Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / Barcelonas bästa gym
Gyms in Barcelona

Barcelonas bästa gym

Oavsett om du är i Barcelona för en weekend, semester eller längre vistelse, erbjuder staden gott om utmärkta sätt att träna och bränna kalorierna från all tapas och churros! Du kan ta en uppfriskande springrunda i Ciutadella park eller längs den soliga kusten. Tillbringa eftermiddagen på stranden Bogatell eller Mar Bella Beach med lite volleyboll tillsammans med dina vänner. Gå med i en simningsklubb eller bli medlem i en av de många utmärkta simbassängerna i staden. Om du vill kan du även anmäl dig till pilatesklasser i en studio eller park i närheten.

Om du istället föredrar att gymma och vara i sällskap av träningsmaskiner, personliga tränare och luftkonditionering, kommer du vilja fortsätta läsa eftersom vi går igenom några av Barcelonas bästa gym.

Clubs Metropolitan

En av de mest populära gymmen i Barcelona är Clubs Metropolitan, som också är den största nationella kedjan av sport och hälsocentran med 22 platser i Spanien (7 av dem i Barcelona). Deras anläggningar erbjuder den senaste utrustningen (cross-trainers, spinningscyklar, tyngder, vikter, flera pilates-specifika maskiner etc), lyxiga omklädningsrum som inkluderar ett spa- och hälsocenter, simbassänger, bubbelpooler, bastur, takterrasser med solarium och ett fullt schema av klasser som leds av yrkesverksamma tränare. De har till och med en restaurang med en noggrant utformad meny med hälsosamma, balanserade rätter. Varje ny medlem i Club Metropolitan får en personlig intervju med en tränare där han eller hon kan planera ett program för att nå sina fitnessmål.

En av nackdelarna med detta gym är att medlemskapet är ganska dyrt. Ett 6-månaders medlemskap i Sagrada Familia Club Metropolitan (med tillgång till Gran Via, Galileo och Las Arenas platser) kostar dig cirka 400 euro med den första månaden gratis. Årligt medlemskap går för 60 euro per månad. Det finns också rabattmedlemskap för par, gravida kvinnor och de som väljer att gå endast på morgonen.

De erbjuder inte månads-eller veckovisa medlemskap, vilket innebär att de kanske inte är det bästa alternativet för dig som kommer till staden för en kortare tid. För regelbundna besökare som planerar ett långtidsboende i Barcelona och som inte har något emot att betala lite mer för högklassiga maskiner och toppservice rekommenderar vi starkt Clubs Metropolitan Barcelona.

DiR

De som bor i Barcelona i mindre än tre månader kanske hellre vill kolla in DiR gymmen, den största kedjan i Barcelona. En av fördelarna med dessa gym är att de finns på flera platser (13, för att vara specifika) i hela staden, vilket gör det enkelt att hitta en nära ditt boende, oavsett var du bor. Vi rekommenderar särskilt DiR Diagonal, ett 12 600 kvm center med ett stort gym fullt med cardiofrämjande utrustning, 1 spinningrum, 3 andra rum för klasser och en 50 m simhall som är halvt inomhus och halvt utomhus. Klubbarna i DiR har en tendens till att ha grundläggande gymutrustning, med några klubbar med mer föråldrade maskiner än andra. De har också takterrasser, viktutbildningsrum, näringstjänster, massage och fysisk terapi, bastu och ett fullständigt schema över lektioner.

Ett medlemskap med tillgång till en lokal kostar omkring 65 euro per månad. För att få tillgång till dem alla kostar du 95 euro per månad. Det finns också möjlighet att få tillgång till endast 1 rum och klasser för endast 37 euros per månad. DiR Barcelona erbjuder en månadsrabatt om du anmäler dig mer än en månad åt gången. De har också ofta erbjudanden för nya medlemmar.

Nackdelen med DiR är att anläggningarnas wifi inte alltid är så bra, eller mobilmottagningen i allmänhet.  Maskinerna hos några av klubbarna är lite föråldrade och anläggningarna är inte lika exklusiva som Clubs Metropolitans, vilket lett till att vissa menar att DiR är överpriserat. Men om du bara söker det mest grundläggande, likt yoga, pilates, spinning, core träning, body pump eller  under en månad eller två för din vistelse i Barcelona, då är DiR ett bra val för dig.

CEM Can Ricart

Fantastiskt gym med öppen planlösning med ett brett utbud av träningskurser, inklusive dans, spinning, step, body combat, bodypump, toning, core, zumba, capoeria, stretchning, yoga, pilates, vattengympa, och frisim. På första våningen har de fria vikter och maskiner, på andra våningen finner du ytterligare maskiner och stretchmattor. Det finns också en 25m x 16m pool, en spa-pool med vattenstrålar, jacuzzi, bastu och ångbad.

Medlemskap på CEM Can Ricart Barcelona är bara 44 euro per månad, med en registreringsavgift på 73 euro. Du kan också välja att använda gymmet endast på morgonen (från 07:00 till 14:00) för 32 € per månad. Detta är ganska billigt om du anser att utbudet av faciliteter och över 80 guidade aktiviteter är tillgängliga. Det blir också ofta bra betyg för att vara ett vanligt, bekvämt gym med alla nödvändiga tjänster. Det finns dock bara en plats, vilket innebär ytterligare restid från andra stadsdelar.

Om du däremot finner dig ett kort eller långtidsboende i El Raval eller i närheten Sant Antoni rekommenderar vi CEM Can Ricart!

Duet Fit

Duet Fit grundar sin verksamhet på en filosofi om att erbjuda smarta och effektiva utrymmen, tillsammans med en mängd aktiviteter som leds av professionella tränare. Deras stora fitnesslokaler är utrustade med de senaste maskinerna, bland annat löpband, cross-trainers, roddmaskiner och cyklar. De har också ett stretchområde, funktionellt träningsområde med squat rack, rep, tyngder, elastiska töjband,  fria vikter,  dumpbells och styrkestationer med traditionella träningsmaskiner. De erbjuder klasser i pilates, cykling, bodypump, core, fri passform, radikal etc.

Det finns 4 lokaler i Barcelona: Bruc, Via Augusta, Universitat och Sagrada Familia. Årligt medlemskap kostar 322 då behöve du inte betala någon öppningsavgift. En månadsavgift med tillgång till alla 4 klubbar kostar 31 euro med en öppningsavgift på 30 euro, medan en månavgift med tillgång till endast 1 klubb kostar detsamma men med en anslutningsavgift på 15 euro. Detta gör Duet Fit till ett av de billigaste gymmen i Barcelona.

Om du hellre avstår från tillgång till pool, bastu och spa-anläggningar för att i stället gå till ett prisvärt gym med all den senaste träningsutrustningen du behöver så är Duet Fit det rätta valet för dig!

Holmes Place

Och om du letar efter ett riktigt sofistikerat hälsocenter kan du vilja kolla in Holmes Place. Klubben har 4 platser i Barcelona: Balmes, Les Corts, Sardenya och Urquinaona. Holmes Place har en mycket internationell och kosmopolitisk känsla och de har exklusiva funktioner tillsammans med ett brett utbud av aktiviteter. Det mycket populära Urquinaona-centret erbjuder till exempel en stor swimmingpool, träningsrum med cyklar, cross-trainers, löpband, en relaxzon, personlig träning, fysisk terapi, pilates, frisör och en vackert takterrass.

Medlemskap kostar 81 euros per månad för minst 3 månader,  72 euros per månad för ett års medlemskap och 62 euros för ett 2 års medlemskap. Aningen dyrare än andra gym men du kommer verkligen att känna sig bortskämd!

Vi hoppas att denna guide till några av Barcelonas bästa gym har varit till hjälp för att välja en som passar din livsstil och din träning.

Ha en bra träning!

button2 (1)button1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activities-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top