Home / Kulturen / Sevärdheter / Bästa stränderna att njuta av i Barcelona

Bästa stränderna att njuta av i Barcelona

Om du är på semester i Barcelona, särskilt på sommaren, kommer du definitivt vilja ta dig ett dopp i havet. Det finns dock en falsk myt som bör klargöras först, det är nämligen så att Barcelonas stränder ibland beskrivs som de värsta i hela Katalonien. Vattnet beskrivs som väldigt smutsigt och att det skulle finnas mer cigarettskott på sanden än människor, men verkligheten ser annorlunda ut. En av Barcelonas främsta huvudattraktioner de senaste åren har varit dess stränder. Tack vare regenereringen av kusten som genomfördes 1992 i och med de olympiska spelen, kan Barcelonas åtta stränder som sträcker sig över mer än 4,2 km räknas in som en trygg badattraktion. Stränderna är centralt belägna: anslutna till det historiska centrumet och alla ligger bara några minuter från stadskärnan. Alla stränder är utrustade med de viktigaste tjänsterna som: duschar, säkerhet, första hjälpen, cykelställ, gratis wi-fi och i vissa fall omklädningsrum och hyra för hängmattor, solstolar och parasoller. Stränderna städas varje dag under hela året och alla innehar EU:s blå flagga. Enligt uppgifter från Barcelonas kommun besöker varje år mer än sju miljoner människor stränderna i Barcelona. Även om de flesta av dessa badare är koncentrerade under sommarmånaderna mellan maj och september, kan medborgare och turister njuta av stränderna året runt eftersom de är utrustade för annat som att spela tennis, volleyboll och andra sporter. På stranden i Sant Sebastià, nära Hotel Arts, finns det ett modernt kommunalt thalassoterapinscenter och det maritima multisportcentrumet med havsvattenpooler som gör det möjligt för dig att använda sportanläggningarna året runt.

Barcelona beaches

De åtta bästa stränderna i Barcelona är från väst till öst: Sant Sebastià (delvis naturist), Barceloneta, Somorrostro, Nova Icaria, Bogatell, Mar Bella (naturist), Nova Mar Bella och Llevant. Mellan stranden Somorrostro och Nova Icària är Port Olimpic-strukturen, medan den östra delen av Llevant-stranden är Marine Zoo (Zoo Marí). I vår guide talar vi om de första 3 stränderna som är viktiga: Barceloneta, Sant Sebastià och Somorrostro stränderna har båda 1.100 m långa, den största, äldsta, mest frekventa och de bästa stränderna i Barcelona.

La Barceloneta

BARCELONETA

Barceloneta är känd för sin sandstrand. Denna strand är kanske den mest populära bland turisterna (med närhet till det historiska centrumet), erbjuder sandstranden en fantastisk utsikt, med kristallklart vatten och en känsla av friskhet som hjälper dig att motstå sommarvärmen. Från dag till natt är Barcelonas strand den mest animerade av hela Barcelona. La Barceloneta är hem för ett antal små barer eller klubbar, där man kan äta middag eller dricka fram till de små timmarna tidigt på morgonen. Idag är den kosmopolitiska stranden den mest populära för sin plats i förhållande till centrum, på Barceloneta stranden kan du också hitta ett mindre trångt område framför Wella hotell, där du inte kommer att ha problem med att sträcka handduken över hela sommar. Det är favoritstranden för surfare och coola människor som besöker staden och vill hålla sig borta från folkmassorna. Barceloneta erbjuder också ett stort akvarium, som beskrivs vara det största i Europa. Den mest fascinerande delen är en genomskinlig tunnel som passerar genom hajtanken! Så njut av denna strand till fullo, men sluta inte ensam: det finns fortfarande två alternativ i vår guide till de bästa stränderna i Barcelona.

Somorrostro

Somorrostro Beach

Somorrostro ligger mellan Mar del Marina och Marina Street, i Ciutat Vella-distriktet. Stranden är 522 m (längd) och 89 m (bredd). Namnet blev glömt och stranden blev en av de mest populära i staden. Det var först 2010 som Somorrostro-stranden fick sitt ursprungliga namn tillbaka. Denna strand erbjuder många tjänster såsom lekplats, strandbibliotek, solstolar, omklädningsrum, parasoller, drinkar och glass kiosker, cykel parkeringsplatser, restauranger och Wi-Fi. Så du hittar allt du behöver på denna strand, och du kan sola i harmoni genom att inte tänka på någonting. Om du vill hålla dig i form kan du också träna olika sporter: den mest populära är beachvolleyboll. Mycket nära stranden finns Port Olimpic, där du kan få en aperitif med dina vänner njuta av solnedgången eller gå och dansa på natten till det första ljuset av gryningen. För dem med sin familj erbjuder stranden och grannskapet framför alla tjänster som gör att du kan tillbringa din semester i lugn och ro.

San Sebastià

San Sebastiè Beach

Som den sista, förtjänar ett särskilt omnämnande Sant Sebastià strand (1.100 meter), som är den längsta i Barcelona. Detta är en sandstrand i Barceloneta-området i Ciutat Vella-distriktet. Några historiska piller:
• Denna strand användes av stadens elit på 1800-talet.
• År 2004 byggdes en staty för att fira simning av skulptören Alfredo Sanz.
• År 2009 byggdes hotellet W Barcelona. Det skapades av Ricardo Bofill och har orsakat en konfrontation som den har förändrat Barcelonas skyline.

Härifrån kan du se alla andra stränder i Barcelona, i ett landskap som kommer att lämna dig andfådd, medan till höger kommer det att bli den berömda “seglan” i Barcelona, en perfekt plats för en själv! Nära stranden finns det många idrottsanläggningar där du kan träna och träna olika sporter, träna alla befintliga. Stranden är utrustad med alla tjänster som redan nämnts för de andra stränderna. Du måste bara packa din resväska, ta din kostym och kom och prova de bästa stränderna i Barcelona.

Letar du efter ett bra boende i Barcelona? Titta inte längre, vi har vad som är rätt för dig!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top