Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Haven van Barcelona en het strand
Port of Barcelona

Haven van Barcelona en het strand

portWanneer u gaat sightseeing in  de haven van Barcelona en het stranden, of mocht u  zich toevallig aan de top van de Montjuïc berg bevinden, dan hebt u een prachtige uitzicht over Barcelona, maar niet alleen over Barcelona maar ook ziet u de haven van Barcelona dat gelegen is aan de noordzijde van de Montjuïc berg en vlak naast het strand . (Klik, voor meer informatie over de omgeving Montjuïc)

De haven was eerst aan de zuidkant van de berg Montjuïc, maar vanwege de moeilijke toegang voor schepen, verhuisde de haven in 1438 naar de plaats waar het nu is, vlak naast het strand. De haven van Barcelona is een van de belangrijkste haven in de Middellandse zee en rangt als vijfde in de wereld. De haven ligt vlak naast La Barceloneta, de wijk die is gebouwd op een eiland.

Vind nu uw accommodatie!

Barceloneta is de oude deel van de huidige haven. De haven breidt zich uit naar het zuiden, dat betekent dat de andere kant nu een gebied van genot is. Dit gebied is ook bekend als Port Vell. De ooit zo drukke vervoer en handels haven van Moll d’Espanya tussen La Barceloneta en het stadscentrum is nu omgetoverd in een winkelcentrum met een bioscoop, clubs en het aquarium van Barcelona. Maar het meeste plezier is het strand en de zee die elk jaar miljoenen toeristen aantrekt. (Klik, voor meer informatie over de Barceloneta)Barcelona beach

Het strand van Barcelona is een toeristische attractie. Maar niet alleen toeristen, zelfs kunstenaren komen er om hun vaardigheden te tonen. Of het nu het bouwen van een zand kastelen is of kunst standbeelden. Het strand van Barcelona is een ‘must see’ plaats die bezocht moet worden wanneer u in Barcelona bent. In de zomer is er nauwelijks een plek om te liggen op het strand en in de winter zijn er veel mensen die genieten van een wandeling op het strand in de late namiddag.

In het algemeen heeft Barcelona een duizend plus 1 gebieden die gezien moet worden. Elk ander gebied toont een andere kant van Barcelona, u kunt zo veel kunst en cultuur vinden en na een tijdje zul je begrijpen waarom Catalonië wordt gezien als een ander land.

Als u op zoek bent naar een appartement of een woning in Barceloneta dan kunnen wij u helpen bij het ​​vinden van het juiste appartement. Door te klikken op het volgende link strand appartement in Barcelona wordt u automatisch door gelinkt naar onze website voor accommodaties aan strand.

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur stranden-vrije-tijd vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven