Home / Over Barcelona / St. Patrick’s Dag in Barcelona 2018 ☘️
St. Patrick’s Dag in Barcelona 2018

St. Patrick’s Dag in Barcelona 2018 ☘️

St. Patrick’s Dag in Barcelona 2018

Top van de ochtend tot ya! ☘️

http://clipart-library.com/leprechaun.html

Die tijd van het jaar is weer bijna aangebroken, waar groene, witte en gouden vlaggen de straten van Barcelona zullen draperen en 1.000’s van Guinness-vaten in afwachting van St. Patrick’s Day de cafés in de stad zullen worden binnengerold. Dit jaar, op zondag 17 maart, viert het wereldwijd erkende evenement de hilarisch stereotiepe hoofdkenmerken van de Ieren, waarvan twee goede crack en nog betere pinten zijn!

De vakantie wordt gezien als een kans om je ‘groenste’ outfit uit de diepten van je kast te graven, een klaverblad op je gezicht te schilderen, je beste vertolking van rivieren dans in het midden van de straat te proberen en flinke hoeveelheden Ierse whisky te drinken. Echter, St. Patrick’s Day of Paddy’s Day (NOOIT Patty’s dag), zorgt in essentie voor de viering van de Ierse cultuur, inclusief muziek, dans en gemeenschap, waar ter wereld je ook bent.

parade

Laten we de basisbeginselen van elke St. Patricks Day-feest vieren:

 1. Groen! In een parallelle universum is er een officiële wet waarin staat dat je op St. Patrick’s day groen moet dragen, anders kun je niet deelnemen. Helaas bestaat zo’n wet niet, maar laten we de kant niet opzij zetten. Draag een van de 40 tinten groen in een patriottische stijl (als je niet uit Ierland komt, maak je geen zorgen, simpel fake it untill you make it).
 2. Je moet te allen tijde de “craic” hebben. Dit is essentieel! Het betekent dat je plezier moet hebben en de top moet vormen tijdens de festiviteiten.
 3. Misschien wel de belangrijkste les die je ooit in je hele leven zult leren; nooit een lege pint hebben. Wat je favoriete drankje ook moge zijn (uiteraard Guinness voor de dag die er in zit, zelfs als het alleen maar bedoeld is voor een cliché schrift met onderschrift voor Instagram), moet je je drankje gevuld houden en spontaan je glas verhogen en Sláinte, de Ierse versie van “Proost”, wat een goede gezondheid betekent.

download

Gefeliciteerd, je bent slechts één nacht tot ereburger / -vrouw gewijd. Besteed het verstandig.

Voordat we je de beste plaatsen vertellen om een kabouter te vinden, zijn pot met goud en je nieuwe gevonden kennis in praktijk te brengen tijdens de festiviteiten, laten we ons bewust worden van de betekenis van St. Patrick en waarom hij de número uno van Ierland is. Hij is tenslotte degene die dit feest mogelijk heeft gemaakt.

Op 16-jarige leeftijd werd Patrick door een groep Ierse radars uit zijn huis in Groot-Brittannië gehaald en teruggebracht naar Ierland, waar hij zes jaar bleef tot zijn ontsnapping. Hij wordt verondersteld zich gedurende deze tijd tot religie te wenden voor troost, werd een vrome christen en keerde terug naar Ierland om het christendom aan het Ierse volk te introduceren.

Zijn populariteit komt voort uit de vele luchtige verhalen gebaseerd op zijn leven in Ierland, de beroemdste van die verhalen is dat St.Patrick alle slangen uit Ierland heeft verbannen door hen de zee in te jagen. Hoewel het erop lijkt dat hij het goed gedaan heeft, is dit slechts een humoristische legende omdat er nooit, en hopelijk nooit, slangen in Ierland zijn geweest (halleluja)

Saint Patrick kicking the snakes out of Ireland

Nu voor het goede deel … wat te doen voor St.Patrick’s day.

Activiteiten

Barcelona wordt groen

Plaça de Catalunya en de fonteinen aan de Gran Via zullen op 17 maart Iers groen worden als onderdeel van het Global Greening initiatief van Tourism Ireland, waardoor ze worden omgezet in feestbestemmingen en de perfecte locatie zijn voor een pint Guinness.

De Currach Regatta

De 10de Mediterrane Currach Regatta vindt plaats op zondag 17 maart. Georganiseerd door Iomramh, wiens letterlijke vertaling uit het Iers “roeien” betekent, het evenement is gericht op racen Currachs die traditionele Ierse roeiboten zijn. Teams van drie worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor de races en er worden lessen gegeven voorafgaand aan het evenement voor elk team. De St. Patricks Day-regatta combineert Ierse tradities met muziek, eten, zon en natuurlijk Guinness voor een voorproefje van Ierland in Barcelona.

http://www.barcelona-metropolitan.com/whats-on/Barcelona-st-patricks-day-events-roundup-2017/#page=1

Nuala Barcelona Ierse dancers

De zeer geprezen dansacademie Nuala Barcelona zal een Ierse dans optreden op Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) op zondag 17 maart. Ze zullen traditionele Ierse dans presenteren met Ierse muziek en bier. Vanaf 10 uur zijn er spelletjes en straatdansen met muziek van Introbaveritas, gevolgd door een showcase van muziek en dans door de studenten en docenten.

i

TOP 5 Bars om St Patrick Day in Barcelona te vieren

  1. Kitty’s Pub – Dit is de oudste Ierse bar van Barcelona en heeft in de afgelopen twintig jaar een reputatie opgebouwd als de “go to” -locatie voor zowel inwoners als toeristen. Menigten verzamelen zich in de omringende straat om een glas te heffen naar St. Patrick, en transformeren het gebied in een zee van groen. Het is gelegen in de Ierse wijk, in Carrer de Numancia en van 11 tot 17 maart houden Kitty’s een reeks evenementen om Ierse tradities te vieren. Als u op zoek bent naar accommodatie in de buurt van deze plek, bekijk dan onze APPARTEMENTEN IN LES CORTS.

  2. Flaherty’s Irish Bar – gelegen in het hart van Barcelona, nabij Las Ramblas, Flaherty’s organiseren een St. Patrick’s day feest in stijl. Door alle dingen “Iers” te channelen, zullen er groen bier, Ierse stoofschotels, gezichtsschilders en livemuziek zijn om van te genieten. Op zoek naar een accommodatie in “Las Ramblas”, bekijk dan onze APPARTEMENTEN IN BARRI GOTIC.

  3. The wild River– Deze zelfbenoemde “beste Ierse bar in Barcelona”, ook gelegen in de buurt van Las Ramblas, is een grote favoriet bij zowel Ierse expats als mensen die een authentieke Ierse pubervaring willen hebben. In overeenstemming met de tradities van St. Patrick’s dag zal de bar een eindeloze voorraad Guinness en Ierse whisky hebben, samen met traditionele Ierse dansen, muziek en zelfs een Ierse kabouter.

  4. The Temple Bar – Genoemd naar de beroemde bar in Dublin, je voelt je alsof je viert in de kasseienstraten van de hoofdstad van Ierland. Met veel Ierse gebrouwen bieren zoals Kilkenny en Murphy’s en grote schermen om Ierland tegen Engeland te zien, het dient als de perfecte plek om een glas te heffen voor de Emerald Isle.

  5. The George Payne Irish bar– The George Payne, gevestigd in Plaça d’Urquinaona, is het beste voor het laatst en staat bekend als “de beste feestbar in Barcelona” en de manier waarop St.Patrick’s dagfeest niet anders is. Met dezelfde inrichting als die van een kerk, met Ierse thema’s vlek klasse ramen, het heeft 3 bars op twee verdiepingen en een groot concertgebied. Dit jaar organiseert het een groot feest voor de Paddy’s met livemuziek, Guinness-hoeden en vooral; geweldige craic!

https://www.redbubble.com/people/holidayshirts/works/20233367-slainte-irish-flag?cat_context=u-prints&grid_pos=14&p=art-print&rbs=8ac7730a-1fb5-4e33-be17-8ac20e2ead39&ref=shop_grid

Hoewel het misschien een lange weg is naar Tipperary, zult u nooit te ver weg zijn van een Ierse viering in Barcelona.
Lá fhéile Pádraig sona dhuit
Geniet van Saint Patrick’s Day in Barcelona met Barcelona-home!

Boek nu je kamer!

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven