Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Ondergewaardeerde museums in Barcelona
pexels-photo-271558-955x508

Ondergewaardeerde museums in Barcelona

Je kent Barcelona en zijn beste gerangschikte attracties en musea. Zeker en vast heb je al veel gehoord over de Fundacion Juan Miro en de National Art Museum of Catalunya. We zijn echter van mening dat er verschillende musea, galerijen in Barcelona zijn die meer aandacht verdienen dan ze krijgen. Deze attracties kunnen tegelijkertijd leuk en informatief zijn en bijdragen aan uw leuke dag in Barcelona. Als je nieuwsgierigheid is gewekt, blijf dan zeker dit artikel over de ondergewaardeerde musea in Barcelona verder lezen.

A true artist is not one who is inspired, but one who inspires others. -Salvador Dali

 

Hier zijn 3 musea die meer aandacht verdienen in Barcelona:

#1 Museum van het modernisme Barcelona

 Museum of Modernism Barcelona; Barcelona Home

De Art Nouveau  is een internationale stijl van kunst die het meest populair was tussen 1890 en 1910. Het is meer dan een tijdelijke trend, de Catalaanse Nouveau draagt bij tot een urbanistische, sociale en politieke opleving in Barcelona en Catalonië. Al snel namen de lokale autoriteiten het als een officiële kunst aan en bouwden modernistische constructies (zoals de Palau de la Música Catalana en het Hospital of Sant Pau).  Je kan de invloed van deze beweging ook zien in het ontwerp van lantaarnpalen, banken maar ook in religieuze gebouwen zoals La Sagrada Familia.

Het museum is sinds 2010 geopend in Born, dankzij de passie van een aantal antiekverdelers. Hoewel het museum niet zeer groot is, biedt het een gevarieerde collectie die een goed overzicht toont van de diversiteit van de artistieke beweging.  U kunt bijvoorbeeld de verschillende meubels bekijken die verdeeld zijn over de drie kamers (Busquets, Homar, and Gaudí). Wat betreft de schilderijen in het museum, zal u zich realiseren dat the Catalaanse Art Nouveau niet zo uniform is als de andere bewegingen (impressionisme of het kubisme). Onder de tentoongestelde schilders, benoemen we Ramon Casas in het bijzonder, hij is een iconische figuur in de moderne beweging.

Je kan ook enkele beelden bewonderen uit de Art Nouveau. Vrouwen en de natuur zijn de terugkerende thema’s in die periode. And last but not least, de decoratieve kunst.  Een van de eigenaardigheden in het modernisme is de diversiteit van de sector waar het zichzelf in toont. Je kan prachtige voorbeeldne zien in het Museum of the Catalan Modernism. Geïntegreerd bij de Catalaanse Art Nouveau? Boek uw ticket vanaf 8.5 euro bij ons!

Adress: 48 carrer de balmes
Telefoon: +34 934231270
E-mail: [email protected]

Geïnteresseerd om in Barcelona te verblijven? Check dan onze appartementen in Eixample!

2# De Galerij van Optische Illusies

The Gallery of Optical Illusions; Barceona-Home

Coming from Russia, de galerijen van de illusies trekken een reeks van schilderijen samen waardoor er een 3D-indruk wordt geproduceerd.  Vanwege hun succes werden deze plaatsen buiten het Russische grondgebied geëxporteerd ; de galerij van de optische illusies van Barcelona is momenteel de enige in Europa. Geopend sinds het einde van 2015, heeft het 70 schilderijen van dieren, maritieme panoramas, fictiepersonages of beroemdheden maar ook zombies of roltrappen. 

De schilders van de galerijen van de illusies brachten ook hulde aan de stad door enkele Catalaanse symbolen op de muren te vertegenwoordigen. Je kan jezelf fotograferen voor de Sagrada Familia, op de trappen van Park Güell gaan zitten, een voetbalmatch bijwonen van Camp Nou of meng je in één van de beroemde schilderijen van Salvador Dali.  Om van je foto een succes te maken, volg je de marketing die aangeeft waar je je het beste plaatst. De foto’s op de muur geven de pose weer die je het beste maakt voor het beste effect. Boek met ons vanaf 8 euro jouw ticket voor deze leuke activiteit om te doen met jou en jouw vrienden en familie!

Adres: Museu de les Il·lusions Carrer del Pintor Fortuny, 17
Telefoon: +34 934231270
E-mail: [email protected]

Geïnteresseerd om in de buurt te verblijven? Check dan onze appartementen in het stadscentrum!

3# Gaudi expositiecentrum

Gaudi exhibition center; Barcelona-Home

Het expositiecentrum is een project van Gaudi Exhibition S.L. Het is meer dan 1 000 m² groot en het verzamelt talloze objecten en documenten over het leven van de kunstenaar en het wordt gepresenteerd in vier hoofdthema’s. Gaudi is de enige architect in de wereld met zeven monumenten die uitgeroepen zijn tot UNSECO werelderfgoed only architect in the world (Park Güell, Casa Batllò, Casa Milà, Palau Güell, Sagrada Familia, Crypt of the Colonia Güell and Casa Vicens).

Om  het genie van Gaudi te benadrukken, heeft het Museum Diocesà met behulp van de wetenschappers van het Gaudi-instituut en de know-how van Samsung een interactieve tentoonstelling opgesteld! Tijdens uw bezoek is er een audio-gids beschikbaar in vier verschillende talen, maar ook als inleiding kan je kijken naar een video van 180°, waardoor je een realiteitservaring beleeft. Vergeet niet om gebruik te  maken van de hologrammen, tablets en mobiele applicaties die er voor u beschikbaar zijn tijdens uw bezoek.

Goed Nieuws voor alle Barcelona-home Blog volgers! Ontdek Gaudi’s werk en boek met ons algemeen ticket met een korting van 20% als je de promotiecode “BCNHOME” gebruikt! Inclusief in de toegang: Toegang tot de tentoonstelling,  Audio-gids, Virtual Reality Bril. Geniet van een tijdloze ervaring! Boek jouw ticket hier!

Adres:  Pla de la Seu, 7
Telefoon:  +34 934231270

Interested in staying nearby? Check out our apartments in Barri Gotic!

Musea locaties

button2 (1)button1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven