Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Parken in Barcelona
parksfeatured

Parken in Barcelona

Barcelona is een stad vol met groen en parken. Om de paar straten kom je verschillende parken tegen. We zouden u graag de vier favorieten Parken in Barcelona

# Parc Güell

Het Parc Güell valt op door Gaudi’s  architectonische kenmerken en het grote aantal toeristen,  fotograferen alles wat er gebeurt in het bijzijn van hun cameralenzen. Het park is gelegen op een verhoogd stuk land, dus het is een beetje stressvol om over de heuvel te lopen, maar wordt achteraf beloont met een prachtig uitzicht over de stad.

Het centrale punt van het park is het grote terras, omringd door een lange bank in de vorm van een zeeslang. Onder het oude markt plaats, is een prachtige constructie te vinden. We raden aan om niet de hel dag bij de hoofd ingang te spenderen, maar rondlopen om te ontdekken wat voor prachtige bezienswaardigheden van het park naast de zeer drukke plaatsen te bieden heeft.

barcelona365tours

Meer informatie
Openingstijden: 08:00 – 21:00
Entree: gratis, voor Gaudi’s huis “La Torre Rosa ‘een kaartje kopen bij het park
Adres: Carrer d’Olot 5
Hoe te bereiken: Taxi, Bus, Metrostation Lesseps (L3) en loop 15 minuten

# Parc Guinardo Bunkers

Het Parc Guinardo Bunkers, gelegen in het Parc del Guinardo, op de top van de Rovira Hill, is een plek vol verhalen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog bouwde de lokale bevolking hier een luchtafweer batterij om zich te beschermen tegen aanvallen van Franco.

Tegenwoordig worden de bunkers worden gebruikt als canvas door graffiti schilders en als ontmoetingsplaats zone door jongeren uit de buurt. Maar in de eerste plaats is het een grote oogpunt vrijwel onbekend bij toeristen. De Bunkers liggen heel dicht bij Park Guell, maar er weinig druk en het uitzicht vanaf hier zijn veel beter- in feite kun je de hele stad, de haven en de bergen en de Serra de Collserola zien! Het is een goed idee om hier uit de drukte te ontsnappen en genieten van het prachtige landschap.

parks-in-barcelona-620x330

Meer informatie
Openingstijden: 24 uur per dag
Entree: gratis
Adres: Carrer del Turo de la Rovira 61
Hoe te bereiken: Taxi, Bus, Metrostation Guinardo Hospital Sant Pau (L4) en loop 20 minuten

# Parc de la Ciutadella 

Elke keer als ik in dit park rondloop, geniet ik van de bijzondere sfeer die  heerst. Je ziet mensen die spelletjes spelen, yoga uitoefenen, verven, roken, slapen of hebben levendige discussies. De mensen gebruiken dit park om te ontspannen en tot rust te komen en het voelt niet alsof je er slechts een paar meter afstand van de stad bevindt.

Je bevind  in het hart van Barcelona, in het Parc de la Ciutadella. Voor de romantiek onder u is er een klein kunstmatig meer in het midden van het park, waar u roeiboten kunt huren. Er zijn vele prachtige gebouwen die je kunt bekijken. Zie de toegevoegde kaart hieronder voor meer informatie. Laat de fontein niet voorbij je gaan, het is de moeite waard om er een kijkje te nemen.

Parc de la Ciutadella (1)

Meer informatie
Openingstijden: 10:00 – 21:00 in de zomer, 10:00 – 06:00 in de winter
Entree: Gratis, Verhuur van boten voor 2 personen 6 € voor 30 minuten
Adres: Passeig de Picasso 21
Hoe te bereiken: Taxi, Bus, Metrostation Arc de Triompf (L1)

# Parc del Laberint

Het Parc del Laberint is het oudste park van Barcelona. Het park gronden zijn mooi en bieden vele romantische plekjes. Er zijn echter geen grote groene ruimtes waar u kunt gaan liggen. Het is niet vol met mensen en je kunt rustig wandelen in deze historische tuin. Dit komt door de afstand tot de stad. Vooral als het erg zonnig en warm is, dan is het park ideaal, want het biedt veel schaduwrijke plaatsen. Een scène uit “The Perfume” werd er gefilmd. Verdwaal niet in het labyrint!

laberint3


Meer informatie
Openingstijden: 10:00-21:00 in de zomer, 10:00-06:00 in de winter
Entree: € 2,23 volwassenen, € 1,42 voor kinderen (jonger dan 14)
Adres: Passeig dels Castanyers 1
Hoe te bereiken: Taxi, Bus, Metrostation Mundet (L3)


Plan je een reis naar Barcelona en heb je nog steeds geen plek om te verblijven? Bekijk onze accommodaties!

BH_banner_du

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur de-stad must-sees-over-barcelona over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven