Home / Over Barcelona / Buurten / Sarria-Sant Gervasi
Sarria-Sant Gervasi

Sarria-Sant Gervasi

Het district Sarria-Sant Gervasi is een vriendelijke en klassevolle wijk vol  stille en rustgevende straten en pleinen. Daar waar de straten Santaló en María Cubí kruisen, vindt u de beste modeketens van Barcelona. Het merendeel van de mensen die deze buurt bezoeken zijn jong en stijlvol.

Er zijn vele bars en discotheken waar u kunt genieten van de beste muziek en de lekkerste drankjes. Kortom, een buurt die garant staat voor een leuke nacht. Op plaça Francesc Maciá zult u de crème de la crème van het nachtleven van Barcelona kunnen ontdekken. San Gervasi is ook een van de leukste en meest veilige buurten van Barcelona.

Vind nu uw accommodatie!

Het Collserolagebergte

Het  Collserolagebergte, 17km lang en 6km breed, markeert het einde van West-Barcelona en wordt gekenmerkt door de buurten Tibidabo en Vallvidrera. Openbaar vervoer: metro, bus en trein.

Het Collserolagebergte balanceerde eeuwenlang tussen natuurgebied en bewoonde wereld, waarna het uiteindelijk bewoond bleef. Overblijfselen uit het Neolithicum en de Bronstijd die in het park gevonden werden,  tonen aan dat dit al bewoond was ver voor het Romeinse Rijk hier voet zette. Met de val van het Romeinse rijk werd Barcelona kwetsbaar voor aanvallen van vele Duitse stammen. De stad werd dan ook verdedigd vanuit dit berggebied. In de afgelopen 1000 jaar is het een thuis geweest voor boeren die hier vele mooie kapelletjes en masias (traditionele Catalaanse boerderijen) bouwden. In 1860, tijdens de Industriële Revolutie, begonnen de Barcelonezen de voordelen van deze buurt te ontdekken. Zo werden er in die periode vele buitenverblijven aangelegd voor de elite van Barcelona. In de afgelopen eeuw werden er dan ook veel spoorwegen alsook tramlijnen aangelegd. Daarbij werd de infrastructuur van dit gebergte verbeterd voor de mensen die hier hun vrije tijd spenderen.

Tibidabo

Het Parc de Collserola omvat bijna het gehele berggebied. Het landschap reikt van bijna een geheel wild gebied tot een goed bewoond gebied. Tibidabo, de hoogste top (512m), herbergt een eeuwenoud pretpark en de beroemde Sagrat Cor kerk, vlak hieronder ligt een klein dorpje Vallvidrera  waar men de Torre de Collserola, een grote zendmast, kan vinden.

De man die verantwoordelijk is voor deze sterke ontwikkeling van de Tibidabo en haar omgeving was Dr. Salvador Andreu, die in 1899 de Tibidabo Society oprichtte en enorm veel investeerde in dit gebied. De investeringen waren bestemd voor onder andere transport, de bouw van hotels, het pretpark en een luxe casino (dat tegenwoordig niet meer in gebruik is).

Toen begon de bourgeoisie van Barcelona zich te haasten naar dit gebied om er een huis te kopen of te bouwen. Vandaar dat u er nu veel Modernistische architectuur aantreft (begin 20e eeuw). Veel van deze huizen zijn nu kantoren en scholen.

NACHTLEVEN

Razzmatazz, OttoZutz, Black Sheep, City Hall, LeKasBah, Sutton,  Mondo, Danzatoria, Shoko, Opium Mar, Rivelinos, Opium Cinema, CDLC, Catwalk, La Terraza, Discothèque, Chupito Bar, Princesa 23,  Nasty Mondays, Liquid, Pepino, Kharma, Roxy, entre otros.

BUURTEN EN WIJKEN

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca y Montjuic.

AANBEVOLEN MUSEA

El MACBA, Picasso, Joan Miró, Gaudí, MNAC, Museo de Cera de Barcelona, Museo Marítimo, FC Barcelona, Olímpico y del Deporte.

AANBEVOLEN SCHOLEN EN UNIVERSITEITEN

EADA, EAE, Uniersidad de Barcelona, IED, Universidad Autónoma, La Salle, ABC, Don Quijote, ESERP,  Speak Easy, European University, IS, Olé Languages.

SHOPPING CENTRA

Eroski, Caprabo, Consum.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven