Home / Index / Activiteiten / Markten: koop je verse producten in de stad
featured image (5)

Markten: koop je verse producten in de stad

Markten: koop je verse producten in de stad

In Barcelona kopen we alles op de markt. Markten zijn typisch Barcelona, of zoals ze in het Catalaans zeggen “de tota la vida”. En het is ook de beste manier om verse producten te kopen die rijk aan smaak zijn. Elke markt is een nieuwe wereld die voor je opengaat. De verse, seizoensgebonden producten zijn klaar voor jou om te ontdekken!

De gezonde en natuurlijke keuken van de markt

Sano y Natural

Het is altijd het beste om gezond en natuurlijk te koken, met de meest verse producten die je op de markt kan vinden. Of je nu aan het reizen bent of momenteel woont in de stad, je moet sowieso een markt gezien hebben! Je hebt de keuze om gewoon naar de dichtstbijzijnde te gaan, of je kan naar de markt gaan waar ze de producten hebben die jij zoekt. Het zijn twee verschillende dingen om bij de Boqueria langs te gaan of de Mercat de Sant Antoni. Het lijken gewoon markten, maar elke markt is heel verschillend. Elke markt in Barcelona heeft zijn eigen identiteit.

We hebben meer dan 20 markten in de stad die lokale, oriëntaalse, verse, gekookte etenswaren verkopen en elk district heeft zijn eigen markt. Wij zetten de grootste en bekendste voor je op een rijtje. Allen zijn ze makkelijk bereikbaar en een hoogtepunt voor toeristen.

La Boquería

La Boquería

Als er één diverse markt is waar het leuk is om te rond te kijken, speciale omgeving is en een grote variëteit aan producten is, dan is het wel de Boquería. Het is ook een markt die een wereldse aanblik heeft. In de echte Gothische stijl, en gelegen naast de Rambla de Catalunya, is dit een markt die even interessant als populair is onder de diverse klanten die hier komen winkelen. Je kan hier oosterse producten vinden die je niet snel ergens anders zal vinden. Zoals de gefrituurde krekels uit Mexico of vreemde, Nieuw-Zeelandse fruitsoorten. Ze hebben nu ook een website waar je kan leren koken met de verschillende soorten producten die er allemaal aangeboden worden.

Ninot

Dulces

Ninot is een explosie van kleuren, geuren, texturen en sensaties. Het is één van de belangrijkste verkooppunten in Barcelona als het gaat om verse producten. En laat verse producten nu net iets zijn dat belangrijk is in de mediterraanse gastronomische cultuur! En die wordt ook prominenter in onze eetgewoontes. Veel mensen eten en leven op de  mediterraanse manier omdat het gekend staat als een gezonde levensstijl.

Ninot is altijd al een pioneer geweest op vlak van distributie van verse producten die zorgen voor de bevoorrading in Barcelona. Fruit, groenten en zo vele andere producten die dagelijks een bron van inspiratie vormen en zo een verrijking voor de menu’s van alles restaurants in Barcelona. Het ligt op een strategisch goede locatie, namelijk bij Hospital Clínic wat het makkelijk bereikbaar maakt voor de hele stad.

Sagrada Familia

Sinds 1944 is deze prachtige markt geopend, die op één van de drukste plaatsen in de stad ligt naast de Sagrada Familia. Een markt die ook een wijd en gevarieerd aanbod heeft. Vers vlees, fruit, groenten… alles gewoon! En allemaal mooie producten aan een hoge kwaliteit. Ze hebben ook een gratis parking en een bezorgdienst. Je merkt duidelijk dat het een markt is die zichzelf constant vernieuwd. Ze hebben ook een website met recepten, tips & tricks en een gids. En allemaal beschikbaar in 10 talen.

Sant Antoni

Mercado de Sant Antoni

De markt van Sant Antoni ligt op de grens van Sant Antoni en Raval en is heel erg geliefd onder de bewoners in de buurt en de tweede populairste markt van Barcelona onder de toeristen. Hier vind je slagers, visboeren en ook groente- en fruitstalletjes. Er zit ook een mooie bar binnenin waar je iets lekkers kan eten, en ook hier krijg je gratis parking bij een bezoek.

Nog op zoek naar een appartement? Neem dan zeker een kijkje op onze website!

mapp

button2-1button1

 

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index eten-en-drinken markten whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven