Home / Om Barcelona / Användbara tips för nya studenter i Barcelona
useful tips for new students

Användbara tips för nya studenter i Barcelona

Hola studenter, välkomna till Barcelona! Barcelona är en vacker stad med människor från hela världen som pluggar, arbetar och bor runtom i staden. Detta inlägg syftar till att hjälpa dig vid din ankomst och under din vistelse i staden, likt en överlevnadsguide, komma igång, ta dig runt och säkerhetstips och det bästa tips för att upptäcka och njuta av allt Barcelona har att erbjuda. Förhoppningsvis kommer ni finna användbara tips för studenter i Barcelona.

# Din Ankomst

Få all information och hjälp du behöver inför din ankomst. City Life Barcelona är ett företag ägt av en internationell skara med idéen om att koppla samman de många kulturer vilket finns i staden för att utveckla ett enat samhälle för unga personer med olika bakgrunder. City Life Barcelona största intresse är att underlätta ditt ombyte från en kultur till en annan. De erbjuder ett startpaket utrustat med allt du behöver för en perfekt början i Barcelona.

Redan innan du åker till Barcelona kan du beställa detta gratis Barcelona startpaket, vilket du får så snart du anländer.

Citylife bag

Startpaketet innehåller

  • Interaktiv Anteckningsbok och kalender
  • Officiell Barcelona Student guibebok
  • Barcelona Informationshäfte och stadskarta
  • Transportkort
  • Fritt SIM kort + USB Flash Drive (8GB) eller Portabel mobilladdare + Rese/Sport påse
  • Official Barcelona Student Guide
  • Gratis Spanskt bankkonto (Valfritt)
  • Bonushäfte
  • NIE/TIE/Empadronamiento (Gratis rådgivning)
  • och mer överraskningar

# Tider och öppetider

Affärer och företag i Barcelona öppnar vanligtvis senare än vad du är van vid, och stänger självklart senare också. En typisk arbetsdag för en anställd är mellan 10.00-19.00.

Förvänta dig inte ett snabbt besök till en affär mellan 13.00-15.00. Många av affärerna stänger denna tid för siesta, dock är vissa av de mer populära affärerna öppna. Detta gäller söndagar också, förvänta dig inte någon shopping då. De flesta lokalborna spenderar söndagen på stranden eller med familjen.

På grund av de sena arbetstimmarna kommer du inte kunna att äta middag ute innan 20.00. Restauranger stänger senare och det är normalt att äta middag runt 21.0-22.00

time

I Barcelona och Spanien är det normalt att processer tar tid. Ingen stressar i denna stad, lokalbor bryr sig inte om att komma i tid. De flesta stämmer oftast inte överrens om en allt för specifik tid att träffas.

# Var ska jag bo

Staden är uppdelad i diverse distrikt, alla med sitt eget råd och katalanska namn. Låt oss börja med Ciutat Vella, vilket är uppdelat i fyra olika områden (Barri Gotic, El Raval, Barceloneta, El Born). Det är ett av de mest vackra och charmiga området i staden.

Eixample  och Le Corts området utgör Universitets området, där de flesta studenter bor då många av universiteten är belägna där likt Universidad de Barcelona, Universidad Politécnica de Cataluña och ESADE. Eixample är ett av Barcelonas mest exklusiva områden. Det har även ett kanonläge med närhet både till Passeig de Gracia vilket är ett exklusivt shoppingområde, och till Berri Gothic där ni kan njuta av Barcelonas nattliv.

Passeige De Gracia

Om du söker en studentlägenhet så erbjuder BARCELONA-HOME.COM flera studentvänliga alternativ att dela med dina vänner. Dela på boendet  för att hålla ner kostnaderna. Ni kan också läsa denna hjälpsamma artikel om Erasmus Studentlägenheter. Om ni reser ensam erbjuder vi även singelrum in delade lägenheter.

# Vart och när ska jag äta

Barcelona är en av de bästa ställena för att äta underbart mat. Svårslaget va? Det kommer inte att kosta dig allt för mycket heller. Det är till och med känt för sin goda mat och snacks. Likt tidigare nämnt är den spanska tidsramen senare än i många andra länder, däribland äter människor mat mycket senare här.

Barcelona har flera billiga restauranger där du kan äta utan att slita på din studentbudget. Vi har sammanställt en lite med billiga ställen att äta på i Barcelona för under 10 €!

Pinchos är små bitar av bröd med valfri toppning, vilket presenteras i bardisken vilket tillsammans skapar en vacker vy av en otrolig blandning av färger. Utöver sin otroliga färgskala är även pinchos mycket goda. På vissa ställen kostar de endast 1€ per bit!

pinchos

Spanska restauranger och måltider generellt är ingenting utan sin tapas. Det är känt även av de som aldrig varit i Spanien. Tapas liknar ett snack eller en förrätt. Det finn både kalla alternativ likt ost och oliver eller varma likt friterad bläckfisk. Kolla in några av de Bästa Tapas Restaurangerna i Barcelona!

Varm, söt, friterad och underbar. Vem gillar inte Churros? Ät det till frukost, lunch, mellanmål eller middag – oavsett är dessa söta stänger en fröjd för smaklökarna. För att bota ditt sockersug med något typiskt spanskt, se til att inte missa Topp 5 bästa Churrerías i Barcelona

Om vädret tillåter varför inte testa de Bästa glasställena i Barcelona? Barcelona har några helt fantastiska glassar du bara måste prova.

