Home / Over Barcelona / Buurten / Waar te verblijven in Barcelona?
https://barcelona-home.com/cms/wp-content/uploads/2015/08/P1190451_3.jpg

Waar te verblijven in Barcelona?

Barcelona is een stad die sterk verschilt wat buurten betreft. Elk deel van de stad heeft zijn eigen charme. Wij kunnen appartementen aanbieden in elk district van Barcelona. Wat meestal als centrum wordt gezien is het Plaza Catalunya. Het is vaak een ontmoetingsplek en het is maar een stap verwijderd van de beroemde La Rambla. Dit is een winkelstraat vol met winkels, boetiekjes, bars, restaurants, hotels en zelfs wat nachtclubs. Daarom is het een straat waar veel toeristen zijn en u moet altijd oppassen want zakkenrollers komen regelmatig voor. La Rambla is de straat die Raval en Gótico scheidt. Deze gebieden zitten vol met cultuur en activiteiten om van te genieten tijdens uw verblijf. Er zijn tal van Musea, kunstgalerijen en theaters voor de meer cultureel geïnteresseerden.

Vind uw accommodatie nu!

Historisch Stadscentrum

De omgeving in veel van deze historische delen van de stad is heel anders dan andere Europese steden. Wandelend door de smalle straatjes kan je het gevoel geven dat je een filmscène in loopt. Dat komt ook omdat bijvoorbeeld Woody Allen de film Vicky Cristina in de stad filmde, waar veel van het historische gedeelte herkenbaar in is.

Ander gedeelte van “Old town”

Een favoriet gebied voor veel toeristen en zelfs de lokale bevolking is El Borne. Het gebied heeft voor elk wat wils. Alle tapas bars, restaurants met traditioneel Spaans en Catalaanse specialiteiten, bijzondere kleine boetiekjes, antiekwinkels, hippe cafés en bars geven deze buurt net dat extra wat je zoekt op vakantie.

Eixample – “De  uitbreiding”
Als u in het meest glamoureuze en luxe deel van de stad wilt zijn, kunt u de beroemde straat Passeig de Gràcia niet missen. Dit is de straat waar u winkels vindt die producten van high-end designers verkopen en u kunt van een maaltijd op het terras van een van de elegante restaurants genieten. De straat is boven Plaza Catalunya en hier is ook het begin van de grote wijk Eixample wat verdeeld is in twee verschillende delen (links en rechts) omdat het zo groot is. Dit is een veilige woonwijk waar u veel lokale bewoners zult vinden.

Barcelona’s Stedelijk Strand
Barcelona heeft echt alles als het op het genieten van een stad aankomt. Als de zomer voor de deur staat is Barcelona de place to be. Dit is de plek waar mensen hun luie zomerdagen doorbrengen liggend op het strand of chillend bij een chiringuito (lounge bar). Des te verder je loopt, des te meer stranden u zult vinden. Sommigen zijn stiller en hebben minder toeristen en anderen hebben weer rustige lounge bars die geweldige muziek spelen voor hen die van de zon genieten. Nadat de zon onder is gegaan zou u kunnen uitgaan om te dansen en vindt u veel clubs voor elke muzieksmaak naast het strand.

Waar te verblijven in Barcelona?

Nog steeds niet besloten waar u zult verblijven in Barcelona? We hebben een pagina die de verschillende wijken in Barcelona grondiger beschrijft. Ook hebben we infopagina’s over elke verschillende barrio’s die hier te vinden zijn.

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten waar-te-verblijven

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven