Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Meest mooiste parken van Barcelona
Most beautiful parks in Barcelona

Meest mooiste parken van Barcelona

Wil je even ontsnappen van de drukte van het stadsleven om van het prachtige landschap te genieten of voor een tijdje jezelf onderdompelen in een groen labyrinth? Wel Barcelona´s parken dienen als een oasis om te ontspannen van het dagdagelijkse drukke leven. Laat ons je begeleiden door een paar van de mooiste parken van Barcelona en kies je favoriet! De groene zones worden verzorgd met liefde. In de parken, heb je jong en oud die afspreken om bij te kletsen, te wandelen of gewoonweg te genieten van het uitzicht samen! Of waarom neem je geen goed boek mee die je lekker kan lezen onder een boom?

5 Meest Mooiste Parken in Barcelona:

#1 Park Guell

 • Best Parks Barcelona: Park Guell
 • Parc Güell
 • mosaic-lizard-in-parc-guell

Park Guell is zeker een van de plekken die je gezien moet hebben tijdens je verblijf in Barcelona. Het is een van de meest bekende parken van Spanje, ontworpen door de befaamde Antoni Gaudí, en het behoord tot een van de grootste architecturale werken van Europa. Het wordt beschermd door UNESCO als een wereld erfgoed sinds 1987. Je zult versteld staan van de unieke steenstructuren, vormen en dramatische elementen. Vergeet ook zeker niet om te zitten en te relaxen in een van de mooie veelkleurige mozaïek stoelen!

Adres: Carrer d’Olot 08024 Barcelona

Openingsuren: 08:00-20:30

Op zoek naar een verblijf in de buurt? check onze appartementen in Gracia.

#2 Parc de la Ciutadella

 • Best Parks Barcelona: Parc ciutadella
 • Best Parks Barcelona: Parc de la Ciutadella
 • Parc de la Ciudadela

Parc de la Ciutadella was geopend in 1877 en is de meeste oudste én grootste park van Barcelona. Elke dag trekt het toeristen aan van over de hele wereld. Het is een van de meest geliefde plekken van zowel de toeristen als de locals. Breng je renschoenen en ren door het park om de calorieën van gisteravond´s bier te verliezen. Het complex heeft een dierentuin, een meer, een fontein en een museum, en is gewoon prachtig.

Adres:Passeig de Picasso, 21, 08003 Barcelona
Openingsuren: 
10:00-20:00

 Nog een verblijf nodig? Bekijk dan onze appartementen in de buurt!

#3 Laberint d’Horta

 • Laberint d’Horta
 • The Labyrinth Park Barcelona
 • The Labyrinth Park Barcelona

Laberint d´Horta is het groene juweel van Barcelona, met een labyrint, gelegen in de Horta en Guinardó buurt. Het is een onaangeroerde romantische tuin, ver van alle toeristische massa. Het park is zo rustig dat je bijna kan horen hoe je eigen voetstappen je achtervolgen en hierdoor is het de perfecte plek om te wandelen en om echt tot rust te komen. Bezoek dit unieke park en waardeer de schoonheid ervan!

Adres: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona
Openingsuren: 10:00-19:00

Wil je graag dicht in de buurt verblijven? check dan onze appartementen dichtbij Horta en Guinardo

 #4 Jardins de Pedralbes

 • Jardins de Pedralbes
 • Park Palacio Real de Pedralbes, Photo credit: ociogo.com

 • image credits: fiz.com

Jardins de Pedralbes ligt in het “nobele” gedeelte van Barcelona, Pedralbes. Je kan merken dat het een exclusieve buurt is door de kwaliteit van de gebruikte materialen en door hoe goed het wordt onderhouden. Ga hier heen en laat je omver blazen door de grote verscheidenheid van botanische bloemen, bomen, vijvers en fonteinen.

Adres: Avinguda Diagonal, 686, 08034 Barcelona
Openingsuren: 10:00-18:00

  Als je op zoek bent naar een accommodatie in de buurt, bekijk dan onze appartementen naast Diagonal.

#5 Jardins de Mossén Costa i Llobera

 • Jardins de Mossén Costa i Llobera
 • Jardins de Mossén Costa i Llobera 3
 • Jardins de Mossén Costa i Llobera cactus

Jardins de Mossén Costa i Llobera is een verborgen juweel dat je zal doen voelen alsof je in een andere deel van de wereld bent. Je vindt er unieke plantsoorten vanuit de woestijn, de tropische zones en van de hooglanden. Sta versteld van het indrukwekkende uitzicht. Als je een rustige oasis wilt verwen van de overvolle straten van het stadscentrum, dan is dit hét park voor jou. Je vindt hier meer dan 800 verschillende soorten cactussen, dus vergeet zeker niet om je camera mee te nemen!

Adres: Ctra. de Miramar, 50-58, 08038 Barcelona
Openingsuren: 10:00-19:00

Check onze appartementen dichtbij Poble Sec als je op oak bent naar een verblijf dichtbij.

Meest Mooiste Parken in Barcelona:

english-button (1)

view more apartments

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven