöver du inte kämpa mycket med valet av restauranger och barer som accepterar hundar. I många av dem är de mycket välkomna, så du kan njuta av din måltid eller en kall öl med din hund bredvid dig. Här har du några alternativ:

Espai Mescladís

Espai Mescladís

Denna färgglada café-bar ligger i en liten uteplats i hjärtat av El Born-distriktet, är ett bra val för frukost eller lunch. Det är inte bara en plats med god mat, det är också en ideell organisation, som ger arbetsmöjligheter för invandrare och organiserar mångkulturella workshops. Du kan sitta på sin vackra terrass och njuta av soliga morgon med din hund.

Can Dendê

För läcker brunch borde du gå till Can Dendê. Det är en charmig lokal med vänliga saker där du kan ha typiska brunchalternativ som fransk toast eller ägg benedict och även några rätter med en brasiliansk touch. Ah, och glöm inte den lilla Dendê hunden är chefen där!

Fàbrica Moritz Barcelona

Det är en restaurang i bryggeriet Barcelonian Moritz. Typiska spanska tapas och ett stort urval av utarbetade på samma plats öl. Vi älskar det tack vare den utsökta maten och den unika, rymliga platsen där du kan tillbringa härlig tid till sena kvällstimmar inuti eller på deras mysiga terrass.

Element 1Var ska man bo?

Söker du hundvänliga lägenheter för din vistelse i Barcelona? Ta en titt på några av dem::

pet friendly apartment barcelonaPenthouse med privat terrass

Bekväm lägenhet för 4 personer (och en hund!) Ligger i stadsdelen Sants-Montjuïc för daglig och månadsuthyrning. Det är bara några minuter från vackra parker Espanya Industrial Park och Parc de Joan Miró och Montjuic Hill, där du kan gå på promenader.

Från 63€/ NATT; 1200€ / Månad| 40m²  | License : HUTB-001182

 

Dog-friendly accommodation near la Rambla

Terrasslägenhet nära La Rambla

Boende i ett centrum i det charmiga gotiska distriktet. Lägenheten har elegant och modern stil med en rustik touch. Det har också en balkong där du kan få ett morgonkaffe eller romantisk middag.

Från 157€ / NATT| 80m2 | License : HUTB-002464

 

Holidays with a dog barcelona Lägenhet för familjer i EIXAMPLE

Denna eleganta lägenhet för stora familjer eller grupper av vänner ligger i ett lugnt grannskap nära tunnelbanestationen El Clot. I närheten finns det många områden där du kan gå och leka med din hund och ta en picknick med dina vänner.

Från 81€/ NATT; 1550€ / Månad| 90m2 | License : HUTB-002414

Kolla även vår artikel på husdjursvänliga lägenheter!

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activities-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top