Home / Cultuur / La Diada
Spain Region Catalonia Demo

La Diada

Nationale dag van Catalonië

De nationale dag van Catalonië, ook wel bekend als La Diada, vindt plaats op 11 September en is een feestdag in heel Catalonië.

Vind nu uw accommodatie!

Ondanks het feit dat La Diada is ontstaan door de datum in 1714 toen Catalonië werd verslagen door de Castilliaanse troepen en deel werd van wat nu bekend staat als Spanje, is deze dag gewijd aan het vieren van de Catalaanse onafhankelijkheid. Tijdens La Diada dit jaar werd een 400 kilometer lange menselijke keten gevormd ter ondersteuning van de Catalaanse onafhankelijkheid die werd geïnspireerd door de Baltische Ketting in Estland, Litouwen en Letland in 1989. De dag veroorzaakt veel emotie en passie in de Catalaanse regio en het is geweldig om dit zelf te ervaren.

Veel evenementen vinden plaats tijdens La Diada, zoals bijvoorbeeld lezingen van Catalaanse gedichten, muziek en traditionele Catalaanse dansvoorstellingen. U kunt de meerderheid van de gebeurtenissen in het mooie Parc de la Cuitadella vlakbij de Arc de Triomf zien.

Vergeet niet dat de meeste winkels tijdens deze feestdag gesloten zijn. Veel restaurants en cafés blijven wel open.

Als u op zoek bent naar de ideale accommodatie voor uw verblijf in Barcelona, bezoek Barcelona-Home.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

2 reacties

  1. Do you agree with my statement that this post is awesome?

  2. Hi ! I really like your writing so so much!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven