Home / Over Barcelona / Werken in Barcelona / Voordelen van een stage in Barcelona
featured image

Voordelen van een stage in Barcelona

Voordelen van een stage in Barcelona

Ben jij een student of een recent afgestudeerde die opzoek is naar een buitenland ervaring? Heb je er als eens over nagedacht om een stage in het buitenland te doen? Want dat zou maar zo eens de kans zijn waar jij naar opzoek bent! Niet alleen zal je veel kennis opdoen tijdens je stage, het is ook de perfecte mogelijkheid om een nieuwe stad of nieuw land te ontdekken. In dit artikel vind je een lijstje met een aantal redenen waarom je zeker weten eens moet nadenken over een stage in het buitenland!

mimi-thian-slWBjTGhREQ-unsplash
1. Verbeter je skills

Allereerst, en misschien wel het belangrijkste van allemaal, is dat je tijdens je buitenlandervaring en stage je skills optimaal kunt ontwikkelen. Je zult hoogstwaarschijnlijk in een team terechtkomen waarin je teamleden al verschillende skills hebben ontwikkeld en waar ze veel ervaring hebben. Een aantal van de skills zullen ze zeker ook aan jou leren samen met de verantwoordelijkheden die je zult krijgen. Je kan zeker weten verwachten dat je snel nieuwe skills zal leren en dat je de skills die je al hebt zult ontwikkelen. Een stage is normaal gesproken tussen de drie en zes maanden, dus dat geeft je tijd genoeg om bekend te raken met de processen binnen het bedrijf en vervolgens zal je ook alle kennis die je hebt op gedaan kunnen gaan toepassen in de praktijk.

helloquence-5fNmWej4tAA-unsplash
2. Doe waardevolle werkervaring op

Een stage is niet helemaal hetzelfde als een echte baan, maar je zult meerdere mogelijkheden krijgen om dezelfde dingen te leren die een nieuwe werknemer ook leert wanneer hij of zij nieuw in het bedrijf is. En daarnaast krijg je ook zeker de mogelijkheid om eigen kansen te creëren om je stempel te drukken op de activiteiten binnen het bedrijf. Waarschijnlijk zal je ook verschillende rapporten schrijven tijdens je stage, en alles bij elkaar zal je zeker weten een voordeel geven tijdens het sollicitatie proces voor je toekomstige baan. En je onderscheiden van andere afgestudeerden, samen met hard werken, is dat wat je zeker weten die droombaan doet opleveren!

3.Ontdek een interessant carrière pad

De meeste studenten kiezen voor een stage dat past bij hun skills, maar ook eentje wie je introduceert aan het vakgebied en carrière pad waar jij in geïnteresseerd bent. Of je nou in de richting gaat van waar je jezelf in de toekomst ziet, of je kiest voor iets totaal anders, hoe dan ook, je zult voor jezelf gaan zien of dit het pad is wat je wil gaan bewandelen. Misschien verras je jezelf wel, net als veel andere stagiair(e)s kom je waarschijnlijk veel dingen te weten over jezelf en je toekomst tijdens je stage. En je zult ook de kans krijgen om je toekomstige carrièremogelijkheden te ondervinden, bijvoorbeeld hier in Barcelona. Vele anderen zijn je voor gegaan, en zijn helemaal verliefd geworden op deze stad.

4. Creëer en vergroot je netwerk

Tijdens je stage zal je veel nieuwe mensen leren kennen, en als je het slim aanpakt kun je altijd in contact komen met professionals. Voor je het weet het je misschien wel een visitekaartje in handen! Hierdoor kun je makkelijk met hen in contact komen. Het is ook belangrijk om ze toe te voegen aan je LinkedInaccount, zodat je ze later makkelijk terug kan vinden wanneer je in contact wil komen. Evenals het leren kennen van nieuwe mensen op kantoor kan voor goede contacten zorgen. Wanneer je hard werkt, kunnen zij de vaardigheden die je op je profiel hebt gezet onderschrijven. Dit betekent dat toekomstige werknemers een soort van bewijs hebben, dat jij de bepaald skill ook daadwerkelijk bezit.

laureano-ruiz-PdBllU-c2TU-unsplash
5. Onderscheid je van andere afgestudeerden

Door het doen en voltooien van een stage voeg je een heleboel extra werkervaring toe aan je CV. Het laat zien dat je bereid bent te werken en te leren. Je kunt zelfs vragen aan je stagebegeleider bij het bedrijf of ze een aanbevelingsbrief voor je willen schrijven als een extra bewijs dat je de stage succesvol hebt afgerond. Daarbij kun je ook je buitenlandervaring laten zien aan werkgevers, waardoor je laat zien dat je kan werken in verschillende bedrijven in verschillende landen. Een buitenlandervaring is iets wat steeds waardevoller wordt voor werkgevers, omdat de teams steeds meer divers worden. En het is erg belangrijk dat je wat interculturele communicatie skills hebt.

6. De kans op een aanbod voor een baan

Werk hard en profiteer van de voordelen. Of specifieker, maak kans op een aanbieding voor een baan in het vakgebied waar je je stage in doet. Tijdens al die maanden zal je meerdere skills ontwikkelen en verbeteren, en zal je gewend raken aan de processen die je moet volgen, de programma’s die gebruikt worden of hoe alles in het algemeen werkt binnen het bedrijf. Zou het niet geweldig zijn om betaald te worden voor de dingen die je tijdens je stage deed? En daarbij komt is het ook nog eens erg effectief voor de werkgever, omdat hij of zij niet opzoek hoeft naar iemand anders.

7. Ontdek Barcelona

Wanneer je besluit om een stage in het buitenland te gaan doen, of meer specifiek gezegd een stage in Barcelona, zal je de kans geven deze geweldige stad te ontdekken in je eigen vrije tijd. Zoals je wellicht weet begint het Spaanse leven pas echt wanneer het werk klaar is. Het nachtleven is drukker dan in andere steden, wat je de mogelijkheid geeft om helemaal te relaxen en een geweldige tijd te hebben na werk met bijvoorbeeld een paar heerlijke drankjes. Ontdek de stad tijdens de weekenden en houdt in gedachten dat veel musea gratis entree hebben op de eerste zondag van de maand!

Opzoek naar een stage?

Hebben we je overgehaald om een stage te doen in het buitenland? In Barcelona? Wij bieden namelijk een aantal stages aan gedurende het hele jaar, en misschien is één van deze stages wel de perfecte voor jou! Neem een kijkje op onze website en krijg een duidelijk inzicht in wat we van jou verwachten.

Boek je appartement nu!
button_en button2_en

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

werken-in-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven