Home / Cultuur / The drie koningen traditie in Barcelona
The drie koningen traditie in Barcelona

The drie koningen traditie in Barcelona

De drie koningen traditie is een van de meest gevierde feestdagen in niet alleen Barcelona, maar in heel Spanje. Día de Los Reyes Magos zoals het in het Spaans wordt genoemd begint met een parade op 5 januari om de drie wijze koningen te verwelkomen, deze parade vertrekt door de stad Barcelona met, drijvers, groepen artiesten, dansers en groepen leden van elke vereniging die wenst deel te nemen, zoals de postbode. de “Twelfth Night processie en in de Spaanse taal wordt het” La Cabalgata de Reyes Magos “genoemd en in de Catalaanse taal heet het” la Cavalcada de Reis Mags d’Orient “, herinnert de drie koningen die Jezus bezochten na zijn geboorte om erken hem als Gods zoon.Deze drie koningen kwamen naar Bethlehem en gaven Jezus goud, wierook en mirre.Elke van de drie koningen kwam in die tijd van een van de bekende continenten en kwam in Bethlehem aan door een grote ster te volgen in het midden van de nacht.

La Cabalgata

Melchor, Gaspar en Balthasar arriveren op 5 januari ’s avonds in Barcelona met een boot. Daarna zal een parade genaamd La Cabalgata worden gehouden, waar de drie koningen door de stad zullen rijden. Deze parade bestaat uit de drie koningen en hun gevolg rondrijden op kamelen, verrassende voertuigen en magische wezens. De koningen worden omringd door dansers en muzikanten en delen bergen snoep uit. Maar het belangrijkste is dat de kinderen hun brieven aan de koningen of een van de helpers die samen met de koningen reizen kunnen geven.

Sinds de jaren 70 zijn de drie koningen per boot in Barcelona aangekomen en worden ze verwelkomd door de burgemeester en krijgen ze de sleutel tot de stad. Met deze sleutel kunnen ze elke deur in Barcelona slechts voor één nacht openen.

Wanneer: 5 January around 18:00
Waar: Avinguda del Marquès de l’Argentera – Avinguda Maria Cristina
reyes-magos

De drie koningen zijn,
Melchor (Melchior): De koning met wit haar en een lange baard
Gasper (Casper): De blonde of roodharige koning
Baltasar (Balthazar): The Black King, die meestal de favoriet van de kinderen is

De nacht ervoor

Nadat de drie koningen zijn gearriveerd en de Cabalgata is geëindigd, gaan de kinderen naar bed. Maar voordat ze dat doen, laten de kinderen hun schoenen op een zichtbare plaats liggen, zodat de drie koningen ze zeker zullen zien en een geschenk achter kunnen laten. Vervolgens, om de schoenen, de kinderen stak wat eten of snoep voor de koningen en wat hooi voor hun kamelen.

Drie koningen dag

De parade van de Drie Koningen is de kerstparade van Barcelona aan de vooravond van de 12e Kerstdag. De 12e dag wordt ook Epiphany genoemd, dat is op 6 januari – twaalf dagen na Kerstmis. Driekoningen is het einde van het kerstfeest in Spanje en Barcelona, waar Kerstmis gevierd wordt voor de 12 dagen vanaf kerstavond op 24 december, tot de Driekoningen op 6 januari.

De viering zelf vindt plaats op 6 december as astrologen geloven dat dat is wanneer de wijze man uit het oosten Bethlehem bereikte om de baby Jezus te aanbidden en hem geschenken aan te bieden, dit is de reden dat geschenken een belangrijk aspect van de viering zijn.
De kinderen worden wakker en rennen naar beneden om erachter te komen dat het eten en het hooi zijn opgegeten, maar het belangrijkste is dat er cadeautjes klaarliggen om door de kinderen te worden geopend. In ieder geval voor de kinderen die zich het afgelopen jaar goed gedroegen omdat de kinderen die zich niet goed gedroegen, steenkool krijgen in plaats van een cadeau.

Nadat de cadeaus zijn uitgepakt, is het tijd voor het ontbijt, waar de overheerlijke Roscón de Reyes wordt gegeten. Roscón de Reyes is een ringvormige cake versierd met gekonfijt fruit dat de juwelen op de kleding van de drie koningen vertegenwoordigt. De taart kan worden gevuld met drie dingen, nata (slagroom), trufa (truffelroom) of cabello de ángel (angel’s hair), vergelijkbaar met pompoenjam. Naast deze vulling zijn er ook twee andere dingen te vinden in de cake; een faba boon en een koning. Wie de fababoon vindt, heeft pech en moet de Roscón betalen, maar de persoon die de koning vindt, wordt de Koning of Koningin genoemd en er wordt gezegd dat hij de rest van het jaar geluk heeft.

Hier vind je een overzicht van de La Cabalgata de Reyes Magos route:

 

Boek nu je kamer!

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven