Home / Cultuur / Las Fallas van Barcelona
farmto table(2)

Las Fallas van Barcelona

#Geschiedenis

De origine van dit feest is ouder dan je waarschijnlijk denkt, want het begon tijdens de Middeleeuwen. Inderdaad, het vertelt het verhaal van ambachtslieden die hun opeengestapelde oude delen van hout en rommel die voor hun winkels lagen zouden verbranden. Vlak voor de lente zouden ze al hun nutteloze dingen verbranden en terwijl de vlammen de verschillende delen opslokken, menselijke vormen kunnen worden onderscheiden en de vorm van”Niño” kwam tot leven. Na jaren hetzelfde te hebben gedaan vóór elke lente, werd de viering  publieker en het trok het meer en meer mensen aan, en de stapel bossen werd op een voetstuk geplaatst zodat ze de verbranding in de verte konden zien. Het hele doel van dit evenement is om van het oude (vertegenwoordiging van hun verleden) vanaf te geraken door het te verbranden. Zodat de toekomst kan worden geboren in de assen van de vlammen.

Tegenwoordig viert het evenement de komst van de lente met een gigantische houten sculptuur dat speciaal gebouwd is voor het evenement, dat aan het eind van de nacht wordt verbrand, met vuurwerk en meer. Het evenement is bekend in heel Spanje en trekt jaarlijks duizenden en duizenden mensen

Las-Fallas-01

#Planning

 • La plantà (installatie)

In de nacht van de 15e tot de 16e plaatsten de Falleros (degenen die de creaties bouwden) de Fallas op hun plaats om ze tegen de ochtend te installeren en klaar te maken.

Las-Fallas-06

 • Vuurwerk en de Nit del Foc

Elke nacht van 15 tot 18 maart is er vuurwerk om de hemel van Valencia te verlichten. Om middernacht is Paseo de la Alamedais de beste plek om van de show te genieten!

 • Prijsuitreiking (wedstrijd)

In de ochtend van de 17e gaan de Falleros naar de Plaza del Ayuntamiento om hun prijzen te ontvangen. Voor de ceremonie, bekijkt de jury elk beeld (meer dan 750) om de winnaars te bepalen.

 • Ofrenda de Flores (bloemenoffer)

Op de 17e en 18e ga je naar de Plaza de la Virgin naar het bloemenaanbod van de “Lady of the Forsake”, de patroonheilige van Valencia. Vanaf 16:00 tot  de avond worden er bloemen aan de Maagd gegeven.

Las-fallas-02

 • La Cremà (de verbranding)

Op 19 maart gaan alle sculpturen in vlammen op. Vanaf 22 uur begint de verbranding van de sculpturen van de kinderen. De grote monumenten worden 2 uur later verbrand. De laatste die wordt verbrand, vindt plaatst op de Plaza del Ayuntamiento (stadhuis), rond 1 uur ’s nachts. Dit altijd voorafgegaan door een spectaculair vuurwerk, het laatste sculptuur is echt indrukwekkend om in vlammen op te zien gaan.

Las-Fallas-04

#Hoe geraak je er

Om in Valencia te geraken vanaf Barcelona is niet zo moeilijk. Je hebt enkele mogelijkheden:

   • Bus: Neem een bus aan El estación del Nord – duurt 4 uur – ongeveer 30€ for een single ticket.
   • Train: Neem een trein aan Barcelona Sants – duurt 3:30 hours – tussen 20 and 40€ voor een single ticket.
   • Auto: Met de auto – duurt 3:30 uren

screen map apartments 4 stars

 

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven