Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Top 10 Kastelen in Catalonië
Top 10 Kastelen in Catalonië

Top 10 Kastelen in Catalonië

Catalonië staat bekend om vele dingen, bijvoorbeeld om z’n weelderige en gevarieerde cultuur, wereldbekende gerechten en om de mensen die trots zijn hier te mogen wonen. Wat misschien minder gekend is voor de Catalaanse regio, is dat hier ook vele mooie kastelen staan waar je nooit op uitgekeken raakt. Deze kastelen staan allemaal in pittoreske dorpjes die overal verspreid liggen in de bergen van de Catalaanse gemeenschap. Dit is de uitgelezen kans om die kastelen te bezoeken en terwijl ook kennis te maken met de echte Spaanse cultuur die je zo niet in een grootstad als Barcelona zal vinden.

1. Santa Pau

Santa Pau ligt in de provincie van Gerona, binnen het Garrotxa Natuurreservaat. Dit reservaat omvat een groot gebied vol inactieve vulkanen en wouden. Het stadje van Santa Pau is rond het middeleeuwse kasteel gebouwd dat al van de 13de eeuw afstamt. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kastelen is dit een architecturaal pareltje om te bezoeken om z’n charmante, nauwe straatjes die allemaal samenkomen op het middenplein.

.......

2. Cadaqués

Cadaqués is een klein kuststadje dat aan de kust van de Costa Brava ligt. Vroeger was het een klein vissersstadje totdat het ontdekt werd en populair werd bij toeristen in de 20ste eeuw. Het bestaat uit aflopende straatjes, witgewassen facades van de mooie gebouwen en een pittoreske baai omgeven door een landschap vol olijfbomen. Het hoogtepunt van je bezoek zijn de overgebleven stukken van de versterkte forten uit de 11de eeuw en van een kasteel dat beschadigd raakte in een piratenaanval in 1444.

.......

3. Siurana

Siurana is een dorpje dat in het lagere gedeelte van de Sierra de la Gritella provincie in Tarragona ligt. Het is de thuis van een Moors kasteel dat in de 9de eeuw een militaire vestiging was, gebouwd om als controle centrum te kunnen gebruiken. Het staat op een berg massieve rots en is omringd door een rivier en de bijhorende reservoirs. Vanop het dorp heb je een prachtig zicht op de Ciurana rivier.

.......

4. Besalú

Besalu is een prachtig voorbeeld als we het over middeleeuwse steden hebben en ligt in Comarca de Garrotxa in Gerona. Dit is een waar historisch pareltje. Gekend om het karakter van het kasteel, de kasseien straatjes, unieke facades en een prachtige brug wat het kenmerk was van Besalu. Het werd erkend als een Nationaal Historisch-Artistiek Ensemble door zijn hoge architecturale waarde en is 1 van de best bewaarde authentieke stadjes in Catalonië. Het kasteel dat zich erin bevind staat er al van in de 10de eeuw.

.......

5. Tossa de Mar

Tossa de Mar ligt tussen Barcelona en de Franse grens. Het ommuurde stadje bied vele mooie uitzichten over de Mediterraanse zee en kustlijn maar je kan ook vele uren genieten als je aan het rondwandelen bent doorheen de smalle straatjes. Het betoverende kasteeltje torent boven het stadje uit en is de perfecte locatie om de geschiedenis van Tossa de Mar op te snuiven.

.......

6. Rupit

Rupit is een klein, rustig en pittoresk stadje gelegen in het hartje van Collsacabra in Catalonië. Het is een stadje dat afstamt uit de middeleeuwen en is al die tijd mooi intact gehouden door de inwoners, zo voelt het alsof je je in een andere tijdsperiode bevind bij een bezoek aan dit stadje. Vanaf de bergtoppen zie je de overblijfselen van de kastelen en uitkijktorens in de buurt die ook gebouwd werden rond de 10de eeuw zoals het Rupit kasteel.

.......

7. Artiés

Artiés is een klein dorpje, hooggelegen in de vallei Val d’Aran. Het bieds prachtige uitzichten door de 2 rivieren die eromheen stromen. Het is ook de thuis van kasteel Artiés, ook gekend als kasteel Entransaigües, dat gebouwd werd in de 12de en 13de eeuw.

.......

8. Maru

Maru is een ander middeleeuws stadje dat in het natuurreservaat Sant Llorenc de Munt il’ Obac ligt. Het heeft alles waar een historicus van droomt: smalle straatjes, kasseistenen en steile trappen die naar mooie plekjes leiden en prachtige pleinen die omringd zijn door een oude kerk en andere stenen gebouwen.

.......

9. Pals

Pals is een stadje dat bovenop de Puig Aspre berg ligt, dichtbij de Costa Brava. Doordat het op zo een hoog punt ligt, heb je een mooi zicht over de Platja de Pals. Dit charmante stadje met z’n geplaveide wegen, traditionele winkels, restaurants en bars is een gezellig plekje om te bezoeken in de Catalaanse regio. In 1973 is het uitgeroepen tot een site met historische belang, en daardoor zal het ook mooi bewaard blijven. De Romanesque toren Torre de la Horas bestaat nog altijd uit z’n originele structuur en is iets dat je zeker gezien moet hebben bij een bezoek aan Pals.

.......

10. Miravet

Miravet is een gemeente dat in de regio van Ribero de Ebro ligt, in de provincie van Tarragona. Het stadje heeft een uitgebreide geschiedenis en beschikt over een prachtig kasteel dat hoog in de heuvels ligt met adembenemende uitzichten. Het is praktisch onmogelijk om het Miravet kasteel niet te zien wanneer je het stadje bezoekt. Het kasteel is omgebouwd tot een kasteelklooster door de Tempelkoningen rond het midden van de 12de eeuw.

.......

Ben je nog op zoek naar een appartement in Barcelona om te verblijven terwijl je hier bent? Neem dan zeker een kijkje op onze website!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven