Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Las Ramblas Straat in Barcelona
Ramblas

Las Ramblas Straat in Barcelona

Het gebied van Las Ramblas is de perfecte keuze voor uw stedentrip verblijf in Barcelona, met een verscheidenheid aan accommodaties in de buurt. Het is gelegen op loopafstand van de meest opvallende attracties en het is in het hart van de stad!

Verblijf in de buurt van Las Ramblas biedt verschillende spannende activiteiten en het beste deel; het is midden in het centrum van alle actie. Las Ramblas is een lange, voetgangers weg dat zich uitstrekt van het Plaza Catalunya tot aan de Christoper Columbus standbeeld in de buurt van de haven, met slechts twee smalle eenrichtingsverkeer wegen die zich aan weerszijden van de centrale Ramblas Boulevard. Las Ramblas is in het centrum van de stad en er zijn vele metro’s, waardoor het krijgen van rondleiding door de stad erg makkelijk is

Cruisen over de strip, de sfeer gonst alle uren en vooral tijdens de nacht. Hier vindt u straatartiesten, levende standbeelden, bloembakken, kraampjes en zelfs dierenwinkels, maar wees voorzichtig van zakkenrollers en tasjesdieven, is er een kleine minderheid van de mensen die willen profiteren van deze toeristische gevuld gebied.

U bent slechts enkele minuten van de grote markt La Boqueria, die is gevuld met kleurrijke exotische tropische vruchten en groenten uit een verscheidenheid aan vlees, vis, kaas en eieren. De ligging is centraal, het kost 5 minuten om naar de kathedraal, de haven, Plaza Catalunya, het Opera Huis, winkels en vele musea te gaan. Vlak bij Las Ramblas is er het beroemde Opera huis, Liceu, evenals vele plaza’s, de grote  Plaza Reial, die zijn boordevol met restaurants, bars en clubs.

 

 

Winkelen in dit gebied kan een beetje prijzig, vanwege  het grote aantal toeristen die Barcelona ontvangt het hele jaar door. Door een wandeling door de strip zie je veel kraampjes met toeristische souvenirs, vindt u ook tal van internationale winkels hier, zoals Mango, Zara, H & M, Topshop en Bershka.

Als u bent vergeten om bepaalde benodigdheden te pakken, geen zorgen! Van artikelen zoals elektronica, kleding, of zelfs stilstaande voorwerpen die moeilijk te vinden zijn in een reguliere winkel bent, zult u hoogwaarschijnlijk vinden in El Corte Ingles. Het is gelegen in de Plaça Catalunya, direct aan de noordelijke punt van de Ramblas. El Corte Ingles is een enorme warenhuis met zeven verdiepingen voor artikelen van verschillende genres. Als u iets niet kan vinden wat u zoekt, dan kan kan je het nergens anders vinden.

De restaurants in de buurt of op de Ramblas hebben een groot aanbod van voedsel, zoals bekende restaurants, zoals Burger King, KFC, McDonalds en Subway. Ze hebben ook tal van lokale restaurants die de delicatessen van de Spaanse palet en Turkse gerechten die schotels zoals een grote durum kebab kunnen serveren! Het is ook een geweldige plek om een cerveza of een kruik sangria  te drinken terwijl je met een groep vrienden van de sfeer aan het genieten zijn. De vele bars rond de Ramblas zijn om uit te kiezen, want het is het centrum van het nachtleven in Barcelona.

Er is altijd wel iets te doen overdag en laat in de nacht, en als u een goeie nachtrust wilt hebben, kan Las Ramblas de juiste plek voor jou. Wees voorbereid op een hoop lawaai, luidruchtigheid en heksenketel. Echter, als u in het hart van Barcelona wilt zijn, dan is Las Ramblas is de place to be!

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven