Home / Index / Activiteiten / Parc de l’Espanya Industrial, een park vol met geschiedenis
Parc de l’Espanya

Parc de l’Espanya Industrial, een park vol met geschiedenis

Parc de l’Espanya Industrial is ideaal gevestigd in Barcelona, dichtbij het Plaça d’Espanya en het grote trein station Sants. Dit is het ideale park om even te stoppen na het winkelen of een bezoekje ergens. Als je met familie of vrienden bent, vind je alles wat je nodig hebt in dit park en zal je een erg fijne tijd hebben.

Vertrek je met de trein vanaf Station Sants? Het park is een perfecte plek om tijd door te brengen terwijl je wacht op de trein. Zo kun je heerlijk relaxen en genieten van de natuur in plaats van wachten op een druk station. Kenmerkend aan het park is dat het de behoefte vervult van elk type persoon, van kinderen tot kunstliefhebbers en sportievelingen.

Vind uw accommodatie nu!

Geniet van de natuur en sport

Het park is voornamelijk gemaakt uit prachtige Mediterraanse bomen en gras waarop het erg fijn is om te lopen. Je zal van het park genieten dankzij al de beplanting. Het is een ideale plek om even uw rust te pakken en te relaxen op een van de verschillende ligplekken in het park. Een groot meer neemt een belangrijke plek in in het park.

Voor de degenen die van sport willen genieten in een gezonde omgeving, het park geeft u de gelegenheid voor verschillende activiteiten. Voor kinderen is er een speciaal gebied aanwezig in het park met glijbanen en schommels. Voor degenen die graag basketballen is er een speciaal veld in het park.

Een park gemaakt van geschiedenis en kunst

Parc de l’Espanya Industrial zit vol met geschiedenis, kunst en architectuur. Op de plek van het park was eerder een textiel bedrijf gevestigd., genaamd La España Industrial. Dit bedrijf heeft bestaan tot de twintigste eeuw en is meteen daarna een park geworden. Het park is gecreëerd in 1985 en geeft een grote ruimte voor geschiedenis en ook kunst. Niet te missen in dit park is de gigantische metalen draak door Andrés Nagel. Dit geweldige beeld is rond de 12 meter hoog!

Voor degenen die willen genieten van meer kunst, de standbeelden zijn verspreid over heel het park. Bijvoorbeeld de Venus van José Pérez Peresejo. Deze komt uit de 1929 Internationale Tentoonstelling.

Photo Credit: Teresa Grau Ros  CC

Praktische informatie

  • Prijs: Gratis
  • Openingstijden: 10:00 tot zonsondergang
  • Dieren: Toegestaan
  • Adres: Carrer Muntadas, 37
  • Hoe er te komen: Metrohalte Plaça de Sants L1, Metrohalte Sants Estació L3/L5

 

 

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index bezienswaardigheden over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven