Home / Kulturen / Årets första dopp 2018
new year swim

Årets första dopp 2018

Börja det nya året på ett riktigt original sätt! Ta del i årets första dopp, en tradition som går ut på att man tar sig ett dopp i Medelhavet på Sant Sebastiá stranden den 1 januari, vilket har praktiserats i Barcelona sedan 1996.

Denna populära händelse kallas lokalt för “Primer Bany de l’Any“, vilket betyder året första dopp och det äger rum framför CNAB Club Natació Atlètic Barceloneta. Allt är organiserat av Barcelona Athletics Swimming Club, , som är ett sportcenter vid stranden som också är hem för bland annat ett ett gym och flera pooler.

Havstemperaturen är vanligtvis omkring 12 till 14 grader Celcius och lufttemperaturen kan till och med vara varm – ibland omkring 18 grader Celcius beroende på solen. Årets första dopp är ett roligt, men lite kyligt sätt att fira det nya året på i Barcelona.

Deltagandet är helt gratis och registrering krävs inte. Men om du registrerar dig vid simklubbens mottagning kan du få en trevlig varm dusch som är reserverad för dig efter ditt kalla äventyr i klubbhuset samt att du får ett diplom som souvenir efter simningen.

Detta är en stor händelse för både lokalbefolkningen och besökare, det är helt enkelt ett sätt att känna sig integrerad i kulturen och med de lokala i Barcelona.
Barcelona New Year's Swim 2018

Trots kylan lockar denna galenskap mer än 400 dristiga simmaren varje år!

När: 1a januari, 12.00
Var: Framför: Barcelona Athletics Swimming Club (Sant Sebastià Beach). Åk dit via: Metro (L4 – Barceloneta)
Pris: Gratis

                     
button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top