# Att ta sig runt

Barcelona har en enkel och välfungerande kollektivtrafik. Spara dig några euros och lär dig bemästra metron. Det kan vara lite skrämmande och förvirrande först men så fort du fått klämmen om det kommer du tacka dig själv. Du kommer att kunna ta dig överallt runt om i staden. Du kan investera i ett månadskort eller ett tio gångers pass för att spara pengar.

Om du inte gillar att färdas under mark erbjuder Barcelona även ett utmärkt cykelsystem med cyklar överallt i staden. Det är väldigt billigt och du behöver endast köpa ett medlemskort för att använda det.

# Språket

Trots att spanskan och katalanskan härstammar från samma språkfamilj kommer du att notera en stor skillnad. Faktum är att katalanska är mycket svårare att lära sig – men det betyder inte att du inte borde försöka lära dig lite av språket under din studietid.

language school

Barcelona har många bra språkskolor vilket erbjuder lektioner olika tider på dygnet. Så varför inte lära dig spanska på någon av de bästa språkskolorna i Barcelona?

# Aktiviteter och saker att upptäcka

Barcelona är en stor stad men den har fortfarande lagom storlek nog för att tillåtas upptäckas till fots eller med cykel. Det är den perfekta staden att cykla i då det är varmt under största delen av året plus att det finns många cykelvägar. Staden är full av aktiviteter och sightseeing föremål.

Några av de platser som du inte får missa är den Magiska fontänshowen i Montjuicvilket enkelt kan nås med metron och som är det perfekta ställen att ta med dig dina vänner till, det bästa är även att det är gratis. Det vore nästan pinsamt att besöka Barcelona utan att besöka Park Güell med sin unika arkitektur skapad av staden mest kända arkitekt, Antoni Gaudí. Ytterligare något du inte får missa är ännu ett av hans världskända mästerverk vilket är Sagrada Familia.

Lokalbornas favorit och den bästa utsikten får du ifrån The Bunkers. The Bunkers är en gammal militärbunker positionerad på en hög bergstopp. Idag är det tillhållet för många lokalbor som tar den branta vägen upp för att sedan koppla av med vänner och ha en picknick med gitarr och skönsång.

På sommaren, anordnar alla av Barcelonas områden festivaler. Det finns diverse aktiviteter under dagen och vanligtvis live konserter på kvällen. Festa Major de Gràciai Gràcia är ett utmärkt exempel på detta. Alla områden firar vilket tillslut leder fram till La Mercé i September vilket är stadens höjdpunkt av festivaler och största årliga firande.

Barcelona är en av de mest fotograferade städerna i världen och en av de mest besökta i Europa.  Därför har vi på BARCELONA-HOME, sammanställt en lista på Instagramvänliga platser i Barcelona du inte får missa

Best instagram spots in Barcelona

PSSSST… innan du fortsätter kolla in Barcelona Homes många erbjudanden

# Nattliv i Barcelona 

Barcelona är absolut känt för att vara en bra feststad! Stora klubbar likt Pacha, Shôko, Opium, kör på varje helg. Nattlivet är helt enkelt lika vilt som ryktet säger. Och med vilt menar vi att det mycket ovanligt att komma till en nattklubb före midnatt eftersom de är öppna till 06 på morgonen.

go party like a vip in barcelona - party

Om du vill gå till stora dansklubbar  i Barcelona, är det enklast att komma in om du står med på gästlistan. Barcelona Home har en gästlifa med flertalet val av klubbar och barer att gå till. Du kan skriva upp dig på listan här

Om du söker en unik kväll ute, varför inte festa som en VIP i Barcelona genom att hyra en limousine för en kväll, festa på en katamaran, eller färdas mellan klubbar och passera den långa kön av människor och gå direkt till ingången.

Istället för att gå till de största klubbarna vilket är känt för att fyllas av internationella studenter och turister kan du även testa på några av de mer lokala barerna och klubbarna. Lokalborna vet verkligen hur man dansar! 

# Hur du träffar andra studenter

Om du nyss flyttade till Barcelona och inte känner så många än, då är du inte ensam. Många nykomlingar i Barcelona söker efter vänner och det finns många sätt att komma i kontakt.

På olika platser i Barcelona kan du hitta evenemang med namnet “Language exchange” där människor från olika länder samlas för att snacka och umgås, på så sätt få nya vänner. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna vänner från hela världen!

world-flag-map

Om du gillar att träffa nya människor och vara med på sociala evenemang så är Meetup App en applikation vilket för människor tillsamman. Du kan skriva upp dig på olika grupper och därefter alltid ha koll på när nästa evenemang dyker upp. Det finns 24 olika kategorier för dessa evenemang, på sätt något som passar alla. Några av kategorierna är Sport och Fitness, Mat och Dryck och Språk och Kultur.

MEETUP APP

Om du behöver andra användbara appar i Barcelona har vi sammanställ en guide till Hur du kan underlätta ditt liv i Barcelona genom appar.

# Sist men inte minst: Se upp för ficktjuvar!

Håll koll på din omgivning. Speciellt på en utekväll – Barcelona är tyvärr även känt för sitt snatteri och många Erasmus studenter kommer berätta att de blivit av med mobiltelefoner, plånbok eller pass i alla fall en gång under en av utekvällarna eller på stranden. Så var uppmärksam och håll dina saker nära!

Om du vill testa på att bo som en äkta Barcelonare så presenterar vi även en lista på 8 steg för att bli en lokalbo i Barcelona

 

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top