Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / 5 Unieke Steden in Costa Brava
costa-brava-768x409

5 Unieke Steden in Costa Brava

Costa Brava is een kustgebied gelegen in de bovenhoek van Catalonië. Het heeft een recordaantal “Blue Flags Beached” langs de adembenemende kustlijn. De steden zijn klaar om ontdekt te worden want de meeste zijn nog niet ontdekt en zijn nog authentiek omdat het nog ver weg ligt van de grote massa toeristen die naar de ver ontwikkelde steden gaan.

#1.  Cadaqués

cadaques

Cadaqués is vooral bekend voor zijn prachtige omgeving vol met witte huizen die de inspiratie waren voor bekende artiesten zoals Salvador Dalí, Marcel Duchamp, Federico García Lorca and Pablo Picasso. Tot op de dag van vandaag heeft Cadaqués nog steeds een Boheemse sfeer gekenmerkt met een culturele levendigheid vol evenementen en festivals door het jaar.

Afgezien van zijn schoonheid heeft Cadaqués een boeiende geschiedenis die te zien is in zijn architectuur, met zijn geplavijde straatjes, witte lichte gebouwen en blauwe details met mooie moderne gebouwen. Het is het meest bekend als de geboorteplaats van  Salvador Dalí en beschikt over de beroemde Casa-Museo de Salvador Dalí die één van de meest belangrijkste toeristische attracties is in Cadaqués. Het is een levendige stad vol met winkels, restaurants, toffe stranden en baaien.

#2. Girona

Girona, Spain

Girona is een pittoreske stad die over het hoofd gezien wordt door vele toeristen ook al is het de grootste stad in Costa Brava. Omdat het tussen vier rivieren ligt werd het gemakkelijk een eeuwenoud handelscentrum en werd het daarom in verschillende tijden door Romeinen, Visigoten, Moren en de Fransen bezet. Vanwege de omvang is de stad één van de rijkste van Spanje en heeft het genoeg culturele en historische bezienswaardigheden om je bezig te houden.

Loop langs de oude muur met zijn adembenemende uitzichten, bekijk de Joodse wijk en de Arabische baden en alle andere bezienswaardigheden die dateren uit de 11de en 12de eeuw. In mei heb je het “Temps de Flor” festival waar je de straten overspoeld zult zien met decoraties die Girona nog mooier maken. Nu kan je zelfs sommige van de bezienswaardigheden bewonderen die beroemd zijn geworden door de Game of Thrones Series.

#3. Begur

begur

 

Begur staat bekend als de de minst belangrijkste toeristische trekpleister van Costa Brava. Het is enkel een uur rijden met de auto vanuit Barcelona. Het ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op  een prachtig gerestaureerd kasteel van de 16de eeuw. Het wordt veel bezocht in de zomer vanwege de festivals en stranden. Het is een kleurrijke stad met prehistorische overblijfselen uit verschillende tijdperken die menselijke onderzetting bewijzen.

Naast de prachtige stranden heeft de stad ook het Palau Solterra Museum dat nationale en internationale hedendaagse fotografische collecties  van artiesten over de hele wereld verzamelt. Er zijn schattige pleinen, veel terrassen en steegjes met veel restaurants and cafés. Het is spijtig genoeg duurder dan de andere steden in de area. Daarom raden we je aan om buiten de stad te blijven waar je meer betaalbare accommodaties zal vinden.

#4. Pals

Carrer_Major_Pals_-_2-768x511

Pals ligt in Baix Empordá rechts van Begur. Het is een middeleeuws stadje dat betekent staat als een van de charmantste dorpjes in de regio. Het werd gebouwd rond een fort dat op een heuveltop ligt en het heeft zijn middeleeuws uiterlijk goed bewaard zodat je je voelt alsof je naar de 11de eeuw bent getransporteerd. In 1973 werd het tot een plaats van Historisch Belang verklaard.

De lokale keuken en hun tradities zijn er nog tot de dag van vandaag, de omgeving zal je sprakeloos maken. De stadsmuur heeft vier torens en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de  Empordá platteland, de meest populaire toeristische bezienswaardigheid is de Torre de les Hores  Romanesque toren, de middeleeuwse wijk heeft bijzondere steegjes met aan aan weerszijden stenen huizen en unieke pleinen.  the medieval quarter features peculiar alleys lined stone houses and unique squares.

#5. Blanes

Blanes, Spain

Blanes is een voormalig vissersdorpje met prachtige stranden maar ook rotsachtige kusten en oude kerken. Het is een  van de weinige vissershavens in het gebied die tot op de dag van vandaag nog actief is. Het is een schattig oud stadje waar er genoeg te zien is, genoeg te eten en te drinken om je bezig te houden gedurende uw bezoek. Gecombineerd met zijn relaxte sfeer is het een geweldige keuze voor zowel familie- als vriendenreisje, dankzij de goed georganiseerde faciliteiten en activiteiten voor kinderen.

Dus maak je klaar om je te ontspannen in de zon en de grotten te ontdekken, maak een wandeling naar de San Juan Heuvel en bezoek de botanische tuin. In de zomer kan je het grootste Internationale Vuurwerk Festival of de regio meemaken en een van de populairste in Europa.

..

 

.

Als je van plan bent om een trip te plannen in de buurt check dan onze accommodatie beiden in Barcelona en in de Catalonische Regio!

button1  button2-1

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven