Home / Kulturen / Äta och dricka / Barcelonas bästa grekiska restauranger
Barcelonas bästa grekiska restauranger

Barcelonas bästa grekiska restauranger

Är du redo att upptäcka Barcelona bästa grekiska restauranger? I vår blogg gillar vi att prata om den gastronomiska kulturen i Barcelona, och även om andra kulturer i denna kosmopolitiska stad. Idag är det grekiska köket som gäller: om du ska ha en semester i Grekland, eller om du redan har varit där, är det här den bästa möjligheten att njuta av dess gastronomi, som om det var en aptitretare om du inte har åkt till Aten eller en efterrätt om du just har kommit från Thessaloniki. Det grekiska köket var det första som utvecklades i Medelhavsområdet, och efter dem tusenåriga politiska omvälvningarna spred det grekiska köket över hela Europa och påverkade andra europeiska ländernas kulinariska tradition. Det kan sägas, utan överdrift, att det grekiska köket är moderen, även kallad Medelhavsdieten. Så låt oss inte slösa mer tid: låt oss upptäcka dessa magnifika restauranger.

Barcelonas bästa grekiska restauranger

El Magraner Boig

Greek meze

Denna grekiska restaurang är den mest kända i Barcelona. Den ligger i Raval, i ett område i staden som ser väldigt ut som gatorna i Aten. Miljön är mycket typisk, och den grekiska bakgrundsmusiken fördjupa dig i en extraordinär resa. Här kan du äta någon typ av typiska rätter, som har oförutsägbara namn för oss men lika goda smaker. Stämningen är mycket jovial och tjänsten är oklanderlig i alla dess delar. Priset är inte alls högt: med högst 20 euro kommer du att äta tills mättnad, med tanke på högkvalitativa måltider. Så kom och prova det här hörnet av Grekland i Barcelona.

Adress: Carrer d’En Robador, 22, Local B, 08001 Barcelona

Dionisos Greek Restaurants

Greek oyzo

I det andra steget i vår lista över de bästa grekiska restauranger i Barcelona hittar vi en liten kedja: Dionisos grekiska restauranger. Det finns 3 restauranger i Barcelona och 4 i Madrid och det är en anledning att inte missa för dem som vill prova grekisk mat för första gången. Greklands landskap, både hård och svagt strukturerat, med ett underbart sortiment är grunden för inredningen av lokalerna, med en enkel men noggrann stil, vilket ger en överblick över Grekland själv. Köket är utmärkt och vi rekommenderar verkligen detta ställe. För att smälta mat kan du njuta av en Sirtaki, den typiska och karakteristiska grekiska dansen och dricka Oyzo, den typiska anisbaserade likören!

Adress: Carrer d’Aribau 50, Eixample, 08011, Barcelona

Avinguda Marquès de l’Argentera, 27, Born, 08003, Barcelona

Calle Arai 3, Pl. G. Orwell, 08002, Barcelona

La Taberna Griega

Greek salad

Den sista restaurangen i vår guide är La Taberna Griega. Restaurangen är belägen i Barrio de Gràcia. Vi anser att denna restaurang  förtjänar ett besök om du är i Barcelona. Du kan smaka och njuta av den berömda grekiska salladen, där huvudkomponenten är en mycket känd grekisk ost, feta, kryddat av allestädes närvarande olivolja. Valet av typiska viner är otillåtet, vilket speglar värmen och skönheten i sitt hemland. Atmosfären är typiskt Hellenic, med bakgrundsmusik för att få dig att bli kär och få dig att omedelbart boka ett flyg till Aten.

Adress: Carrer del Torrent de l’Olla, 123, 08012 Barcelona

Slösa inte mer tid: det är synd att inte njuta av olika kulturer och traditioner, så prova: Barcelona bästa grekiska restauranger.

 Letar du efter ett bra boende i Barcelona? Titta inte längre, vi har vad som är rätt för dig!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

ata-och-dricka

Boende Barcelona


Scroll To Top