Home / Over Barcelona / De stad / Historisch Koninklijk Plein Placa Reial
Amazing view of Placa Reial Barcelona

Historisch Koninklijk Plein Placa Reial

Placa Reial is ook bekend als het Koninklijke plein, is een plein in het GOTISCHE wijk van Barcelona. Het ligt naast LA RAMBLA. Het plein is ook het enige plein met arcaden van de stad, dat karakter heeft en het uitzonderlijk maakt. Het grenst aan de Rambla van de Capuchins, Ferran Street, Colon Street en Escudellers Street. Het plein vormt een beroemde toeristische attractie; vooral ’s nachts en staat bekend om zijn openluchtterrassen en populaire ontmoetingsplaats tijdens de zomer.

 

Geschiedenis van Plaça Reial

Het klooster tussen 1824 – 1848, dan later omgebouwd in een theater, is nu Plaça Reial. Het werd ontworpen door Francesc Daniel Molina Casamajó in de 19e eeuw als een plein, te worden bewoond door rijke families; haar ondergang in klasse correspondeerde omgekeerd met haar populariteit. Na een complete renovatie van het plein in 1982 werd het populairder dan ooit tevoren en wordt het zowel overdag als ’s nachts bezocht.

placa real 3

Interessante plaatsen van Plaça Reial 

Het wondermiddel voor mensen sinds 1823, de Herboristeria del Rei, aan Carrer Vidre (net buiten het plein) is blijkbaar een van de oudste winkels in Barcelona. Wat overblijft van de oorspronkelijke Elizabethaanse stijl en decoratie was gecreëerd door Soler Rovirosa, een van de grote theater scenografen van de 19e eeuw. Met een wijde range aan natuurlijke middelen, is het een bezoekje zeker waard.

Op het plein is een centrale ijzeren fontein genaamd ‘Tres Gràcies‘ (Drie Genaden), ontworpen door Antoni Rovira i Trias. Ook zijn twee lantaarns ontworpen door Antoni Gaudí. Op de bovenkant van een helm lamp wordt een kronkelende draak benadrukt, waarmee de architect de heldhaftigheid van de middeleeuwse Catalaanse veroveraars uitdrukt. Rondom het plein ziet u nog een aantal details zoals borstbeelden van zeilers en Amerikaanse ontdekkers en badges.

plaza real

Evenementen op Plaça Reial

Sinds het opende in 1848 als eerbetoon aan koning Ferdinand VII, en de naam ‘Royal Square’ wel wat van zijn voetlicht verloor, staat het nog altijd bekend voor zijn vele trefpunten en evenementen centraal op het plein.

De belangrijkste jaarlijkse Catalaanse viering is La Merçè. Sinds 1871 hield La Fiesta de la Virgin Merçè feestjes op Plaça Reial elk jaar op de 24e van September. Het is een festival met live muziek, vuurwerk en gegants i capgrossos (mensen op stelten met grote papier mâché hoofden) parades op straat.

Ongeacht van of u in Barcelona bent in September, elke zaterdag host het plein een open-lucht musical concert om 12u ’s middags. Op zondag ochtend, tussen 10:00 en 14:30 worden er postzegels en muntjes collecties van over de hele wereld verkocht en gekocht.

Wanneer dit is afgelopen, vindt er een geïmproviseerde vlooienmarkt plaats, gerund door oudere mensen. Wees hier voorzichtig voor zakkenrollers!

Nachtleven van Plaça Reial

Het plein is tegenwoordig beroemder voor zijn nachtleven. Er is een grote variatie aan clubs, die elk verschillende soorten muziek draaien. De ‘geheime’ Pipa Club (pijp roken) moet u zeker uitproberen. Verborgen op een onschuldig trappenhuis opent de club ’s avonds om 23:00 en serveert het drankjes tot een uur of 06:00 in de ochtend. U heeft hier uitzicht over het plein. De prijzen voor drankjes variëren van ongeveer €3.- voor een biertje tot ongeveer €5.- voor een mixdrankje.

Het populairste zijn Sidecar, Factory Club en Karma. Zowel buitenlanders als lokale inwoners bezoeken deze clubs het hele jaar door. De entree kost normaal gesproken tussen de €5 en €15.

Sala Tarantos en Sala Jamboree zijn intern aangesloten en bieden beide specifieke soorten muziek. Doordeweeks focust Jamboree op jazz, terwijl Tarantos flamenco en dance muziek draait. Er zijn dagelijks live optredens, in makkelijk toegankelijk formaten. Voor maar €5 kunt u hier op briljante wijze de passie en stijl van de Latijnse cultuur meemaken. Tijdens het wekend wordt Jamboree meer een toeristische hot-spot en draait het muziek met commerciële genres zoals dance en RnB. Tijdens de zomernachten barst het plein van mensen van over de hele wereld.

placa reial

Wonen vlakbij Plaça Reial

Als u naar Barcelona gaat, is het een aanrader om in de buurt van dit beroemde plein te verblijven. Door zijn rustige uitstraling en zijn centraal gelegen plek is het een geweldige plaats. Ook biedt het een geweldig uitzicht met palmbomen, prachtige architectuur uit de 19e eeuw en bruisende atmosferen gedurende het hele jaar. Er zijn vele appartement beschikbaar in de buurt van het plein en de Ramblas. Zorg in ieder geval dat u Plaça Reial bezoekt en boek uw accommodatie van tevoren!

 Belangrijke informatie

  • Adres: Plaça Reial, 1 08002 Barcelona, Spain
  • Vervoer: Metro: metro Liceu of Drassanes | Bussen: bus 14, 59, 91 | Lopend: Volg de Ramblas richting de zee tot aan La Rambla dels Caputxins, dan vervolgens achter Theater del Liceu steekt u de weg over naar Carrer de Colom, die lijdt naar het plein.
  • Insider tip: Soms verwarren toeristen Plaça Reial met Placa del Rei. Als iemand u de weg wijst naar een van deze twee bestemmingen, dubbel check dan door te vragen naar welk van de twee pleinen ze u precies toe sturen.
Boek nu je kamer!
button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven