Home / Over Barcelona / Las Golondrinas Barcelona
Las golondrinas

Las Golondrinas Barcelona

Las Golondrinas helpt je om de haven van Barcelona in een ander opzicht te bekijken. Dit bedrijf betekend ”de zwaluwen”. Het is opgestart in 1888 en was het eerste bedrijf dat de haven vanuit het kust perspectief liet zien. Op dit moment is Las Golondrinas het enige bedrijf dat haven tours aanbiedt.

Er zijn verscheidene lengte duur voor voor de haven tours van de jachthaven, de vrachthaven, vissershaven, en de lange excursie. De ”Port I Litoral” rit brengt u langs de havenfaciliteiten, en in de enorme open zee bij de kust van de stadsgrenzen van Barcelona Port Forum.

Vind nu uw accommodatie!

De haven van Barcelona

Barcelona wordt gezien als een van de grootste vrachthavens in de Middellandse Zee omdat de vissershaven zijn belang bijna volledig heeft verloren. Barcelona is ook een belangrijke veerhaven; schepen varen vanaf hier uit naar gebieden in de Middellandse Zee en er zijn aanlegsteigers voor cruiseschepen.

Bootreisjes

De korte haven tour duurt 35 minuten en bij deze tour kom je de zeehaven en de vissershaven van Barcelona te zien. Dit schip komt langs de Torre del Rellotge, een klok die vroeger een bliksemtoren was bij de ingang van de vissershaven. Hierna volgt de prachtige brug Pont de la Porta d’Europa. Deze brug kan schuin naar boven gezet worden voor passerende containerschepen. Dan heb je nog de bulkgoederen voor wanneer bijvoorbeeld tarwe wordt getransporteerd. Bij de box containerterminal zijn grote kranen die de gigantische containerschepen laden en lossen binnen een paar uurtjes. Aan het eind van de rit kom je bij de voertuig laadplaats vlakbij de fabriek van Barcelona, SEAT. Het schip gaat terug langs de buitenste pieren, waar de cruiseschepen aanleggen.

De haven tour en kosten

Deze tour duurt ongeveer 90 minuten. De boot vertrekt vanaf de haven naar de open zee, en passeert het prachtige Barceloneta, Port Olympic, Vila Olimpica, de stranden van Nova Icaria en Bogatell, Mar Bella, en Nova Mar Bella, totdat het zijn laatste punt, Port Forum, bereikt. Hier kun je de sporthaven herkennen door de grote zonne-installatie. Hierna gaat het schip terug naar waar het vandaan kwam en wordt je teruggebracht naar de haven. De boten zijn van versierd hout gemaakt, de boten zijn 18 meter lang, 5 meter breed, en ze zijn open dus niet geschikt voor de open zee. De boten hebben een capaciteit van ongeveer 200 passagiers.

Catamarans

Voor de lange tour ”Port I Litoral” bij de haven en de kust zijn er moderne catamarans met een lengte van 20 of 26 meter en een breedte van 8.30 of 7 meter. Er zijn ook de klassieke dubbeldekker boten. Alhoewel met betrekking tot de dubbeldekker boten, hebben deze geen zonnescherm op het dek dus zorg ervoor dat je zonnebrand smeert voor vertrek. Ook is er beneden een bar waar je drankjes kan halen. Verder is er een gehandicaptentoilet aanwezig. Op het lagere dek zie je het bijzondere van de catamarans; door de glazen bodem kun je in de oceaan kijken en de motoren bekijken. Je kunt op dit dek komen via het voorste gedeelte van de cabine.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven