Home / Over Barcelona / Hoe te kleden voor Halloween

Hoe te kleden voor Halloween

31 oktober is de internationale dag van Halloween. Op deze dag verkleden mensen van over de hele wereld zich in hun meest angstaanjagende outfits, en gaan ze de straat op om te genieten van een nacht vol spookachtige vrolijkheid. In Barcelona, is 31 oktober ook de dag van het angstaanjagend plezier, maar het wordt door de meeste Catalanen ook gezien als onderdeel van een veel groter feest. Op 1 november is het in Barcelona Allerheiligen dag (Tots Sants), een officiële feestdag waarop de bevolking, kerkdiensten bijwoont om de katholieke heiligen te eren, en kransen en kaarsen rond de graven van hun geliefden te leggen. Ze doen dit op alle begraafplaatsen in de hele stad, waardoor alle plekken er mooi uit zullen zien door de vele bloemen.

Maar, de grote vraag blijft natuurlijk hoe je te kleden voor Halloween? En waar kan je kostuums kopen in Barcelona? In dit blog zullen we je vertellen waar je de beste winkels vindt, om angstaanjagende kostuums te kopen.

board-boy-cheerful-1385751

Kostuums variëren van de meest gekke outfits tot de klassiekere outfits zoals heksen, vampiers, geesten of zombies. Sommige gaan zelfs naar een visagist toe om de outfit helemaal compleet te maken.
Als je geen kostuum wilt kopen, kun je proberen er zelf een te maken met de dingen die je thuis hebt of met eenvoudige materialen die je overal kunt kopen, hoe? Bekijk dan dit filmpje!

Kostuumwinkels

#Atucom

In het hart van de wijk Eixample vind je de winkel Atucom, een winkel die sinds 2013 haar deuren geopend heeft. De winkel is gespecialiseerd in kostuums en accessoires, die je zowel kunt kopen als huren.
Atucom is de perfecte kostuumwinkel waar je de beste outfit kan scoren voor speciale gelegenheden als, Carnaval, Halloween, Kerstmis en themafeestjes. Daarnaast geeft Atucom Barcelona ook workshops, waar je zelf kan leren hoe je kostuums maakt. Zo word je de ontwerper van je eigen kostuums voor onder andere Halloween.

Telefoonnummer: +34 933010089
Adres: Roger de Llúria, 27, Barcelona, 08009 – Eixample (Dreta Eixample)
Openingstijden: Maandag – Vrijdag 9:30 tot 13:30 en 16:00 tot 20:00

#Menkes

Menkes is één van de bekendste kostuumwinkels in Barcelona. Het is een historisch etablissement gelegen aan de Gran Vía en binnen vind je een grote verscheidenheid aan kostuums. Ook vind je er ook kostuums voor toneelstukken, films of televisie.

Daarnaast is Menkes ook gespecialiseerd in historische jurken met accessoires van het hoogste niveau. Je kan deze kostuums ook huren in plaats van kopen, dat scheelt weer een beetje in de kosten. Maar bovenal heeft Menkes zeer goede kostuums van hoge kwaliteit voor een goede prijs.

Telefoonnummer: +34 933188647
Adres: Gran Vía de les Corts Catalanes, 642-646, Barcelona, 08007 – Eixample (Dreta Eixample)
Hoe kom je er? : L2,L3,L4 Passeig de Gràcia

#El Relámpago

El Relámpago vinden we in het hart van de wijk Gràcia, een winkel die sinds 1941 geopend is en gespecialiseerd is in de wereld van feest en plezier. In de winkel vind je onder andere accessoires en decoraties voor je huis en feestjes, maar ze verkopen ook originele kostuums.
El Relámpago heeft al vele jaren ervaring met het maken van kostuums en daarom kunnen ze je hier goed adviseren over het beste kostuum voor het themafeest. Deze winkel is dan ook de perfecte plek om al je spullen te kopen voor het feest en deze zo tot een succes te brengen.

Telefoonnummer: +34 932372674
Adres: Torrent de l’Olla, 115-130, Barcelona, 08012 – Gràcia (Gràcia)
Hoe kom je er?: Metro: L3 Fontana // FGC Gràcia
Openeningstijden: Maandag – Vrijdag van 10:00 tot 13:00 en van 17:00 tot 20:00 / Zaterdag van 10:30 tot 14:00

#La Bolsera

La Bolsera is gespecialiseerd in alle soorten voorwerpen en decoraties, maar ook in feestelijke elementen en enkele kostuums. Hoewel het niet tot de best geleverde winkels op het gebied van kostuums behoort, is het nog steeds een van de beste op het gebied van Halloween-decoraties.

Telefoonnummer: +34 933 17 14 28
Adres: Carrer d’en Xuclà, 15
Openingstijden: Maandag – Vrijdag 10:00 tot 14:00, en 16:00 tot 20:00

#Party Fiesta

Party Fiesta is een keten voor feesten en kostuums die in 1994 in Barcelona is opgericht. Vandaag de dag is het zonder twijfel één van de bekendste kostuumwinkels.
Bij Party Fiesta vindt u kostuums voor volwassenen en kinderen, zoals traditionele heksen, prinsessen en actiehelden! Party Fiesta heeft verschillende locaties in Barcelona.

Adres: De grootste zitten in Diagonal Mar shopping center, Carrer Josep Plà, 31; Glòres Shopping Center, in Avenida Diagonal, 208; Carrer Consell de Cent, 343; en Carrer Pintor Fortuny, 6.
Telefoonnummer: +34 93 264 09 34
Openenignstijden: Maandag – Vrijdag van 9:00 tot 18:30

Weet jij al wat je gaat doen deze Halloween? Wij hebben het perfecte evenement voor je!

Ghost Hunt Halloween Barcelona

Dit is zonder twijfel het engste evenement in de stad! Een angstaanjagende spooktocht in de mooiste wijk van Barcelona, de Gotische wijk! Draag je slechtste kostuum en ga op jacht naar de verborgen schatten en geheimen van Barcelona en probeer niet verstrikt te raken in de levende doden. Sluit je aan bij de andere rusteloze zielen die door de donkere straten zwerven op zoek naar de mysteries achter de lokale legendes van Barcelona. Een unieke manier om Stoke’s geboortestad te verkennen, dit is de vreemdste en wildste Halloween die je ooit hebt meegemaakt!

Om te beginnen heb je een volledige Stoke bag, Scavenger Ghost Hunt, aanwijzingen, een kaart en een Stoke swag. Tijdens het evenement kun je jezelf laten opmaken door de beste make-up artiesten in Barcelona en natuurlijk is er geen gebrek aan prijzen voor de winnaars!

Ontmoetingsplek: The George Payne – Plaça d’Urquinaona, 5, 08010 Barcelona

Hoe kom je er? : metro L1 (red) and L4 (yellow) – Urquinaona stop

Tijd: van 18:00-20:00 registreren voor de Ghost Hunt – het evenement duurt 2 tot 3 uur.
Prijs: 25€

Telefoonnummer: +34 931 067942

Gratis bier & sangria privé bar van 19:00-20:00 ALLEEN met promotie code: BCNMADNESS. Boek nu!

Zoek je een appartement in Barcelona? Check dan onze webpagina SPECIAL DEALS ON APARTMENTS die over de hele stad zitten, Barcelona Home!

mapp

button2-1button1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven