Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Santa Maria del Mar Gotische Kerk
SANTA MARIA DEL MAR FEATURED IMAGE

Santa Maria del Mar Gotische Kerk

Santa Maria del Mar is een gotische kerk die is gevestigd in een van de oudste wijken van La Ribera van BARCELONA. Het werd gebouwd tussen de jaren 1329-1389; bij de piekbloei van de middeleeuwse Catalaanse cultuur. De kerk is een uitstekend voorbeeld van CATALAAN GOTISCHE STIJL van architectuur met zijn unieke zuiverheid, teruggebracht tot de constructie van zo’n ongewoon massief en inspirerend gebouw.

Geschiedenis

SANTA MARIA del mar del Mar dateert uit het jaar 998. Het gebouw dat we vandaag zien, werd opgericht in 1324 in opdracht van aartsbisschop Bernard Yulya, die het beschermheerschap van de kerk overnam. De bouw van de kerk begon op 25 maart 1329; toen de eerste steen werd gelegd door koning Alfonso IV van Aragon, die is gemarkeerd op een voorplaat in CATALAN en Latijns. De belangrijkste architecten waren Berenguer de Montagut en Ramon Despouy.

Gedurende de tijd van de bouw van de KERK waren alle gilden van de La Ribera betrokken bij deze gigantische taak. De muren, de zijkapellen en de gevels waren klaar in 1350. In 1379 was er een brand die veel van de belangrijke elementen van het werk beschadigde. Uiteindelijk werd op 3 november 1383 de laatste steen gelegd en op 15 augustus 1384 werd de kerk ingewijd. In 1428 verwoestte een aardbeving meerdere ramen aan de westkant van de kerk. Beelden en het barokke altaar werden vernietigd in een brand in 1936 en de kapel van het Heilig Sacrament, naast de apsis werd toegevoegd in de 19e eeuw.

basilica de santa maria

De buitenkant

De gevel van Santa Maria del Mar geeft de indruk van een gigantisch zwaar gebouw, wat in strijd is met de gevoelens die je krijgt als je in de kerk bent. Het is moeilijk om deze architecturale creatie volledig te evalueren, omdat de kerk wordt omringd door smalle straten van de GOTISCHE wijk. Alleen vanaf het plein van Santa Maria kan je het middeleeuwse gebouw goed zien. Het is opmerkelijk dat de noordwesttoren in 1496 al was voltooid.

santa maria del mar2

Het Interieur

Het is verrassend dat wanneer je de binnenkant van de kerk betreedt, de indruk van zijn massaliteit en zwaarte onmiddellijk verandert. Binnenin voel je veel ruimte en licht rondom. Dit wordt ondersteund door het feit dat de eenvoudige geribbelde gewelven worden ondersteund door slanke achthoekige kolommen, en overvloedige stromen van natuurlijk licht passeren door de hoge ramen. Het interieur is bijna verstoken van de beelden, die te vinden zijn in andere grote gotische kerken van Barcelona.

Als je het oude Barcelona wilt verkennen en dicht bij wilt blijven. BOEK NU APPARTEMENTEN IN HET GOTISCHE wijk! Waar je zowel comfortabel als comfortabel kunt verblijven in BARCELONA voor geweldige prijzen!

santa maria del mar3

Bijzonderheden van de kerk

Santa Maria del Mar is een echt unieke kerk met veel bijzonderheden. Inderdaad, het werd gebouwd in slechts 55 jaar. De kerk werd gebouwd van 1329 tot 1384, terwijl de bouw van kerken in de Middeleeuwen meestal meer dan een eeuw duurde. Daarom is de kerk Santa Maria Del Mar de enige kerk die een pure Catalaanse gotische stijl heeft.

Als je naar de grond kijkt, zie je de graven van de middeleeuwen. De kerk was de tempel van liefhebbers en handelaars van gotische BARCELONA. Bovendien zijn de kolommen op zo’n speciale manier geconstrueerd dat u een indruk krijgt van de zwaartekracht wanneer u zich binnen de KERK bevindt.

Een ander bijzonder feit over dit architectonisch monument is dat tijdens de burgeroorlog, anarchisten en communisten het interieur in brand staken. Het moest worden herbouwd. Een bezoek aan deze kerk is een geweldige ervaring, je zult worden gegrepen door de glas-in-lood ramen die van een ongekende schoonheid zijn. En als je een passie hebt voor fotografie, zijn er verlichtingen en visuele effecten.

En tot slot, wanneer kunst en de bioscoop elkaar ontmoeten… bekijk de show de kathedraal del Mar op Netflix! Deze serie gaat op de 14e naar Barcelona en is gekoppeld aan de kerk van Santa Maria del Mar. Om je mond te maken, het is een Spaanse dramaserie die vertelt dat de beklimming een horige was van rijkdom en vrijheid. Dit leverde hem de minachting van de adel op en wekte de verdenkingen van de Inquisitie op.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag: 9.00 – 13.30 uur, 16.30 – 20.00 uur.
Zondag en feestdagen: 10.30 – 13.30 uur, 16.30 – 20.00 uur.

Reisadvies

Het is gelegen op Plaça Santa Maria in de buurt van La Ribera. Dit gebied ligt tussen het Parc de la Ciutadella en de Barri Gotic.

  • Metro: Jaume I (L4 – geel).
  • Bus: 17, 19, 40, 45
  • Toeristische bushalte Barcelona Bus: Plaça de Palau

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur de-stad must-sees-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven